НС глоби Доган с 27 бона, едва 163 лв. за Командира

За година от отсъстващите депутати са удържани 192 хил. лв.
12 сеп 2010 08:25,
76
НС глоби Доган с 27 бона, едва 163 лв. за Командира
Снимка: БГНЕС

27 314,68 лв. е глобата на лидера на ДПС Ахмед Доган за неявяване на пленарни заседания и на заседания на комисии в парламента.

Според правилника, размерът на глобата при три поредни неоправдани отсъствия е 2/3 от месечното възнаграждение.

Справката на НС обхваща периода от началото на работата на този парламент от юли 2009 г. до тазгодишната лятна ваканция.

С тази сума лидерът на ДПС държи рекорда сред председателите на парламентарните групи.

Най-малка сума за отсъствия е удържана от заплатата на лидера на ДСБ Иван Костов - 163 лв.

Червеният председател Сергей Станишев не е получил от заплатата си 5 827 лв. Близо 5 000 лв. не е получил и лидерът на Атака Волен Сидеров.

С между 4 и 7 хил. лв. е олекнал джобът на депутатите от РЗС. Парите от глобите се отчитат като икономии.

През февруари и март тази година са регистрирани най-големите икономии на депутатите от отсъствия - по близо 25 400 лв. за всеки месец.

Приблизителната обща удържана сума за отсъствията на депутатите е 192 хил. лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: НСДоганСтанишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След като не е в парламента ,където както се предполага е работното му място и има толково нарушения и глоби за какво го държат?Аз ако закъснея 5 минути най-много два пъти в работата си и вече съм вън.
32
1
 
1
 
! Отговори
tony scout преди 13 години
до 18тиНяма да те обиждам , ти сам ще си се напсуваш.Ако считаш себе си за някаква статистика ок, но това че си взел заем преди години, когато те правеха всичко за да може да ги преизбереш наново. Предполагам че си заработвал и парички като покрай избори, така и целогодишно от фонда на Дууган, понеже докато беше на власт имаше достъп до 70% от парите на държавата, което значи без дела на мафиотите .
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецка Цачева пита, А.Д. беше ли на работа?ДПС - Беше.АТАКА - Не беше.Беше, не беше, беше, не беше...беше.АТАКА - не беше.ДПС - Е...беше.Цецка Цачева пита учудена, беше ли!?ДПС - **еше!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО29 : ТО ПЪК ГОЛЯМАТА ЦЕННОСТ -ДОГАН
29
1
 
11
 
! Отговори
пешо преди 13 години
бил икономисал 27 бона на парламента, а с колко е ощетил държавата? да му дадат медал за икономии, а?
28
11
 
6
 
! Отговори
вон преди 13 години
Добре,че не ходи в Парламента,защото депутатите от другите партии имат комплекси за малоценност пред Доган и ще пречи за работата им.
27
0
 
17
 
! Отговори
ники преди 13 години
защо единствено в парламента не важи правилото, че при три самоотлъчки, да се уволнява дисциплинарно? знаете ли колко хора чакат да станат депутати? тия да не са вечни и незаменими? след като не ходи на работа, значи е ненужен и е престъпление да получава заплата и да заема работно място, което може да изхранва друго семейство при тази криза за работа!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Mnogi si prav, za tova 4e nas ni uvolnqvat za tova kogato ne hodim na rabota. Za tova, za6to i nie ne gi ovulnqvame ami vse im davame rabota vseki pat, i vseki pat?????
25
0
 
5
 
! Отговори
tony scout преди 13 години
Евала!Може ли обаче, някой да каже кои лица разпределят парите на нашата държава. Ако си направим елементарна сметка от приходите в България за последните 20 години, ще се получи че дядо ми и баба ми трябва да взимат по 400лв пенсии, къде отиват всичките тези пари??????? Кой казва че е трудно да се направи минималната работна заплата 400лв.???? Ама нищо ние ще чакаме навън!
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОСОЕБНО СЕ РАДВАМ ЧЕ ТОЯ МАЗЕН НЕ ХОДИ В ПАРЛАМЕНТА ,ПОНЕ ТАМ ДА НЕ МУ ГЛЕДАМ МУТРАТА ,ЗАРАДИ НЕГО НАМРАЗИХ ЦЯЛОТО МУ ПЛЕМЕ
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mi kato ne gi boli 4epa da im gi pla6tat i tezi pari a?
22
4
 
0
 
! Отговори
a4o преди 13 години
Q Turcite mogat da ska4at na final sa s USA za svetovnoto po basket man.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боли ги *** депутатите. За тях заплатите дса страничен доход за цигари.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се .НО се съмнявам че ще разбереш.Предишните правителства бяха крадливи ***,като почнеш от Костов,царя.и ***.Сегашното обеща ЗАТВОР за тези ***......НИЩО.Цените се вдигат оня само спортта му е в главата.Заплатите падат оня ни убеждава че сме по добре от Гърция.Здравеопазването пълен крах,изразходваха дори и резерва.Е тези "НЕ" крадът пък пари за нищо няма освен за турски фирми да строят магистралите......както и да е няма да схванеш
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хах господин Доган го е заболяло за 27 хиляди като тои не хиляди източва от даржавата ами милиони правете си сметката докато не видя че е осъден за милиони не мисля че е сваршено нещо това са киорфишеци и хоп тои е на свобода Боико като иска промени всичката *** трябваше да се в затвора и почваи да праиш държава а аз не видях един арест на политик ама на един да кажи Боико този господин има главна вина за източване на парички така така няма брадче хващат ми някви мишки и дори няма да ги съдят .
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DAVAJ VSE TAKA TUR4INO TOKU VIJ SI SPOMOGNAL DA IZLEZEM OT KRIZATA :D
17
11
 
10
 
! Отговори
бонго преди 13 години
Не знам колко работи,но при предишното поне нямаше глад имаше работа даже хората си позволяваха да теглят кредити от банките за жилища,защото имаха гарантиран доход.А сега голям глад чака българския народ.
16
0
 
20
 
! Отговори
коко преди 13 години
Разликата между един депутат и нас работниците е тази,че нас ни уволняват,ако не отидеме два дена на работа,като самоотлъчили се от работното место.Освен това от малкото наши пари ни вземат данъци с които се финансират огромните заплати на нашите избранници-депутатите. Тези заплати обаче им се виждат нищожни,в сравнение с огромната работа която вършат през работното си време.Работят по частни проекти от които вземат милиони.В случая не могат да работят две работи едновременно.
15
2
 
2
 
! Отговори
DO 14 преди 13 години
MOJE LI DA MI KAJE6 S KOE TO4NO TE NAKARAH DA SI POMISLI6 4E SAM "MALOUMEN"
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BRAVO NA SEGA6NOTO PRAVITELSTVO.