Гагаузов: Плевнелиев да се извини, няма необезпечени договори

Регионалният министър правел неверни интерпретации за одита
6 окт 2010 12:02,
31
Гагаузов: Плевнелиев да се извини, няма необезпечени договори
Снимка: БГНЕС

„Необезпечени договори в МРРБ няма. Росен Плевнелиев трябва да се извини за изказването си за това, че в министерството са вършени тотални безобразия“.

Така бившият министър на регионалното развитие и благоустройството, сега депутат от Коалиция за България, Асен Гагаузов коментира одитния доклад на Сметната палата за периода 2008-2009 г., който установи редица нарушения и лоши практики във ведомството.

Според Гагаузов коментарът на министъра не отговаря на истината.

„Договорите, за които настоящият министър твърди, че били необезпечени, са били проверявани и проверката показва, че всички те са били обезпечени към датата на сключването им, коментира Гагаузов.

По думите му одитният доклад за МРРБ в периода 2008-2009 година не посочва наличието на нарушения, а министър Плевнелиев си позволява да прави неверни интерпретации.

„Министър Плевнелиев остана последният, който не разбра какво означава необезпечен договор. Договорите се обезпечават с бюджета на всяка една година и ако един договор е за няколко години, той няма как да бъде обезпечен в рамките на един бюджет“, защити се Гагаузов.

Според него не били верни и твърденията, че не е имало осчетоводяване на поетите задължения по сключените договори. Според одита към 2008 година те са били за 286 млн.лв., а в края на 2009 са станали 595 млн. лв.

Още по темата

„Министърът пропуска много важен факт. През 2008 година Агенция „Пътища” не е звено към МРРБ, а 2009 година, когато това прехвърляне на агенцията към министерството е факт, нейните сключени договори са за повече от 300 млн. лв., което увеличава и размера на сключените договори, които има МРРБ”, обясни Гагаузов.

Според бившия регионален министър върху председателя на Сметната палата е оказан натиск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: МРРБодитАсен Гагаузов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
2 преди 13 години
do ivan ,ti li razsledva i dokaza ce gagauzov e kral za svoe oblagodetelstvane ili i ti kato vsicki umnici ot gerb peete v edin glas.
28
2
 
2
 
! Отговори
БГ преди 13 години
ТОВА ЛИЦЕ ОЩЕ ЛИ НЕ Е В ЗАТВОРА ??? ОЩЕ ЛИ НЕ СА МУ КОНФИСКУВАЛИ ТОВА,КОЕТО ОТКРАДНА В ПОЛЗА НА СОЦИАЛНИ ФОНДОВЕ ??? КАКВО ПРАВИТЕВИЕ ОТ ГЕРБ ЗА СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНА. ЕДНИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БЕЗОБРАЗИЯРАЗХИЩЕНИЯ И КРАЖБИ БЯХА В НЕГОВОТО ВЕДОМСТВО . ГЕРБ САМО ГОВОРИ ЗАЛОШОТО НАСЛЕДСТВО ОСТАВЕНО ОТ гоцевата ТРОЙНА...ДА НЕ ВИ Е ХВАНАЛААМНЕЗИЯ ??? ИЛИ ДА НЕ БИ ДА ИМАТЕ ОБЩИ ДЕДИ ??? МАСЛАРОВА ОЩЕ СИ РАЗХОЖДА ПАНТОФКИТЕ ИЗ НС. КАКВО СТАВА СЪС СЛЕДСТВИЕТО . КОГА ЩЕ ГИВИДИМЕ НА ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА?
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей, кефят ме герберите.техния министър плюе без факти - те приемат безприкословно.стария министър казва - новия лъже....и герберите веднага скачат и почват да искат факти..пичове, доказва се ВИНА а не НЕВИННОСТ.... писна ми да уча елементарните ви милиционерски мозъчета на основи на логиката....тикви
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абсолютна гад е тоя, абсолютна.....
25
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мястото на този е в затвора. Огладняхте ли ваш,та м.....???
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един от двамата лъже но кой ???????Гагаузов си държи на своето и то трябва да се докаже.Плевненлиев плюе защото така го учи Бойко като нещо не върви плюеш за да замажеш положението.Една година мина ние си плюем ама насреща нищо.Такова орязване на здраве ,заплати ,пенсии не е имало никога в 150 г история българска.
23
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Гагаузов: Плевнелиев да се извини" - и от къде на къде! Сметната палата потвърди това, което Плевнелиев казва. Гагаузов трябва да се извини като сам поиска д аму свалят имунитета, за да го разследват! Но той се показа като страхливец, който си върти далаверите на тъмно!
22
6
 
