Цачева нямала право да прекъсне Волен Сидеров

Председателката на НС се оправдава, че била подведена от "Атака"
Обновена: 8 окт 2010 14:50 | 8 окт 2010 14:49,
133
Цачева нямала право да прекъсне Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента Цецка Цачева обясни, че не е имала право да прекъсне изказването на лидера на „Атака” Волен Сидеров, в което той нарече турския президент Реджеп Тайп Ердоган „фанатик”, а народът на южната ни съседка – „турски изроди”.

„Когато се правят изявления от името на парламентарна група, по нашия правилник аз имам конкретно разписани правомощия – когато се правят обиди и хули срещу Народното събрание и държавния глава.

Още по темата

Много внимателно направих справка с правилника. Докато вървя изказването на г-н Сидеров, аз търсих основание еднолично да реагирам”, разказа своята версия Цачева.

Председателят на парламента препрати въпроса дали депутатите могат да обиждат чуждите държавни глави към самите тях.

Иначе от групата на „Атака” били подвели Цецка Цачева. Те й обяснили, че внасят проектор в залата, за да го използват за допълнителна аргументация по време на дебата на вота на недоверие.

Впоследствие се оказа, че Волен Сидеров иска на него да се излъчат фотографии от геноцида върху тракийските българи – нещо, което Цачева не допусна.

Що се отнася до оставката, която от БСП й поискаха, Цачева коментира, че това са нормални действия на опозицията, на които те имат право.

„С интерес ще проследя развитието на подписката и дебатите в пленарната зала”, каза с усмивка тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: Волен СидероватакаНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
9
 
15
 
! Отговори
Селски Тарикат преди 13 години
Защо Волен подкрепя ГЕРБ и Борисов ? Защо когато Ердуган бе тук не направи демонстрация ? Защо лично той а също и групата му подкрепят влизането на Турция против волята на целия ЕС ? Защо Волен прати Калина курбан на Ердуган а после и на берлускони сводник ли е ? Защо АТАКА не подкрепи подписката на ВМРО Изводът е че волен е много БОЛЕН и прави маимунски номера . АКАКИСТИ ВЪРВЕТЕ СЕ ЛЕКУВАИТЕ
53
1
 
7
 
! Отговори
до мими преди 13 години
Има една стара приказка:"Акъл и мензис ако не ти дойдат навреме, не ги чакай." Ако при теб и цикълът е като акъла, от сега ти казвам да не го чакаш :)))
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тя е напълно не на място на този пост, ако имаше чест и доблест щеше да се оттегли. Обаче сладка е заплатката и луксозния апартамент.
51
0
 
12
 
! Отговори
Stormhead преди 13 години
"Впоследствие се оказа, че Волен Сидеров иска на него да се излъчат фотографии от геноцида върху тракийските българи нещо, което Цачева не допусна."Ууууу!Разкарайте тази ренегатка, анти-българка от парламента!!!Вън предателите на българския народ от парламента!!!
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да се споменават само децата, ако спомене "жени и деца", това означава че смята жените за толкова глупави и слаби като децата. А някои жени от историята доказват че не са такива все пак. Иначе Волен прекалява понякога, къде беше до 2004 година?
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз вече 3 пъти цялото му изказване гледах.Просто по някое време на изказването му ти иде да запееш" Боят настанааа,тупат сърца ни"
48
2
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 13 години
на тъпата Цецка пак някой друг и е виновен!!!!
47
0
 
1
 
! Отговори
до 47 преди 13 години
Нещо не си ме разбрал. Аз предавам думите на Сидеров от трибуната му преди 2 дни.Там не спомена за мъже.Защо -питай него.)
46
1
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 13 години
Жени и деца? А мъжете не сме ли хора? Каква е тази дискриминация? Или имаш предпид, че жените и децата са някаква специална, възвишена каста хора? Аиде децата са млади, но защо жените ги броиш те незащитни ли са? Аман от дискриминатори!
45
1
 
8
 
! Отговори
до 44 преди 13 години
Просто не харесвам чалга културата, чалга обществото, чалга медиите, чалга политиците и чалга музиката!
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Председателят на парламента Цецка Цачева обясни, че не е имала право да прекъсне изказването на лидера на Атака Волен Сидеров, в което той нарече турския президент Реджеп Тайп Ердоган фанатик, а народът на южната ни съседка турски ***.Първо: нарече Ердоган "ислямски фундаменталист"-което си е вярноВторо: нарече "турски ***" ония, които са избивали български жени,деца ,възрастни хора през 1913-та г. в Одринска Тракия -което си е вярно.Трето:Който не вярва -да изгледа изказването.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На мен НЕ МИ И ПИСНАЛО ОТ БЪЛГАРИЯ!ПИСНА МИ ОТ ХОРАТА,КОИТО Я ПРАВЯТ ТАКАВА,каквато си я описал!Има разлика.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кое пиле? Да нямаш предвид бухала Цачева?
41
1
 
6
 
! Отговори
Говедарин преди 13 години
Мале бая народ тука ги е кълвало пилето...
40
7
 
29
 
! Отговори
България пропада преди 13 години
Писна ми от България!Не съм нацист, обаче не мога да понасям вече България. Не мога да понасям тъпите хора, фешъните, чалгарите и чалга кучките, които вървят по улиците и се обличат като травестити. Не мога да понасям и никаква БГ музика - мразя народната музика, мразя и чалгата, харесвам само 5-6 поп песни и 3-4 рок БГ песни. Писна ми също така от тъпите и надути ***, които се хващат с най-противните същества, уж гъзари, а всъщност *** и после като ги зарежат се оплакват по сайтовете че са ги зарязали. Има ли и други на които им е писнало от България?
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а да беше казал нещо срещу слънцето щях да изрева кат ранена слоница в размножителе период, ами то само вой към луната кво толкоз
38
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
благодаря ти за мнението ! заминава за септичната яма откъдето така или иначе не е излизало ... щом те е срам да се наречеш българин нямаш право да коментираш каквото и да било .... карай си колата и си гледай кефа - остави на нас селяните да се оправяме с автоктонните ***
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Феминизмът е диагноза. А тъпия BG Mamma изобщо не е за коментиране - там данон и други компании имат свои фалшиви профили с които зарибяват жените.
36
1
 
6
 
! Отговори
Омбудс-Ман Кеноби преди 13 години
Маме, супер си си!Само така с децата! Глад! Може да добавиш и бой! Всеки ден, за всичко! Само се чудя, като така те е гнус от мъжете, как ги зачена тези дечица?! Не че съм любопитен, ама и мойта жена така, гнус я е, като съм се напукал с шкембе и като съм ударил 4-5 бирички, и не ще да спи с мен! Пък деца иска! И аз искам! Та, ако знаеш някой чалъм, как да си направим дечица, пък аз да не спирам да си спя на диванчето в кухнята, кажи?!
35
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на кого да плати господин гений ? как да изчислим размера на дързавната кръвнина ? а ако се обарнат сърби и гурци те от нас да искат кръвнина ? а ако Турците поискат компенсацип за тяжните изселници след освобождението ? лесно се плямпа но по трудно е да обмислиш какво говориш.... примерче само едно - Франция и Германия - последния век само войни и кланета помежду им .... да си чул фр политик от какъвта и да е ранг да нарече германците *** ? цамо *** като нашите си го позволяват ....