"Газпром" и БЕХ подписаха за "Южен поток"

Газът по тръбопровода потича през 2015 г.
Обновена: 23 окт 2010 14:25 | 23 окт 2010 14:21,
95
"Газпром" и БЕХ подписаха за "Южен поток"
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Газпром" и Българският енергиен холдинг (БЕХ) подписаха споразумение за предпроектното проучване на българския участък на газопровода"Южен поток", съобщиха от руския газов гигант.

"Между "Газпром" и БЕХ вече няма никакви противоречия. Няма пречки за бързо създаване на съвместно предприятие, което да отговаря за проектирането, изграждането и експлоатацията на българската отсечка от газопровода."

Това се посочва в съобщение, публикувано на сайта на руската компания.

Още по темата

Подписаният документ определя механизмите и срока за сътрудничество между двете дружества за провеждането на техническите и икономически изчисления за изграждането на "Южен поток" през територията на страната ни.

"Ние сме уверени, че през първата половина на 2011 г. ще сме в състояние да вземем решение за оптимизация на маршрута на газопровода към Европа", каза президентът на руската компания Алексей Милер.

В телефонен разговор в четвъртък руският премиер Владимир Путин и министър-председателят Бойко Борисов се договориха до 15 ноември да бъде създадено съвместното предприятие.

Очаква се строителството на "Южен поток" да започне през 2013 г., а в края на 2015 г. тръбопроводът да бъде пуснат в експлоатация.

"Южен поток" ще доставя природен газ за страни от Централна, Източна и Южна Европа по трасе извън територията на Украйна. Чрез него Москва цели да избегне зависимостта при доставките на руски газ за Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: Южен поток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
8
 
10
 
! Отговори
до Нели преди 13 години
грешиш, имаше гласуване против петролопровода Бургас-Александруполис,срещу Южен поток са проамериканските и протурските партии СДС и ДСБ
34
9
 
10
 
! Отговори
Нели преди 13 години
Е Бойко нали се заричаше преди време ако имате спомени че южен поток няма да го има хората от Бургас били против и той бил длъжен да се съобразява с тях Така ли беше а българино
33
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Русия доказа, че Набуко е поредният провал на САЩ да имат монопол над петрола и газа на Ирак и да продават иракския петрол и газ на България на спекулативно високи цени.
32
12
 
15
 
! Отговори
BIG AL преди 13 години
ГЕРБ и тези там , вече стават опасни , за бъдещето на България ..Засилват УМИШЛЕНО влиянието на ретроградни , изостанали империи, в България..Дават възможност на тоталитарни режими / путински / отново да имат ГОЛЯМО влияние в България..Не само икономическо , но и ПОЛИТИЧЕСКО..Мечтата на старите фуражки , отново е на дневен ред- благодарение на недоразвитите от герб...Разпродажбата на българска земя , върви много по- бързо,отколкото си мислим ..Двете империи, скоро ще си я поделят..И двете НЕ са членове на ЕС и не ги интересува просперитета на България, а само своите си интереси ..
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
2015 г
30
2
 
8
 
! Отговори
питам 23 преди 13 години
"Цените и условията по които ще купуваме газ са най-изгодните от десетилетия насам" - уточни за кого ?
29
4
 
12
 
! Отговори
BIG AL преди 13 години
Липсата , забраната , лишаването от ПРАВОТО на ИЗБОР , е нещо старо и не забравено ..Няма нужда , според телетата тук , да ИМАМЕ алтернативен внос и ДРУГ газопровод- за да имаме ИЗБОР на цени ..ТЕ не искат избор ,,Искат си батюшката цар...ЗА Какво ни е ТОЗИ газопровод , след като НЕ ни ТРЯБВА ?? Колко е нашата консумация и КАКВО ни интересуват Италия и Франция- за 5-тата им АЛТЕРНАТИВА и нито ЕДНА алтернатива - за НАС ??Борисов , ти си също толкова руски агент , колкото и Р.овч. и гея ..Защо не сте вече в коалиция ??? По какво се различаваш от Тройката ??..))
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Срещу Южен поток са СДС и ДСБ и неслучайно Иван Костов поиска оставката на министри от правителството на ГЕРБ.
27
6
 
14
 
! Отговори
BIG AL преди 13 години
Руският слуга , борисов, реагира на подсвиркванията по ТЕЛЕФОНА от кремъл , по- БЪРЗО и от тодор живков ..Той и за това е програмиран - да бъде СЛУГА..СКОРО и АЕЦ-а ще ни натресат - с обещания до 10 години, да 'построим " комунизЪма " /евтиния ток и т.н. //
26
3
 
7
 
! Отговори
za 12 преди 13 години
Ha dano da ni zaobikoli!!
25
4
 
18
 
! Отговори
АНДРЕЙ ЛУКАНОВ преди 13 години
АКО НЕ ИСКАТ ДА ГИ ГРЪМНАТ НА УЛИЦА ЛАТИНКА 15,ВСИЧКО СЕ РЕШИ САМО ЗА НЯКОЛКО ЧАСА СЛЕД КАТО ПРИСТИГНА ШЕФА НА ГАЗПРОМ И КАЗА ДВЕ ДУМИ НА БОРИСОВ И МИШЧИЦАТА МАЛКА БОРИСОВ ВЕДНАГА ПОДПИСА,КОЙ Е СМЕШНИКА БОРИСОВ,ЧЕ ДА ПРОТИВОРЕЧИ НА ГАЗПРОМ???ИМАШЕ ЕДИН *** ЛУКАНОВ КОЙТО СЕ ОПИТВАШЕ ДА КРАДЕ ОТ ТЯХ И ЛАПНА УЛОВОТО.
24
3
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 13 години
До сан спиро - ти си обикновен гнусен сръбски кривосерец - ***! А си такъв, защото българите сме ти пръснали халката! Да не говорим пък за ***, тя беше преди тебе...
23
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти пак ли изпълзя бе *** червена!!!Цените и условията по които ще купуваме газ са най-изгодните от десетилетия насам. Благодарение на Бойко!!!
22
14
 
4
 
! Отговори
САН СПИРО преди 13 години
вулгарите са мутирала цигано-славска-аsпарухо турска ***. ZIWELA sRBBJA I ROSSIA!
21
5
 
9
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
"В телефонен разговор в четвъртък руският премиер Владимир Путин и министър-председателят Бойко Борисов се договориха до 15 ноември" пак ли с тоя дървен социализъм бре.Нормалното е да смяташ пари рискове и ако ти е изгодно да го направиш. Изглежда в БГ няма кой да го направи.
20
4
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 13 години
Щеше да е вярно ако ББ е политик.Да ама не, казва П.Бучаров.
19
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Южен поток ще мине през Румъния не за друго, а защото вече Украйна не е фактор и най-късият път е през украински и румънски води. Ние им бяхме нужни само когато трябваше да подливаме вода на украинците.
18
13
 
12
 
! Отговори
BIG AL преди 13 години
Пътят към тресавището, винаги е послан , с "добри', 'руски" намерения ,.... за България !!??? Руските агенти, за "стотинки' , продадоха поредните около 120 КВАДРАТНИ километра от златната българска земя , за да си има империята алтернативен маршрут за износ....И не ми защитавайте ВЕЧЕ, нормалните във форума , Б.Б...До тук беше, поне от моя страна ..Този тип вече тръгва СРЕЩУ европейския ПЪТ на България....Той не е нито ПРЕЗ кремъл , нито през Цариград ...
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей марш да въртиш *** :))
16
6
 
7
 
! Отговори
деси преди 13 години
я ходи го лапай на доганя...