ДПС и БСП в дълго търсене на темата за вота

Двете партии не се разбраха при първите консултации
8 сеп 2010 14:30,
89
ДПС и БСП в дълго търсене на темата за вота
Снимка: БГНЕС

Коалиция за България и ДПС проведоха днес консултации за първи вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов.

От двете партии заявиха, че не са стигнали до консенсус за темата на вота и че разговорите ще продължат и следващата седмица.

Според БСП и ДПС има достатъчно основания в много сфери на управлението да се иска вот на недоверие.

„Единственото затруднение, с което се сблъскваме, е коя от тези теми да бъде избрана за първия вот на недоверие към правителството на ГЕРБ, обясни председателят на БСП и на ПГ на "Коалиция за България" Сергей Станишев.

От левицата отчитат три приоритетни теми – колабиращото здравеопазване, провалените антикризисни мерки и обедняването на българите.

От ДПС пък смятат, че кризата в духовната сфера трябва да бъде повод за вот на недоверие.

Според Лютви Местан най-тежки последици от провалената финансова и икономическа политика на правителството има точно върху духовната сфера.

„Днес всеки български учен от БАН е в доброволен неплатен отпуск”, заяви депутатът от ДПС. По думите му провалът се разпростира и върху сферата на културата, образованието и вероизповеданията.

От "Коалиция за България" и ДПС посочиха, че вотът на недоверие трябва да се състои преди дискусията по бюджета за следващата година.

„Един вот на недоверие има няколко цели. Първата цел е заявяване на ясна позиция по отношение на политиката на правителството в съответната сфера. Втората цел е ясното разграничаване в политическото пространство кой къде се намира – кой е опозиция, кой е управляващ. Защото има поне една или две партии, които играят едновременно на опозиция и на управляващи. И третата цел е изостряне на дискусията по една или друга тема”, обясни Сергей Станишев.

Още по темата

„Няма да допуснем грешката на предишни опозиции първо да заявяват намерение за вот на недоверие, и после, в продължение на седмици, да търсят тема. Това би било индикация, че отношението към този инструмент е самоцел”, коментира от своя страна Лютви Местан. 

По-рано от Синята коалиция обявиха, че няма да приемат поканата на БСП за участие в консултации за вот на недоверие срещу правителството. А от „Атака“ обявиха, че твърдо застават зад правителството. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: ДПСБСПвот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
9
 
7
 
! Отговори
hells bells преди 13 години
Бойко се е обградил с много некадърни министри и вота на недоверие, който ще искат тези *** от БСП и ДПС, е в следствие на неадекватните и непродуктивни действия на гербаджиите в Министерския Съвет и Парламента.
45
4
 
6
 
! Отговори
26 преди 13 години
Това, че не са толкова зле като Триглавите не значи, че са добре!Ставащото в момента под управлението на гербавите съвсем не ми харесва. И то опитвайки се да гледам максимално обективно на цифрите от статистики и отчети както и на управленските им напъни. Работата на гербавите няма как да отиде на добре и накрая пак *** и хората на Сополя ще яхнат простолюдието което ще им даде отново властта.Този театър да не го играят за пръв път я?
44
5
 
3
 
! Отговори
tur4ina преди 13 години
shto vse kogato stane vapros s DPS vsi4ki balgari izbuhvat kam turcite 4e kvo sam im napravili tolkos i dobre4e ima edna turska partia postoyano dase govori za neya i za turcite zashto boyko borisov otiva v Turcia a na pregovori s Erdogan vsi4ko idva ot turcia
43
2
 
7
 
! Отговори
norm преди 13 години
28,защо е опитваш да прехвърляш отговорността на съдебната власт върху изпълнителната.не изпълнителната,а точно съдебната власт трябва да тикне крадците зад решетките.Не става,защото всички знаят кой е главния прокурор,кой назначи ВСС и от там шефовете на съдилищата,кои са яли и пили заедно с крадците.Гарван гарвану око не вади.Така ще е при тази съдебна система,контролирана изцяло от червените.
42
1
 
19
 
! Отговори
Жан Жак Рено преди 13 години
Безсрамието е присъщо на нашите политици, но Доган и Станишев са световни шампиони по безочие, а Кобургът е техен подгласник. Костов е корумпираният съдия в оставка, а Бойко е фаворит за приза "Популист на годината".
41
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
хахахахахах
40
5
 
11
 
! Отговори
соцко преди 13 години
А някои социалист да ми обясни как обеднява българина, а има фрапантен ръст на банковите депозити. Бат бойко единствено е виновен че не си бръкне в джоба и не приключи с тая световна икономическа криза :(
39
4
 
