Каролев крещи на общинарка от ГЕРБ, че е глупава

Скандал избухна и в Столичния общински съвет
Обновена: 7 окт 2010 12:23 | 7 окт 2010 12:23,
103
Каролев крещи на общинарка от ГЕРБ, че е глупава
Снимка: БГНЕС

След бурни страсти в НС и размяна на цветисти реплики между депутатите местният парламент в столицата реши да не отстъпва на националния.

Истински скандал се разрази на заседанието на Столичния общински съвет при обсъждането на сделката за закупуване на имот от община Царево.

Главните действащи лица бяха общинарят от НДСВ Владимир Каролев и Екатерина Йорданова от ГЕРБ.

Ябълката на раздора стана доклад, предвиждащ предоставянето на  средства от Специализирания общински приватизационен фонд за покупката на имот в град Ахтопол, община Царево.

Имотът е предназначен за почивка на служителите от столичния автотранспорт.

Владимир Каролев директно обвини ГЕРБ, че прокарват "поредното необмислено комунистическо предложение и вземат изключително тъпо решение".

ГЕРБерката Екатерина Йорданова, която е и профсъюзен лидер в транспортния синдикат, пък го обвини, че разсъждава асоциално и мисли само за бизнеса. 

"Госпожо, вие луда ли сте? Не сте луда, а сте глупава", не й остана длъжен жълтият общинар, известен с острия си език.

Според него аргументите на вносителите на предложението, че над 1000 души ще почиват в базата в Царево, са неоснователни, защото и 14-те поземлени имота са в изключително лошо състояние, което едва ли би позволило летуване в тях.

"Не ви ли е срам, може ли да сте такива", крещеше съветникът от жълтата партия. На няколко пъти влизаше и излизаше от заседателната зала.

От своя страна Йорданова добави, че служителите на градския транспорт нямат възможност да почиват в бани в Малайзия, и препоръча на Каролев да позволи на работниците да почиват на неговата база.

Оказа се, че нито един общински съветник не е сигурен в това колко са бунгалата в имота.

Земята е с обща  площ от 8,3 дка, а предложената цена за покупката е 96 лева за квадратен метър.

При гласуването на предложението съветниците от ДСБ и от НДСВ гласуваха "против", а "за" бяха от СДС, ГЕРБ, "Атака" и БСП. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: имотСОС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТИ ПЪК КЪФ ГЛАСИ НА НАРОДА
55
2
 
1
 
! Отговори
доктора преди 13 години
Има ли място в твойта стая?
54
2
 
0
 
! Отговори
АРНАУТ преди 13 години
Недомислици се пишат,като местен парламент в София.Не може общински съвет да се именува като парламент.Има множество разлики и една от тях ,е че Парламента в България е висша форма на власт, законодателствува/приема нормите на поведения,като конституция, закони и др.п./, а общинските съвети нямат такива правомощия да законодателствуват.Това е като да съпоставим областните управители на губернаторите,каквито в България няма.Това не пречи вместо Области управители да се пише Губернатора например.
53
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На Каролев мястото му е в лудницата!
52
1
 
1
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
*** нещо по темата ще кажеш ли или ще ми проверяваш правописните грешки. Имам няколко съчинения от седми клас да ти ги изпратя да ми ги провериш и тях за грешки. Отново ако имаш нещо да ми опонираш по същество очаквам да го видя. Ако ли не оставям те да си вършиш работат Тя е благородна все пак а и по весниците търсят все още коректори . Дерзай...
51
10
 
9
 
! Отговори
сдф преди 13 години
Каролев не беше ли червено коми? По време на изборите го гледах как прави орална на Станишев.
50
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е прав е човека, по време на криза купуват ли се имоти с общински пари? Служителите на автотранспорт трябвало да почиват. А колко от другите хора нямаха тази възможност тази година?
49
7
 
