Цветанов прави изкуствен конфликт, твърдят от Дондуков 1

Държавният глава задава пет въпроса на МВР шефа
Обновена: 28 окт 2010 17:58 | 28 окт 2010 17:37,
420
Цветанов прави изкуствен конфликт, твърдят от Дондуков 1
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Цветан Цветанов се опитва да провокира изкуствен конфликт с държавния глава.

Това се казва в съобщение, разпространено от Прессекретариата на президента по повод твърденията на Цветан Цветанов, че Георги Първанов е гръбнакът на Октопода и покровителства Алексей Петров и Петър Стоянов – Сумиста.

"Президентът на Република България проявява разбиране към силно притесненото положение, в което се намира вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, очевидно затруднен да отговори на отправените към него въпроси по повод имотното му състояние. Вместо да даде конкретни и точни отговори, министър Цветанов се опитва да провокира изкуствено конфликт с държавния глава", се посочва в съобщението.

Президентът призовава министър Цветанов да отговори на следните въпроси, които ще хвърлят светлина върху това кой е "политически гръб на Алексей Петров":

1. Кои политици са имали бизнес отношения с Алексей Петров и кои са техните фирми?

2. Кой, по чие предложение, с какви мотиви и кога привлече Алексей Петров в службите? Кой и защо го назначи в ДАНС? С какви функции и задачи той е бил натоварен?

3. Столичната община имала ли е бизнес отношения със застрахователната компания „Лев Инс” във времето, когато сегашният премиер беше кмет на София, а министър Цветанов – негов заместник по сигурността?

4. Алексей Петров или негови фирми финансирали ли са предизборни кампании на ГЕРБ или на някой от нейните лидери?

5. Президентът настоява да се огласят имената на всички политици, които са водили телефонни разговори с Алексей Петров.

Атаката срещу президента Георги Първанов започна с изказване на лидера на ДСБ Иван Костов, който заяви, че "президентът е около главата на Октопода".

Няколко часа по-късно бившият шеф на "Мултигруп" Пламен Николов даде пресконференция, на която посочи, че Георги Първанов е гръбнакът на Октопода и покровителства Алексей Петров още от края на 90-те години, като е оказвал натиск таксиметровата компания 1280 да бъде овладяна от бившата барета.

Николов дори намекна, че пускането на Петров на свобода е станало заради бездействието на прокуратурата да изготви годен обвинител акт. Той намеси тук и името на главния прокурор Борис Велчев, който е бивш съветник на президента.

Министър Цветанов днес потвърди думите на Николов:

Още по темата

"Когато всички се чудим как да връзваме двата края и фалираха банките, вие виждате как са се разпределяли таксиметрови фирми и как лично президентът Първанов е поемал ангажимента, за да осигури такъв бизнес. Всички ние знаем как функционира този бизнес. И подкрепата е в това, че Първанов се покриваше и не вземаше никакво отношение, може би е съсредоточен не толкова по оценката на това, което прави МВР по "Килърите" и "Октопода", и по "Наглите", а по неговия политически проект, който може би ще стартира скоро".

На другия фронт атаката срещу Цветанов дойде от Яне Янев, който го обвини в незаконно забогатяване и пране на пари, което доведе до проверка на НАП за имотното състояние на вътрешния министър.

Лидерът на РЗС докара и свидетел от чужбина, който пък посочи, че партия ГЕРБ била финансирана от фирми, близки до Алексей Петров.

Компроматната война започна веднага след излизането на бившата барета от ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
1
 
11
 
! Отговори
киро преди 13 години
ха ПАРАВАНОВАТА жена да сте я чули да дава интервю----неее няма и да каже жената нещо.да сте чули ГОЦЕТО да каже нещо за ниският стандарт и високата смъртност и ужасяващата *** ПРЕСТЪПНОСТ,НЕЕЕЕ СЕДЕФЧО *** МЪЛЧИ...........да каже нещо за УБИЙСТВАТА В СКРАВЕНА И БЕЛЕНE-тия червени *** са хранели прасетата с човешки тела някой път и полу-живи хора...тва се те КОМУНИСТИТЕ И ТЯХНАТА ИДЕОЛОГИЯ
293
5
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
*** са взели разценките за външната мазилка на Цецовата къща в село Шума от другарката Масларова - по тия разценки тя направи ремонт на една държавна сграда в Стара Загора и след това беше в състояние да си купи около 120 апартамента, но тя благоразумно се въздържа...
292
4
 
7
 
! Отговори
БГА БАЛКАН за 1 лев преди 13 години
Колко Ви бяха доходите:При гъбаря КостофПри ЦАРя горскиятПри СтанишевИ СЕГА!А УТРЕ!
291
3
 
