Командира скочи срещу гафовете на Цветанов

Той допусна груба, политическа грешка, категорични са сините
Обновена: 19 окт 2010 15:49 | 19 окт 2010 15:49,
271
Командира скочи срещу гафовете на Цветанов
Снимка: БГНЕС

„Благодаря ви много”. С тази иронична забележка се обърна Иван Костов към своя партньор в „Синята коалиция” Мартин Димитров, който прехвърли към него въпрос за скандала с имотите на вътрешния министър Цветан Цветанов.

След това, вече със сериозен тон, добави: „Вътрешният министър допусна груба грешка, политическа – трябва да го кажем, влизайки в диалог с човек, който се намира под домашен арест”.

Костов определи поведението на Цветанов като недопустимо, защото то не било в „релация със законите и конституцията”.

„Работата на министъра е да ръководи, а да не се занимава с частни случаи“, разясни Иван Костов. Според него Цветан Цветанов е изпаднал в много трудно защитимо положение.

„Аз не знам как ще се защити той и изобщо как ще излезе от тази ситуация, но за нас това поведение на министъра е абсолютно несъстоятелно”.

Иван Костов оправда реакцията на Бойко Борисов, който не се намеси в скандала. „Сянката от дълбоката грешка, която допуска вътрешният министър, ще падне и върху министър-председателя”, аргументира се той.

Костов обърна въпроса дали МВР е допуснало грешка в разследването срещу Алексей Петров към делото срещу Ахмед Доган. „Ние бяхме абсолютно убедени, че съдът няма да произнесе господин Доган за най-скъпо платения хидрогеодезист в България, пък той го провъзгласи”, заяви Костов.

Тук се намеси и Мартин Димитров, който предложи Министерството на екологията да наеме Ахмед Доган, за да използва капацитета му. „Колкото стигнат парите, разбира се”, уточни Димитров.

Иначе десните отправиха много остра критика към бюджет 2011. Според „Синята коалиция” ГЕРБ „не са си написали домашното”. Сините за пореден път заявиха, че този бюджет е на статуквото и спира тотално реформите.

Нещо повече – Иван Костов упрекна управляващите, че са обърнали принципа. Първо преговарят със социалните партньори, а след това евентуално предлагат на парламента договореното с тях. Би трябвало да бъде обратното – „първо да се потърси консенсус в парламента, а след това той да даде мандат на кабинета да преговаря със синдикати и работодатели”, уточни Командира.

Мартин Димитров допълни критиките на „Синята коалиция” срещу финансовата политика на управляващите. В криза не трябва да се увеличават осигуровките.

Необходимо е да се въведе фискален борд, който да гарантира, че разходите ще се покриват със собствени приходи. Правителството да има ясен приоритет за енергетиката, което означава да работим за газопровода „Набуко”, а не „Южен поток”, проектът „Белене да бъде спрян”.

„Това, което сами си направим – никой друг не може да ни го направи”, обърна се към управляващите Димитров и увери, че сините много искат те да се справят.

Иван Костов обаче не е особен оптимист в това отношение. Според него консолидираната бюджетна програма няма да бъде внесена скоро. Именно за това на въпрос дали очаква правителството да изкара мандата си, Командира отвърна: „при това положение ние не можем да правим далечни прогнози”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пичове, мантрата, която си повтаряте "Костов - крадец" подхвана БСП и ДС. Тогава човекът млъкна (грешка). Същата мантра ще си повтаряте след година-две и за сегашните. И пак от там тръгва. А, да ви е честито.
184
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом Костов се развесели и почна да пуска майтапи, значи положението е много зле. В такова настроение е само преди провал на съответните управляващи.
183
11
 
7
 
! Отговори
девир преди 13 години
Айде да помислим малко: кога народа започна да плаща в болниците-през 1999г. при Костов; кога народа остана безработен и гладен- при Костов и Ф.Д, кофа народа започна да плаща за образование и детска градина- пак при Костов; кога бяха приватизирани детските градини и заводите - при Костов; кога беше бума на чалгата- при Костов;
182
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пак ли много червен *** бре! *** много взеха да стават червените:) Защо ли?
181
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само дотолкова ли ти стигат силите - да кажеш, че някой бил куче според теб:)))Аз бих казал, че не познаваш нрава на кучетата и вълците и как едните си пазят стадото,а другите се мъчат да го разпердушинят:)))А иначе ти дори и за пуделче не ставаш:)Демек домашна ***:))))))))
180
6
 
5
 
! Отговори
Беби преди 13 години
Между другото много червен *** в този форум се изявява!
179
10
 
