Командира скочи срещу гафовете на Цветанов

Той допусна груба, политическа грешка, категорични са сините
Обновена: 19 окт 2010 15:49 | 19 окт 2010 15:49,
271
Командира скочи срещу гафовете на Цветанов
Снимка: БГНЕС

„Благодаря ви много”. С тази иронична забележка се обърна Иван Костов към своя партньор в „Синята коалиция” Мартин Димитров, който прехвърли към него въпрос за скандала с имотите на вътрешния министър Цветан Цветанов.

След това, вече със сериозен тон, добави: „Вътрешният министър допусна груба грешка, политическа – трябва да го кажем, влизайки в диалог с човек, който се намира под домашен арест”.

Костов определи поведението на Цветанов като недопустимо, защото то не било в „релация със законите и конституцията”.

„Работата на министъра е да ръководи, а да не се занимава с частни случаи“, разясни Иван Костов. Според него Цветан Цветанов е изпаднал в много трудно защитимо положение.

„Аз не знам как ще се защити той и изобщо как ще излезе от тази ситуация, но за нас това поведение на министъра е абсолютно несъстоятелно”.

Иван Костов оправда реакцията на Бойко Борисов, който не се намеси в скандала. „Сянката от дълбоката грешка, която допуска вътрешният министър, ще падне и върху министър-председателя”, аргументира се той.

Костов обърна въпроса дали МВР е допуснало грешка в разследването срещу Алексей Петров към делото срещу Ахмед Доган. „Ние бяхме абсолютно убедени, че съдът няма да произнесе господин Доган за най-скъпо платения хидрогеодезист в България, пък той го провъзгласи”, заяви Костов.

Тук се намеси и Мартин Димитров, който предложи Министерството на екологията да наеме Ахмед Доган, за да използва капацитета му. „Колкото стигнат парите, разбира се”, уточни Димитров.

Иначе десните отправиха много остра критика към бюджет 2011. Според „Синята коалиция” ГЕРБ „не са си написали домашното”. Сините за пореден път заявиха, че този бюджет е на статуквото и спира тотално реформите.

Нещо повече – Иван Костов упрекна управляващите, че са обърнали принципа. Първо преговарят със социалните партньори, а след това евентуално предлагат на парламента договореното с тях. Би трябвало да бъде обратното – „първо да се потърси консенсус в парламента, а след това той да даде мандат на кабинета да преговаря със синдикати и работодатели”, уточни Командира.

Мартин Димитров допълни критиките на „Синята коалиция” срещу финансовата политика на управляващите. В криза не трябва да се увеличават осигуровките.

Необходимо е да се въведе фискален борд, който да гарантира, че разходите ще се покриват със собствени приходи. Правителството да има ясен приоритет за енергетиката, което означава да работим за газопровода „Набуко”, а не „Южен поток”, проектът „Белене да бъде спрян”.

„Това, което сами си направим – никой друг не може да ни го направи”, обърна се към управляващите Димитров и увери, че сините много искат те да се справят.

Иван Костов обаче не е особен оптимист в това отношение. Според него консолидираната бюджетна програма няма да бъде внесена скоро. Именно за това на въпрос дали очаква правителството да изкара мандата си, Командира отвърна: „при това положение ние не можем да правим далечни прогнози”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
2
 
1
 
! Отговори
До 206 преди 13 години
Не ставам за *** прав си/Никога ляв!!/,макар и да си седнал на любимия си вибратор пред компютъра.Това е патология човече,да изпитваш оргазъм пишейки щуротии по форумите,защитавайки -незащитимото,въртейки дебел *** за по -голям ефект.Интересно ми е как след всяко мнение,изписваш по някоя обидна щуротия и след това треперейки от сладострас си казваш ,че това е за последно и вече няма да бъдеш П Е Д Е.........С.
204
2
 
0
 
! Отговори
До 200 преди 13 години
Ти да не си чистача на президентството,който след работно време пише щуротии по някой останал включен компютър.Как ли те назначиха там?Явно с начина на нежното връзване на връзки на обувки,в стойка "Г",поклащайки нежно Дебели задни части.Какво ли не правят простаците за пари.????????????.........
203
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Па ти и за "***" не ставаш! С тези развалени зъби, лош дъх ставаш само за "гълтач" след ***:)
202
7
 