1
 
! Отговори
ЦИРКаджии преди 13 години
Как си го представяте някой със пръчка уран в ръце!Ех голям цирк!Може и в камината да си го сложи, ще го грее 10000 годиниНяма да търси парно газ и други презервативи!Писна ми от простотии!УЖАС!
290
8
 
4
 
! Отговори
777 преди 13 години
Прочетете отново "Андрешко" от Елин Пелин. Едно към едно са героят от писателя и т.н. "президент". С тази ехидна и иронична усмивчица ни " ли ще мине? Пак иска де е "фактор". Но този път няма да стане, колкото и да се напъва.
289
0
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Тая държава повече от всякога има нужда от народни БУДИТЕЛИ!!!...
288
2
 
4
 
! Отговори
тото преди 13 години
пич, ти за тумор, който си е тръгнал доброволно от болния чувал ли си? За това има избори. Затова ги е страх ***.
287
3
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
До година - ще има лек за спина,но за червената токсична кал бронебойни патрони няма открити, няма открити...
286
3
 
5
 
! Отговори
Чио чио преди 13 години
Първанката да го качат на шадарванката. Колко изкраде тоя червен кукловод и организатор на престъпносттаа?
285
2
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
*** народ, скапана държава! А като гледам баламури колкото щеш. Докато Гоце и Пудела разиграват поредната пушилка на тема кой крал повече тихо мълком ще ви вдигнат данъци, осигуровки, ще орежат паричките за здраве и образование, че да го дадат на милиционерите и ще ви го *** да бачкате до 100 г. за пенсия. А вие си чешете езиците тука и обяснявайте кой е по-лош и кой е крал по-малко та за това имал правото да управлява :))).
284
0
 
4
 
! Отговори
314 преди 13 години
Ами то изводите ти ги е направил бай ти Алеко още преди сто години :)))
283
5
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
ех няма такава *** като БГ, всички знаеме, че на ЦЦ не му е съвсем чиста работата ама за сметка на това Ни го обявява турско-*** президент мафиот и конструктор на тройната, мръсната гнида Гоце...е*и му майката....
282
3
 
3
 
! Отговори
отговори преди 13 години
1. -много са от БСП, ДПС, НДСВ и от ГЕРБ2. -Костов и Станишев и ти Гоце, не се прави на ударен самолет.3. Имала е4. Да финансирали са ГЕРБ, ДПС, БСП и теб Гоце - Стойков и Николов5. Всички са водели разговори освен тебе.Е сега някой да ни помогне с изводите.
281
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Ще отговори, но в момента е зает - ще събаря едно барбекю в Бояна... - срокът на обжалване изтече...Много бих искал да стана жив свидетел на това паметно събитие...
280
1
 
2
 
! Отговори
310 преди 13 години
Е че то кво да отговори. Те въпросите са реторични :))). Всички знаят кой освен фондация Глобална България издържа партията ГРОБ, кой си лафи и си менка СМС-та с главата на октопода. Всички знаят за многото далавери в софийска община. А това, че Боко Тиквата е връткал общ бизнес с АП е ясно и на децата в детската градина :))). Кой тогава да се сети, че мутрата-пожарникар някога изобщо може да направи партия :))). А търговските регистри си стоят :)))
279
1
 
2
 
! Отговори
Колт преди 13 години
О и малоумният Странджа се появил :))). Та кво ще кажеш за Цецко консултанто :))). А като гледам какво става в последните седмици - мултаци, отявлени комунисти, всякви ДС-ри като Райдовски и Бояджиев, та даже и Жан Виденов в един глас да бранят имиджа на Цуци пудела нещата не само започват да ми намирисват, а направо да смърдят. Щом подобни хора крепят Пудела значи нещата са много-много лоши :))).
278
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Престанете да плюете, а се ослушвайте дали вицето Цветанов ще отговори поне на един от поставените въпроси.
277
2
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Комунденца, още ли чакате Доган ефенди с финансовите порции... - докъде я докарахте тая държава - резаният турчин да реди правителството на България и да раздава финансови порции, а едно черничко, неграмотно момченце да назначава магистрати... - срам, шок и ужас...
276
6
 
8
 
! Отговори
Ванко преди 13 години
Ами а де. Ама Параванов е свикнал да си върти дупето там където му е изгодата. А за именития хидро-геодезист Доган, Параванов защо мълчи като мумия. Защото Параванов се надява на Доган да го подкрепя. А - ето как свинските черва се увиват едно в друго и оплитат татковината.
275
2
 
4
 
! Отговори
Киро преди 13 години
абе кажете как още като стана демокрацията уж и БСП каза -НИКВО НАТО,ще има стачки или референдум ....мина време и лично СЕДЕФЧО ПАРАВАНОВ подкрепи и застана зад САЛОМОН ПАСИ-уж "СДС" за НАТО ШЕФ?????абе да сте *** уж не сте ама сте .......................