7
 
! Отговори
лекар преди 13 години
Вие не разбрахте ли,че Костов се опитва да върне беднотията отпреди 1944г. Костов иска народа пак да се върне на село и да мизерува.
178
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да! Желязна логика е! Ти обаче харесваш който е дошъл с трандафори и си тръгва с S-класа:)Крадеца подкрепя крадеца:)Мога да простя грешки,но не и кражби! Това е разликата между нас:) Ти харесваш крадците!
177
3
 
1
 
! Отговори
ДО #176 преди 13 години
Едно куче като теб, като не знае да лае, по-добре е да замълчи, щото вкарва вълците в кошарата...
176
5
 
6
 
! Отговори
васо преди 13 години
От 161:"ЖАН ВИДЕНОВ НЕ Е КРАДЕЦ,ТОИ Е ЕДИН ОТ НАИ-БЕДНИТЕ И ЧЕСТНИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ."Желязна логика на желязна глава. Значи, ако стана премиер обут с трендафори, а си отида след мандата с *** ще бъда най-достойния човек в България. Какви ще ги свърша, не е важно. Това е антипода на симпатизантите на хидроконсултанта и стахановеца по строеж на апартаменти.
175
2
 
1
 
! Отговори
neizvesten преди 13 години
Amenhotep sega prochetoh kakvo ste napisali za Kostov - Kraus tova e istinata. Kraus koito beche zaloven na mitinicata da iznaisai valuta no vsichko mu se razmina zachtoto zad negoviat grab beche - KOI estestveno KOSTOV. Karus i sapurugata mu i do dnes sa verni kucheta na KOY estestveno KOSTOV.
174
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на Костов винаги сам го харесвал:))))))))))))))))))Когато ме кажат, че е крадец, той казва, че само малко бе...:)))))))))Вън всички маймуни! Сини,червени,жълти, гербави и какви ли не...............***.Интересува ме истината, а не дали има диалог тъпанарино Костов:))))))))))))))))))))))))))))))))))))От неговата здравна и пенсионна реформа още не може да се оправи страната:)
173
12
 
5
 
! Отговори
политре преди 13 години
Как може крадеца Костов да говори още глупости и да съди другите. Костов няма правото и морала да говори след като ликвидира всичко в България: икономика, земеделие,здравеопазване,образование. Нека да си спомним, че точно преди 10 години пак заради крадеца Костов, народа започна да си плаща в болниците и да си носи храна и чаршафи. Тази година историята се повтаря. Ако си спомняте Костов навремето криеше парите на всички и казваше, че няма и трябвата реформи. Сега след като Бойко му ходи по акъл
172
5
 
10
 
! Отговори
FOX преди 13 години
Комунистическите мафиози си продължават да ви краднат...Вие пък сте се хванали,за тоя,който е срещу тях(политика Костов) и като карибски пирати с куки, пищови и ками между зъбите сте срещу сянката на някакъв невидим враг!?.Българска логика - няма що!Да ви крадат ***,щом сте ***...Срам и позор: нима сме станали вече нация от ***?!
171
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пий си хапчетата бе олиго!
170
6
 
12
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Хайде ДС ченгенца, плюйте по Костов. Като се махне шефа ББ няма да смеете муцунките да си покажете. Ще дойде Видов ден и демокрациятаще възтържествува
169
13
 
2
 
! Отговори
"Командира" преди 13 години
Командир на какво?На взвод от гейов еи ку_ви,които вместо оръжие носят вибратори.Черното влечуго в затвора!
168
3
 
3
 
! Отговори
Черен циганин преди 13 години
*** са ви виновне бе . *** . да им ядете чорапите ,да им ядете .
167
12
 
3
 
! Отговори
Eddie - до 159 преди 13 години
"ДА СЪГЛАСЕН СЪМ СТЕБ ЧЕ Е ГОЛЯМ,НО НЕ ГОЛЯМ ПОЛИТИК,А ГОЛЯМ КРАДЕЦ И УБИЕЦ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА.ГАРГЪНЕЛ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН ОТ СПЕЦИАЛНИЯ СЪД ,И ЗАВИНАГИ ДА СИ СКРИЕ *** ЦЕРНА МУЦУНА. "...би ли превел - "...СТЕБ..ГАРГЪНЕЛ..СПЕЦИАЛНИЯ СЪД..ЦЕРНА.." тези си "слова"?!"просветений-цървуле"!!!
166
7
 
1
 
! Отговори
neizvesten преди 13 години
Kostov e kato Tzvetanov imaiki predvid vrazkata mu s exministera Vilhem Kraus koiato vse ochte prodaldjava. Koi e VK sachtia kato Tzvetanov i Kostov i bivch mehanik v Taxim. Hora koito izpolzvat vlasta za da zabogateiat na garba na naroda.