Цачева към Янев: Не ти, аз преценявам за Цветанов

Шефката на НС отказва да създаде спецкомисия
Обновена: 25 окт 2010 16:34 | 25 окт 2010 16:30,
225
Цачева към Янев: Не ти, аз преценявам за Цветанов
Снимка: БГНЕС

"Това е право на моя лична преценка, съобразена с текстовете на Правилника за дейността на Народното събрание".

С тези думи председателят на парламента Цецка Цачева отговори на отвореното писмо на лидера на РЗС Яне Янев, който се обърна към нея да съдейства за създаването на временна парламентарна анкетна комисия по казуса "Цветанов".

"Председателят на парламента може да инициира подобна временна комисия, когато тя опира до същностната дейност на Народното събрание, а това е законодателната дейност", уточни Цачева.

"До момента, в 20-годишната практика на парламента, изключително рядко и много прецизно мои предшественици, председатели на НС, са използвали тази своя компетентност за иницииране на временни комисии", каза тя.

Цачева припомни, че това е ставало, когато са се налагали спешни промени в конституцията – приоритет на законодателната дейност.

"В този смисъл мисля, че конкретната ситуация не е такава", категорична бе тя.

По-рано днес, в писмо до Цецка Цачева, лидерът на РЗС поиска тя да се задейства за създаването на комисия, която да се запознае с имотното състояние на министър Цветан Цветанов.

Още по темата
"Подозренията за укриване на данъци, търговия с влияние, "пране" на пари, изготвяне на документи с невярно съдържание и участието в спекулативни имотни сделки е в грубо противоречие с прокламираната от правителството на ГЕРБ политика за борба с корупцията, финансовите измами и организираната престъпност", посочва в писмото си лидерът на РЗС.

Според Яне липсата на прецедент за създаване на анкетна комисия по подобен казус е неоснователен аргумент за отхвърляне на това предложение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цачева е дива *** стругарка,прилича дори на селскостопанска труженичка.Каква работа имат такива *** в парламента ?
177
7
 
9
 
! Отговори
Stones преди 13 години
Явно много *** има тук ...
176
9
 
6
 
! Отговори
Dios преди 13 години
Аз мисля, че Ц.Цветанов, не трябва да се отклонява от темата с ловене на престъпниците,докато не прати в затвора и последният шумкар....
175
2
 
7
 
! Отговори
I am преди 13 години
Честит 47 конгрес на ЦК на БКП...
174
7
 
18
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
ВЪРХУШКАТА на ГЕРБ заедно с обслужващите ги медии правят титанични усилия "да заметат под килима" далаверите на Цв. Цв. Дали ще им повярват хората, и дали ще забравят до следващите избори -- ето това е въпросът.
173
0
 
15
 
! Отговори
Observer преди 13 години
Ами Яне като е толкова ербап, да се оплаче на някоя Европейска комисия. След като Цачева не уважава искането, а той смята че има съдебен състав по който да преследват ЦЦ, най-лесното е да предизвика реакция чрез натиск от страна на ЕС. Дали? Все пак живеем в България, по-вероятно е да видим летящ слон, отколкото правосъдие.
172
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** гнусни! Пи*ате ли газ? Се*ете ли кръв сега. И още кръв ше има да се*ете. Мечтаете ли си да дойте новото правителство на Алексей Петров, а?Мечтайте, мечтайте - надежди говежди!
171
2
 
7
 
! Отговори
луд преди 13 години
Въх, ами сега научих, че чичо Ваньо щял да иска вот на недоверие за здравната реформа. Предствяте ли си? И то от най-верния фен.
170
6
 
9
 
! Отговори
sion преди 13 години
Комунист е Бойко..Аз комунист не съм бил..И секретарка , пардон телохранителка на комунист не съм бил...И съм фен на десните политики - не на левите Бокови изпълнения..*** всяко чудо за 3 дни..И тоя ще го преживеем..И след това да готви отчета за СиБанКя..
169
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** гнусни! Пи*ате ли газ? Се*ете ли кръв сега. И още кръв ше има да се*ете. Мечтаете ли си да дойте новото правителство на Алексей Петров, а?Мечтайте, мечтайте - надежди говежди!
168
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Abe az otnachalo pomislih che tova e Toncho Tokmakchiev degiziran kato jena!
167
5
 
10
 
! Отговори
кхъ клхъ дзъ здсъ сс преди 13 години
Aбе ти да искаш да кажеш че както крушата непада далеко от агромомът, че и така задникът не стоял по далеко от гоуноту ба?Да Задникът на снимката не се различава и генетически от лицето т Живков, което от своя страна си беше *** ама от секъде!Гледайте как Бойко рече че *** били виновни за Цинковият камик, и одма облекчи настроенията на ДПС срещу ГЕРБ. занчи Костов неще да подкрпят бюджета, БСП и ДПС също а войната с Яне го поставя също против Бойкациите. Това правителство няма да има гласуван бюджет. Боко ще изрита Симо педерасът, и ще провъзгласи Яне за ебачът на годината поради фактът че бил *** ама преебал целата гербална зган. след което ще бие шутът на Цецо лъжецо и на Цеца клеца, останали сам и извън парламентът ще се зберът некаде из *** на Софиа и на скромно искрящо от горяща мас барбекю ще опекат Федоска на пържоли, като филийте от едно деликатно кърваво дамско място, резанът на какъ Федоскиня ще се падне Цецо, кхъ клхъ дзъ здсъ ссс
166
2
 
5
 
! Отговори
обективен преди 13 години
Единственото което разбрах, е че дори не можеш да обиждаш качествено :) Нищо друго... Ама те разбирам - по лафа ти, че народа ще управлява и по елементарните ти обиди ми става ясно, че си хм.... около... ай да не те подценявам, ама 15 годишен ???
165
6
 
1
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Не аз не съм анонимен ,аз имам лице ,а не *** като теб.Нне ти казвам ,защото ти е нисък IQ.И няма да разбереш---както и сега не разбираш ---че не ти говоря за партии а за НАРОДА.Сега разбра ли бе ---***.
164
1
 
5
 
! Отговори
обективен преди 13 години
Ок, аз сериозно питах, вий тука или си прайте *** или мълчите кат Ахил пред Хектор :D
163
1
 
4
 
! Отговори
Смелия Чунг преди 13 години
Аз ще стана ---и пак ще бъда по добър от тия.
162
0
 
8
 
! Отговори
обективен преди 13 години
Бе и на мен ми се иска сините да управляват следващия мандат, ама това е в сферата на фантастиката... Просто няма начин......Ахилчо - не виждам що се пениш на мен - аз само те питам, а ти продължаваш да не казваш конкретно :) Кой граждански комитет - тоя на Дончева или тоя на Гоце искаш :))) Ай кажи си де - от какво се срамуваш - нали си анонимен :)))
161
5
 
8
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Веднага ти казвам отворко----народа ----има много умни хора-----има граждански комитети ---има експерти ----ще се намери кой.Важното тия некадърници да си отидат.
160
6
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
По-умни и по-можещи, ЕСТЕСТВЕНО. За сега с доказани възможности за излизане от криза са само Сините. Може да се усмихваш колкото искаш, но скоро на ГЕРБ ВРЕМЕТО ЩЕ СВЪРШИ.:)))
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Dogan premier ,Traktora prezident, Margina shef na MVR , brat mu shef na MVnR, Qne shef na narodnoto sybranie - sam shte moje da si ugodi na vsiaka glupost koiato mu hrumne