8
 
! Отговори
Ванко преди 13 години
Гагаузов - най-мръсното корумпирано *** на рапубликата.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A!!! Господин 30% се появи!!
20
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герберите са само пропаганда, ПР и интервюта, само бла-бла-бла....От 20год само другите са виновни.Сега Гагаузов, утре Плевенлиев - един дол дренки...
19
4
 
7
 
! Отговори
boby преди 13 години
Тоя Гагаузов как успява и от затвора да се изказва??? А, да, той не е в затвора... *** че разбери защо...
18
7
 
9
 
! Отговори
Ристо преди 13 години
Гагауз, толкова си нагъл, че мога само да ти пожелая бавна и мъчителна смърт...Ти също си виновен хиляди българи да биват убивани и осакатявани по изровените пътища в държавата! И нека никой не се заблуждава- може ГЕРБ да не са идеални, но никога няма да гласувам за комунистическите ***, защото те са в основата на всички нещастия в държавата- от македонизирането на милиони българи до ограбването на държавата в последните 20 години!!!!!!
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
добре де, да си спести глупостите за съдебната зала..тоя наглец май забрави за Батко, заради който спряха парите от Европа..ами безумната му идея за създаването на публично-частно партньроство с Красимир Гергов за създаването на голф игрища и то по време, когато целият свят се тресеше от кризата!? да се надява, че ще влезне доживот, че акционерите на Трейс груп, Холдинг Пътища и Мострстой ще го пребият заради загубите, които Батко и Гагаузов им натресоха
16
7
 
14
 
! Отговори
ANITA преди 13 години
ЕЙ ТОЯ Е НЕДОСЕГАЕМ И ДОСТА НАХАЛЕН... ПЛАЧИ ЗА ПАНДИЗА ,АМА НЯМА ДА МУ СЕ СЛУЧИ......ЗАКРИЛНИК БЕШЕ НА БАТКО И БРАТКО
15
7
 
7
 
! Отговори
До №10 преди 13 години
Не че ги оправдавам ***, но тогава са си били на власт, законотворството е било в ръцете си и очевидно законите (ЗОП) са били спазени - може да е неморално, но е законно! Питането ми е друго: тия новите гърбавите неграмотници след като вече те са на власт и законотворството е вече в техни ръце (очевидно депутатите им приемат заповеди като коне с капаци от правителството им), защо си работят по съвсем същите закони (леко замазани - ЗОП) и по същите крадливи схемички?! ЦИРК ГЕРБ - НАЙС, А?!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
za6to ne po4nat da rabotat ami samo cirk pravat
13
3
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Браво бе Гагаузов, отговори след 3-4 месеца. Всичката ви работа е такава. Кой ще ви повярва?
12
2
 
5
 
! Отговори
Х преди 13 години
Няма нужда да се извинява. Гагаузов, първо ти му се извини. Но първо го наречи лъжец, какъвто всъщност е. Един от многото в редичката на Лъжльото!
11
7
 
14
 
! Отговори
Strike преди 13 години
Гагаузов, кой беше ти че не си спомням? А, да физиономийката ти те издаде - ти си от БСП - гробокопачите на България.
10
4
 
10
 
! Отговори
Иван преди 13 години
до 2: Единственния професионалист в правителството който няма нужда да се харесва на някого е Плевнелиев.Гагаузов колкото золуми направи на държавата за собствено обогатяване - бедна е фантазията на народа.Май ще се окаже и най-големия крадец - но прокуратурата да се погрижи за това.