Цачева нямала право да прекъсне Волен Сидеров

Председателката на НС се оправдава, че била подведена от "Атака"
Обновена: 8 окт 2010 14:50 | 8 окт 2010 14:49,
133
Цачева нямала право да прекъсне Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента Цецка Цачева обясни, че не е имала право да прекъсне изказването на лидера на „Атака” Волен Сидеров, в което той нарече турския президент Реджеп Тайп Ердоган „фанатик”, а народът на южната ни съседка – „турски изроди”.

„Когато се правят изявления от името на парламентарна група, по нашия правилник аз имам конкретно разписани правомощия – когато се правят обиди и хули срещу Народното събрание и държавния глава.

Още по темата

Много внимателно направих справка с правилника. Докато вървя изказването на г-н Сидеров, аз търсих основание еднолично да реагирам”, разказа своята версия Цачева.

Председателят на парламента препрати въпроса дали депутатите могат да обиждат чуждите държавни глави към самите тях.

Иначе от групата на „Атака” били подвели Цецка Цачева. Те й обяснили, че внасят проектор в залата, за да го използват за допълнителна аргументация по време на дебата на вота на недоверие.

Впоследствие се оказа, че Волен Сидеров иска на него да се излъчат фотографии от геноцида върху тракийските българи – нещо, което Цачева не допусна.

Що се отнася до оставката, която от БСП й поискаха, Цачева коментира, че това са нормални действия на опозицията, на които те имат право.

„С интерес ще проследя развитието на подписката и дебатите в пленарната зала”, каза с усмивка тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: Волен СидероватакаНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
МУХАТА ЦЕЦЕ преди 13 години
ЦЕЦЕТО Е КЛАСНАТА.
73
1
 
11
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Двете дами на снимката си приличат много! Има някаква кръвна връзка между двете! :)
72
10
 
5
 
! Отговори
1926 преди 13 години
Много червена *** има в този форум, лъха ми на нафталин :)
71
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само Валери Симеонов и Валентин Касабов!
70
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В турската партийка на Болен останаха само една шепа негови роднини - жена му Капка, тъста му дъртия Ибришимов, доведения му син Димитър Стоянов, кръщелника му Чуколов (той пък кръстил детето си Волен) и оня мафиот Бинев, дето дава мангизите. Други при Болен няма.
69
9
 
6
 
! Отговори
националист преди 13 години
На следващите избори селският хитрец и придворен шут Болен Лидеров няма да вземе нищо, колкото и да съжаляват турските мекерета, чието поставено лице е той. Атака и ДСП са в братски съюз. Затова и Болен изпрати депутатката си Кпка (с две гънки на мозъка - вероятно от удар) в Истамбул да прави метани на Ердоган. До другите избори ще има нова силна патриотична партия.
68
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TURCITE KATO VLQZAT V EC, PARVO 6TE NAEBAT BOLEN4ETO :)))
67
6
 
3
 
! Отговори
XXXXX преди 13 години
S IZKAZVANIQTA SI BOLEN PRAVI GOLQMA USLUGA NA DPS TO. A INA4E NE E TAYNA 4E QDAT I PIQT ZAEDNO S DOGAN. KOLKOTO I DA SE PRASVI NA NAY GOLEMIQ PATRIOT.... VSA6TNOST ZA MEN SI E NAY GOLEMIQ PRODAJNIK
66
8
 
5
 
! Отговори
иван преди 13 години
ти си *** бе червен ***
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И за кой да гласуваме? Дай акъл. За Приватизиран Лостов или за папардака от Мадрид с разните му Милен Хотелчевци?
64
3
 
24
 
! Отговори
PENE преди 13 години
Само вижте подзаглавието на статията "Оправда се Цецка Цачева " !На мен ми ПИСНА тея само да се ОПРАВДАВАТ ! ! ! Оправдават се с "предишните" - нищо , че вече от една година са на власт ! Оправдават се с кризата , без да са предприели и една антикризисна мярка ! А сега се оправдават с някакъв си правилник !? Дъщеря ми е на 3 годинки и се оправдава по-малко от тези НЕЩАСТНИЦИ !
63
4
 
9
 
! Отговори
Омбудс-Ман Кеноби преди 13 години
Ще събере я! Що да не събере! То ние-българите отдавна сме доказали че само за некадърници гласуваме! Ей го на, Бойко пръв, БСП-то втора политическа сила, Атака - трети! (От българските де. То ДПС са трети, ама те са си турска партия) Да се чудиш и да се маеш, как най големите *** на призовите места поставяме!
62
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На следващите избори пак ще събере гласове за да влезе в парламента.Колкото и да не ти се иска.Бита карта няма как да е. Може с по-малко депутати да е отколкото сега,но ще е вътре.Съжалявам че ще те разочарова.
61
8
 
5
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Тези от БСП така са се озлобили от безпомощното си състояние, че няма да се учудя ако и за чистачката тръгнат да събират подписи да я уволтят набеждавайки я ,че е от ГЕРБ само и само да отчетат някаква дейност...
60
8
 
10
 
! Отговори
СС преди 13 години
Щом се разсополивиха фесовете и ибрикчиите Волен на прав път!
59
8
 
20
 
! Отговори
националист преди 13 години
Болене, късно е, либе, за китка... Тоя цирк дето го разиграваш си го съгласувал с Борисов, щото хората да видят, че уж си "против" Турция?! Щото на изборите няма да вземеш и два гласа. Да, ама не. Българите не са *** и те разбраха отдавна каъв лъжец, интересчия и каква дребна душица си. Бита карта си и не се напъвай, щото нямаш никакъв шанс. Ти си един шут, за смях пред хората.
58
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защото ако беше слушал оня ден изказването му,нямаше да задаваш *** въпроси. Преди няколко години Ердоган беше пак на посещение,а Станишев беше изпратил полицията да възпрепятства връчването на една декларация от АТАКА на турския председател за тракийските българи и обезщетението от 10 милиарда долара.Ако беше слушал внимателно щеше да чуеш,че каза:АТАКА никога не е подкрепяла кандидат членството на Турция в ЕС,Не го подкрепя и Никога няма да го подкрепи.Но нали ти е удобно да пишеш глупост
57
9
 
9
 
! Отговори
Омбудс-Ман Кеноби преди 13 години
Кое му е българското на Болен, освен документите за самоличност?! И като ги има де, т.е. по документи е българин, защо не защитава българските интереси ами срещу тях работи?!
56
1
 
4
 
! Отговори
Говедарин преди 13 години
Миме аз знам от стари хора по добър цяр от врелата вода, против забременяване. :))))))))))))))) Викат му Аспирин...Начи зимаш едно хапче, слагаш си го между коленете и... стискаш!:)))))))))
55
0
 
6
 
! Отговори
l преди 13 години
Човекът се е поувлякъл малко,но не всеки може да стои и да мълчи като статуя,когато се вълнува много :) Иначе всеки има право да изрази мнението си дали ще е в парламента или пред медиите все тази нали народът ще го чуе.