6
 
! Отговори
Кьосеибишев преди 13 години
На Костов могат да се редят да му правят само "***" тези НОВИТЕ "политици",а след това да се дупят на Меет Дооан!!!!!!!!!!!!!!Това тази страна днес наречена Гербария.
201
6
 
4
 
! Отговори
ДО #195 преди 13 години
Дежурен ***... Дoкaзaнo!
200
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само не можах да разбера защо гласувахте за премиер, който е по-*** от повечето си гласоподаватели?
199
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо не казваш за храненето на журналистите от Надето, за продажби по 1 лв, за продажби за 150000 на едни еврейчета и т.н. и т.н. и накрая за пълното мълчание на неразбрания гении:)))))))))))))))))))
198
13
 
15
 
! Отговори
FOX преди 13 години
Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:1. Месечна инфлация 300%.2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал под нивото на възможния минимум.4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции МВФ и СБ.9. Дългове към външни кредитори над 13 милиарда долара.10. Пълен блокаж на държавата и разгул на бригадирското движение на мутрите. Власт на СИК, ВИС, ***, 777 и др. такива. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха освободени само назначените от БКП/БСП бизнесмени.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:1. Месечна инфлация 0,2 % годишна 3%.2. Национална валута 2 лева = 1 долар.3. Валутен резерв 3,7 милиарда долара4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.8. Възстановени връзки със световните финансови институции МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.Започна да има ред.Така че е добре да си спомните всичко това, да си дадете сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените престъпления по време на управлението на ОДС
197
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Умния ако не беше п резидента да не позволи по-висок изборен праг,както бяха решили БСП, сега щеше да е история:))))))))))))))))Комично! Първанката го спаси него и М.Димитров:)Но на следващите избори е пътник:) Съвсем му лъсна д-то:)))
196
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТЕ СЕ ОБИЧАТ!
195
8
 
4
 
! Отговори
Васо преди 13 години
Костов е умен, в това няма съмнение, а други неща за него не се доказаха. Тоя обаче дето се е олензил до него на снимката, какъв е, от къде се пръкна, какъв трудов стаж има, и по какво е специалист извън политическото блато. Май е на Костов сянката, дето той сам си я създаде, за да не го обвинят, че се мисли за Краля Слънце.
194
4
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Санта семплисита. Цялятя мизерия започна от Луканов. НАРОЧНО. Виденов съсипа държавата, а Костов я изправи. Корупцията беше още през социализЪма. За телефон, за кола, за апартамент. Уточнявам за телефон 100-150 лв без ред, за апартамент до 15 000, а за кола само 7-8 000 лв. Стига ченгеджийска пропаганда. Ясно е, че милиционерската партия си отива. Наакахте се ченгенца.
193
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Факт.. И причина за много случки последните години - царе, придворни, ченгета... Така и нищо свястно не се роди
192
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На следващите избори Мавъра трябва да се коалира със бсп,дпс,сдс,ндсв и др. за да влезе в Парламента сега му се размина за малко да го изхвърлим завинаги.
191
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е щом се водим от омраза за каквото и да е и срещу когото и да е, то значи и избора ще ни бъде винаги грешен:)
190
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
190, не се наемам да кажа... Верно е, че стана мазало със заводите, ама се замислям можеха ли изобщо да бъдат спасени, всички знаем какво се случваше там. Преди приватизацията крадяха работниците. После проватизацията, крадяха босовете. А честно казано, сините са единствените, в чийто приказки намирам някаква логика. Ама, не разбирай, че съм им избирател. Просто мразя БКП и БСП - оттам тръгва всичко.
189
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРАВ СИ АМА ИДВА ВИДОВ ДЕН ЗА ВАС
188
12
 
8
 
! Отговори
девир преди 13 години
Айде още малко да помислим: кой въведе корупционните практики в България- отг.: Костов; кой научи Доган да краде и да създава обръчи и кръгове- пак Костов; кой създаде кръга Олимп със Славчо- Костов. Извод: Костов е проклятието на България и неговия геноцид още броди из бедната ни рофдина
187
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
188-Въпросът е дали мантрата "Костов - крадец" е истина:))))Помним ги тези времена:)))Съвременници сме:)
186
2
 
0
 
! Отговори
Васо преди 13 години
До анонимен 180:Чети задълбочено човече, що се палиш така лесно.. Върни се към коментара ми и ще видиш че се обявявам и против другата крайност във втората му част.И аз съм против консултации за 2 милиона или по апартамент на година от една чиновническа заплата.