1
 
! Отговори
tur4ina преди 13 години
do Anonimenne si tozi koyto shtemi kaje kade da ida ....
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОТИВАЙ В ТУРЦИЯ
37
7
 
4
 
! Отговори
Македонец от Пирин преди 13 години
Честит Празник Малка Богородица и Честит Празник на нашата Майка Република Македония послучай деня на Независимостта !!!
36
11
 
5
 
! Отговори
tur4ina преди 13 години
kolko hora glasuvaha za GERB za po dobro razvitie i kvo stana tezi koito glasuvaha po4naha da psuvat i pla4at za kvo sa glasuvali ......te po4naha da grabyat ot narodo danaci vdihnaha osigorovki vdihnaha kolko mesta zatvoriha 4e i sega shte mahnat Fon Tutun i togas kvo shte pravyat a pitat li teya grazdani tedo se zanimavat s tutun s kvo shtese prehranvat a...pak vie se radvate na tva pravitelstvo koeto do sega nishto ne e napravilo .....
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
az iskam balgarin da me ypravlqva
34
5
 
10
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
26Стана нещо като нищо ... само дето ходих да се срамя да се подписвам в подписката на *** ... Но на изборите нещата си дойдоха на мястото. Колкото и да не харесвам ГЕРБ, няма как да си изкривя душата и да кажа, че ГЕРБ са по-зле от Тройната Коалиция! Тройните Изедници бяха по-страшни и от средновековната чума!
33
4
 
12
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Абе докога ще оставяме хора които НЕ СА БЪЛГАРИ да говорят за нашето управление!Затова България е така, защото толкоз години се управлява от хора който не са Българи по националност!Още като се започне от Батенберг и Фердинанд, като се мине през Г. Димиторов, а след това ерата на Доган, Костов, Царя и Станишев!И разбира се не без участието на множеството ***, турци евреи, арменци и др. в нашите парламент, правителства, медии и др!Запомненте - хора които не са българи не ни мислят добро
32
0
 
2
 
! Отговори
1234 преди 13 години
това ми беше мисълта
31
5
 
3
 
! Отговори
do 24 преди 13 години
Да, и ГЕРБ ще стигне до това ниво на политическо развитие.
30
4
 
11
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Има недостатъци правят и грешки ГЕРБ но препочитам да ми вдигнат данъците,осигуровките и всичко но българи да ме управляват.
29
2
 
16
 
! Отговори
Гражданин на Смолян преди 13 години
На този свят няма справедливост. Ако имаше такава Доган, Кобурга, Костов и Станишев щяха да играят белот по икиндия в СЦЗ в продължение на 30 години.
28
1
 
4
 
! Отговори
Тема за размисъл преди 13 години
Тази тема вероятно не са я чували?!Как техните олигарси изпълняват геноцитния план за унищожаване на нацията?!Откриха отрова в наши вафли 3 април 2009, 21:24София, БългарияОтровата убиец на китайски бебета стигна до нас. Опасното вещество меламин беше засечено в популярна марка наши вафли. Сигналът е подаден в РИОКОЗ в 16.30 ч. в петък, пише "Телеграф". Източниците не са назовали марката на сладкиша, но са уточнили, че е на голям производител. Отровата е в търговската мрежа на цялата страна, затова незабавно започват хайки по магазини и лавки за изземване на вафлите. Допустимата норма на съставката е 2,5 милиграма на килограм, докато в сладкиша тя е в пъти завишена.Марката на опасните вафли предстои официално да бъде съобщена. Със случая е запозната регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве. Възможно е да се открие меламин и в други сладкарски изделия като бонбони, бисквити и шоколади.Меламинът е вещество, което ударно натоварва бъбреците, образувайки големи, често над сантиметър камъни, които са смъртоносни за малките деца.Вафлите се продават в цялата страна. Според специалистите количеството меламин се съдържа в сухото мляко. /БЛИЦ
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами не знаеш,щото Бойко замазва,затова!Как виждаш вот на недоверие,когато тия хитреци не знаят за какво!Ама нали са опозиция и правят демонстрации!Че тоя измислен вот няма да мине,е ясно и на малките деца!Но важното е да се плюе по Герб,те са ВРАГОВЕТЕ на БСП,нали така!?А времето си минава,нещата се забравят,Бойко виси непрекъснато по ТВ,и утре БСП и другите тарикати,чисти и непорочни,отново ще са на линия!Досега има ли осъден някой червенушко,крал и с г.за си?Няма,нали!?Жив и здрав!:)))