Цачева към Янев: Не ти, аз преценявам за Цветанов

Шефката на НС отказва да създаде спецкомисия
Обновена: 25 окт 2010 16:34 | 25 окт 2010 16:30,
225
Цачева към Янев: Не ти, аз преценявам за Цветанов
Снимка: БГНЕС

"Това е право на моя лична преценка, съобразена с текстовете на Правилника за дейността на Народното събрание".

С тези думи председателят на парламента Цецка Цачева отговори на отвореното писмо на лидера на РЗС Яне Янев, който се обърна към нея да съдейства за създаването на временна парламентарна анкетна комисия по казуса "Цветанов".

"Председателят на парламента може да инициира подобна временна комисия, когато тя опира до същностната дейност на Народното събрание, а това е законодателната дейност", уточни Цачева.

"До момента, в 20-годишната практика на парламента, изключително рядко и много прецизно мои предшественици, председатели на НС, са използвали тази своя компетентност за иницииране на временни комисии", каза тя.

Цачева припомни, че това е ставало, когато са се налагали спешни промени в конституцията – приоритет на законодателната дейност.

"В този смисъл мисля, че конкретната ситуация не е такава", категорична бе тя.

По-рано днес, в писмо до Цецка Цачева, лидерът на РЗС поиска тя да се задейства за създаването на комисия, която да се запознае с имотното състояние на министър Цветан Цветанов.

Още по темата
"Подозренията за укриване на данъци, търговия с влияние, "пране" на пари, изготвяне на документи с невярно съдържание и участието в спекулативни имотни сделки е в грубо противоречие с прокламираната от правителството на ГЕРБ политика за борба с корупцията, финансовите измами и организираната престъпност", посочва в писмото си лидерът на РЗС.

Според Яне липсата на прецедент за създаване на анкетна комисия по подобен казус е неоснователен аргумент за отхвърляне на това предложение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трактора е загазил......не се знае на колко господари е служил, а там двойната игра не се прощава. Сега е момента да го свитнат господарите му ,а всички ще обвинят правителството............амин
197
0
 
7
 
! Отговори
za 201 преди 13 години
Kyde se butat na konia v krakata.......
196
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
JANE,DOBRE SA GO PODPLATILI,STOM E TOLKO,AMBICIRAN,NO INTERESNOTO E KOI,BCP,ILI ODVAN,PRIMERNO USA,ZASTOTO,NJAKOI NJAMAT INTERES,DA SE PROVEJDAT V BG REFORMI,DA SE IZVADJAT KIRLIVITE RIZI OD POSLEDNITE 20 GODINI,I TE ZATOVA IDE DUMA,E TOLKO NASTOJATELEN JANKATA,DA ZBUTA CECKO OD MJASTOTO MU.S EDNA DUMA,NJAKOI GI E MNOGO SCHUBE,AKO VZEME,CHE USPEE GERB,S REFORMATA
195
5
 
5
 
! Отговори
ЧЕ от БГ. преди 13 години
Репортер и шофьор на в. "Галерия" арестувани заради репортаж?25.10.2010 23.05Репортерът от в. Галерия Добромир Добрев и шофьор работещ в изданието са били арестувани в редакцията на вестника между 19.00 и 20.00 ч. тази вечер. Това съобщиха за glasove от Галерия. Двамата днес са били в с. Шума, където вътрешният министър Цветан Цветанов притежава луксозен имот, за да направят репортаж за новия брой на вестника. Там те са снимали вилата на Цветанов и са разговаряли със съседи на семейството на вътрешния министър, след което са се прибрали в София.Малко след като двамата са пристигнали в редакцията на Галерия, в офиса на изданието са влезли полицаи, които са били видимо смутени, потърсили са ги поименно и са обяснили, че трябва да ги задържат заради инцидент, който се е случил в с. Шума.Полицаите са казали, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, но не са успели да обяснят в какво се състои инцидентът, заради който са задържани двамата служители на изданието. Преди ареста си Добромир Добрев е предложил двамата с шофьора да отидат в полицията утре сутринта, за да дадат показания по случая, но полицаите са настояли те да бъдат задържани още тази вечер. След това репортерът и шофьорът са били отведени в Областна дирекция на полицията, където се намират и в момента.От Галерия предполагат, че двамата са били проследени, докато са били в командировка в с. Шума, а арестът им е вследствие на интереса им към имота на Цветан Цветанов, който въпреки, че е придобит по наследство е ремонтиран основно за немалко пари. /glasove
194
1
 