16
 
! Отговори
боян преди 13 години
владко пак е прекалил с белото
48
4
 
12
 
! Отговори
гласът на народа преди 13 години
Стига сте дъвкали това народа та народа.Един народ никога не може да е богат.Просто за да живее добре трябва да работи и да получава прилично възнаграждение както е на запад.А за да стане това трябват икономически мощни демек богати хора и компании.С тая омраза към богатите кои да ви даде работа?Марсианците.А ако искаш да си богат с работа не става.Измисли нещо друго.
47
3
 
3
 
! Отговори
Idiot преди 13 години
случЕй, се пише случАйи ти обаче даваш акъли...
46
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
karolev e protiven typak, tipichen selski bek s virnat nos
45
7
 
25
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Поне един от вас знае ли кой е Каролев. Той е икономист защитаващ нео либерелният модел. Пълно раздържавяване никаква регулация. Последователен е в това отношения въпреки че не подкретям доста от вижданията му той е абсолютно прав за много неща. Този случей е един от тях.
44
7
 
11
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
Че то си е така.Тия от Герб са толкова *** че чак ги не лови ***.Толкова са некадърни че на вързано куче хлеб не могат да дадат.Кухи,кухи,като стара дъбова хралупа са.Толкова са кухи.Ако им размениш обувките нема да могат да се обуят.
43
4
 
22
 
! Отговори
факт преди 13 години
Доколко е прав Каролев не знам,но едно нещо трябва да му се признае-отстоява си вижданията вече 7-8 години.Нещо много рядко в бг политическата действителност където лоялността е абсолютно непозната.Но явно тука това няма никакво значение.На почит са хората сменящи си окраската съобразно силните на деня и на никой не му прави впечатление.
42
1
 
19
 
! Отговори
фирмаджия преди 13 години
Ами човекът има политически принципи и си ги защитава. За разлика от ГЕРБ, които уж бяха дясна партия, а имат профсъюзни лидери в редиците си....Аз като съм по-умен от теб и имам малък бизнес какво - да нямам представител във властта и моите интереси да не са защитени, така ли?В случая КАролев е повече от прав: в криза, при всички проблеми на София, особено в транспорта, те си купуват бунгала на морето. При това очевидно се наливат пари в нечий джоб!
41
11
 
8
 
! Отговори
Боксьора преди 13 години
Някой забелязвал ли е ,че всичките му изказвания и интервюта са в ущърб на народа.Той защитава работодателите(нямало как хората да плащали по-високи заплати),по-високи данъци и налози,фен е на антисоциалната политика.А също така е фен на фразата:"Да го духат бедните".И докога ще има партия НДСВ като я няма в парламента и кой им дава заплати на тия нехранимайковци?
40
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този *** КАРОЛЕВ заедно с другите ЮПИТА да си ходи там от дето дойдоха КАТО РАЗБИРАТ МНОГО ДА ДАВАТ АКЪЛ В англия
39
2
 
29
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Въпросът е принципен. Всички, които работят, получават заплати за това. Нормално е да летуват на общи основания. Ако ОБЩИНСКИ имот /плаща се с парите на всички софиянци/ ще се ползва само от малка група е просто форма доста общински пари да влязат в конкретни джобове.Каролев е прав в конкретния случай. ЧАСТНИ компании в Италия например имат почивни домове, но това се води социални бонуси. Но са ЧАСТНИ, а не ОБЩИНСКИ. Като плащат с мои пари, трябва да мога и аз да го ползвам!
38
8
 
11
 
! Отговори
Кайзер Созе преди 13 години
....г-н Владо отдавна пудри носа с бяло, но като го следя последните години е почнал да се появява по телевизията и на работа нашмъркан доста сериозно, това може да се види и от всеки запознат поне малко с ефекта на белия прашец..
37
12
 
13
 
! Отговори
Кънчо преди 13 години
Докога психясалият маргинал Каролев ще раздава правосъдие и ще се прави на морален ментор? Че той е бил и винаги ще бъде слуга на актуалния за момента господар. Иначе трябва да му се признае дарбата, че успява сръчно да осребри унизителното си раболепие и сервилност.