Цачева към Янев: Не ти, аз преценявам за Цветанов

Шефката на НС отказва да създаде спецкомисия
Обновена: 25 окт 2010 16:34 | 25 окт 2010 16:30,
225
Цачева към Янев: Не ти, аз преценявам за Цветанов
Снимка: БГНЕС

"Това е право на моя лична преценка, съобразена с текстовете на Правилника за дейността на Народното събрание".

С тези думи председателят на парламента Цецка Цачева отговори на отвореното писмо на лидера на РЗС Яне Янев, който се обърна към нея да съдейства за създаването на временна парламентарна анкетна комисия по казуса "Цветанов".

"Председателят на парламента може да инициира подобна временна комисия, когато тя опира до същностната дейност на Народното събрание, а това е законодателната дейност", уточни Цачева.

"До момента, в 20-годишната практика на парламента, изключително рядко и много прецизно мои предшественици, председатели на НС, са използвали тази своя компетентност за иницииране на временни комисии", каза тя.

Цачева припомни, че това е ставало, когато са се налагали спешни промени в конституцията – приоритет на законодателната дейност.

"В този смисъл мисля, че конкретната ситуация не е такава", категорична бе тя.

По-рано днес, в писмо до Цецка Цачева, лидерът на РЗС поиска тя да се задейства за създаването на комисия, която да се запознае с имотното състояние на министър Цветан Цветанов.

Още по темата
"Подозренията за укриване на данъци, търговия с влияние, "пране" на пари, изготвяне на документи с невярно съдържание и участието в спекулативни имотни сделки е в грубо противоречие с прокламираната от правителството на ГЕРБ политика за борба с корупцията, финансовите измами и организираната престъпност", посочва в писмото си лидерът на РЗС.

Според Яне липсата на прецедент за създаване на анкетна комисия по подобен казус е неоснователен аргумент за отхвърляне на това предложение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
7
 
10
 
! Отговори
обективен преди 13 години
Е кажи една партия де :) Утре ГЕРБ го няма... Кой ? Не ми говори абстрактни приказки.. То аз знам, че има и извънземни, *** никой не ги е видял още :)Давай - кажи си кой искаш да смени ГЕРБ :D
157
4
 
6
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Има достачъно умни хора в България ---не се тревожи.
156
4
 
7
 
! Отговори
обективен преди 13 години
Ок. Утре ГЕРБ пада... Кого слагаме ? :)
155
7
 
14
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Колкото по бързо сменим, това правителство и тоя премиер,толкова по скоро България ще излезе от кризата.Тук не става дума за политика ---а за това ,дали можеш или не можеш.Това правителство --НЕ МОЖЕ.Това е положението---истината е жтежка и сурова ,но затова е ИСТИНА.
154
9
 
5
 
! Отговори
обективен преди 13 години
Кой искате да дойде на мястото на ГЕРБ ? :)
153
4
 
6
 
! Отговори
Player преди 13 години
Тя Цецка и Цецко са си партия и са в един кюб, така че не се очудвам.
152
2
 
13
 
! Отговори
Смелия Чунг преди 13 години
Аз не изпитвам никакво уважение, нито към парламента ,нито към правителството.Защото винаги съм мислил ,че там сме избрали хора с акъл и някакъв интелект.А ,то Борисов ръси простотии за кюфтета и дъвки ---се едно се намирам в кръчма ---аз и там слушам същите простотии.
151
3
 
8
 
! Отговори
тома преди 13 години
Този Цветанов още ли е министър,а още някоя далаверка да врътне,може би....голяма работа са гербарчосите-ех,тази далаверка-сладка работа е тя....
150
5
 
9
 
! Отговори
иван преди 13 години
Дреме ми на сайдера ---какво казва партийния секретар на БКП ---Цецка.Важното , е какво ще кажат хората---а хората искат да знаят ,тези които ни управляват дали са честни?---ако съдим по Цветанов не са.
149
1
 
6
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Попитали радио Ереван :- Какво е разстоянието от Сирищник до Исперих през Пазарджишко ?Радиото отговорило :- Не е една ръка разстояние ...
148
5
 
16
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
За какво се напъва тоя пич Яне------те са навързани като свински черва от Герб.Кой от кой, по крадлив и по лъжлив.Ще скрият и ша покрият всичко около далаверите на Цветанов.
147
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 13 години
da strugaro frezistkata ste resava ,dali daima komisiya ili ne stanahte smesni be nekadirni GERBERI.
146
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стругарка и право, направо смях ха ха ха ха ха ...
145
1
 
13
 
! Отговори
Емил Василев преди 13 години
А ве къде е Искра и Яне да изнасили.
144
13
 
17
 
! Отговори
ggg преди 13 години
МАЙ СКОРО И ЗА ТАЗИ ГРОЗОТИЯ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ДОСТА ИНТЕРЕСНИ НЕЩА И КРАЖБИ ,НИКОЙ ДА НЕ СЕ ПЕРЧИ ПРЕД АЛЕКСЙ,ЧЕ НА ВСИЧКИТЕ ВИ ЗНАЕ КИРЛЯСАЛИТЕ РИЗИ...
143
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мафията срещу ГЕРБ.Това правителство трябва да бъде "твърдо" до край. Трябва да гласува по-строги закони, само така ще спечели доверието на обикновените хора(работещите).
142
6
 
11
 
! Отговори
Цеца $ Цецо преди 13 години
Яне, никога не съм те подкрепял, даже те наричах в моите постове Янка Курлизанка, пак ще те наричам така след отговорът на Цеца по прошението ти за Цецо ако неидеш и си платиш колко треба на ГЛЕДАНА тв и мо та мо и *** майката на тая ***.
141
2
 
3
 
! Отговори
ташко преди 13 години
цецето знае ли лафа за куче те е ..................
140
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По времето на Живков на такива хора като Янев никой не им обръщаше внимание, а ако много говореха ги изолираха по много начини, а път се даваше точно на такива хора като Борисов, Цветанов, Цачева и компания....
139
18
 
18
 
! Отговори
вжв преди 13 години
ЯНЕ ЯНЕВ-СЪВРЕМЕННИЯ ДОНОСНИК,КЛЕВЕТНИК ИИНТРИГАНТ!Едно време Тодор Живков даваше път на точно такива типове!ДС беше фрашкана от такива,като него ***!