8
 
! Отговори
Patriot преди 13 години
Трактора президент, Янето премиер, другия *** Маргина - министър на МВР, а брат му министър на външните работи , той и без това си е в чужбина.Така ще ударим в земята камори, кози ностри и пр. смешни организации ,които за 200 години не можаха да се уредят с политици на първа линия.
193
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еми да се знае кой кара влака де :))
192
0
 
8
 
! Отговори
za 178 преди 13 години
Може да спретне едно затрогващо писмо до съответната комисия в ЕС ,Янето : Господа, аз обичам лудо ( не съм луд де) руския агент по прякор Трактора ,които закопчаха у нас по ваше настояване. Моля вие се смилете се над моите чувства и се намесете в негова и моя защита.Ако не го направите ще искам промяна в Европейската конституция! :))
191
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПИСКЛИВ ХАМСТЕР - *** В АТАКА. ТРЯБВА ДА СИ ИЗРАБОТИ НАЛЕТИТЕ В НЕГОВАТА КАМПАНИЯ ПАРИ.
190
2
 
11
 
! Отговори
фифи преди 13 години
Великолепна е! Такава жанр, ерудиция, категоричност? Всичко това съм го забелязал досега само в две видни политически фиггури - Меркел и Маргарет Татчър. Яне не може да пекне на малкият и пръст.
189
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Abe кхъ клхъ дзъ здсъ сс ne si e pil s godini hapovete i sega se dyrvi kato krak ot taburetka
188
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе ти си направо за в психото бе
187
4
 
8
 
! Отговори
Абе преди 13 години
Полицейския апарат на Герб е нещото което има оценка отличен за разлика от другото.За това Янето реве като разпран срещу Цветанчо-щото бъде ли изкаран лош пред обществото с Герб е свършено.Това около Цветанов е раздуто до размерите на слон от РЗС за да изглежда зле.Ако трябва да сме честни той е най-бедния политик.Как Овчаров дава половин милион само за образование на дъщеря си и не се вдига никакъв шум за това и проверки а Цецко е злодея на народа според РЗС щото имал 2 апартамента на кредит.
186
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми щото те са зад паравана и казват как да са нещата. А сега им изнася да мълчат.
185
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ха ха пуснаха трактора и Яне почна да пее, ясно е кой му поръчва музиката и му дърпа каишките.
184
4
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 13 години
Госпожа Цачева съм забелязал че е човек с висока компетентност каквато не помня да е имал председател на парламента досега-тя знае всички точки на правилника до най-малката подробност и също знае кого не си струва да слуша даже за разлика от досегашните Пирински и Корнезов .
183
8
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Не е Яне Янев ***.*** са в ГЕРБ, че се омотаха като пате в кълчища.Некадърници.Нито знаят нито могат да управляват.Знаят да лаят.Все някой им е крив.На калпава ракета комоса и пречи.Калпаво правителство.
182
1
 
7
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Аз ли пропускам нещо,или нещата са си така - не чувам някои посланици да се изказват по темата ------В други случаи по редица въпроси не само,че си казват мнението,но и препоръки дават -----Защо сега не се *намесят* в този спор
181
2
 
5
 
! Отговори
An преди 13 години
Репортерът от в. Галерия Добромир Добрев и шофьор работещ в изданието са били арестувани в редакцията на вестника между 19.00 и 20.00 ч. тази вечер. Това съобщиха за glasove от Галерия. Двамата днес са били в с. Шума, където вътрешният министър Цветан Цветанов притежава луксозен имот, за да направят репортаж за новия брой на вестника. Там те са снимали вилата на Цветанов и са разговаряли със съседи на семейството на вътрешния министър, след което са се прибрали в София.
180
8
 
7
 
! Отговори
11 преди 13 години
Гн Янев тиси най големият и доказан ***,а ГЕРБ въобще нее такъв тъкаче ГЕРБ не обръща внимание на развалени *** кат цялото рзс.
179
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПАДНЕ ЛИ ГОЦЕ ,ТОГАВА ВСИЧКИ КАТО АЛЕКСЕЙ,ЯНЕ ЩЕ СИ НАМЕРЯТ МАЙСТОРА