Цветанов прави изкуствен конфликт, твърдят от Дондуков 1

Държавният глава задава пет въпроса на МВР шефа
Обновена: 28 окт 2010 17:58 | 28 окт 2010 17:37,
420
Цветанов прави изкуствен конфликт, твърдят от Дондуков 1
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Цветан Цветанов се опитва да провокира изкуствен конфликт с държавния глава.

Това се казва в съобщение, разпространено от Прессекретариата на президента по повод твърденията на Цветан Цветанов, че Георги Първанов е гръбнакът на Октопода и покровителства Алексей Петров и Петър Стоянов – Сумиста.

"Президентът на Република България проявява разбиране към силно притесненото положение, в което се намира вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, очевидно затруднен да отговори на отправените към него въпроси по повод имотното му състояние. Вместо да даде конкретни и точни отговори, министър Цветанов се опитва да провокира изкуствено конфликт с държавния глава", се посочва в съобщението.

Президентът призовава министър Цветанов да отговори на следните въпроси, които ще хвърлят светлина върху това кой е "политически гръб на Алексей Петров":

1. Кои политици са имали бизнес отношения с Алексей Петров и кои са техните фирми?

2. Кой, по чие предложение, с какви мотиви и кога привлече Алексей Петров в службите? Кой и защо го назначи в ДАНС? С какви функции и задачи той е бил натоварен?

3. Столичната община имала ли е бизнес отношения със застрахователната компания „Лев Инс” във времето, когато сегашният премиер беше кмет на София, а министър Цветанов – негов заместник по сигурността?

4. Алексей Петров или негови фирми финансирали ли са предизборни кампании на ГЕРБ или на някой от нейните лидери?

5. Президентът настоява да се огласят имената на всички политици, които са водили телефонни разговори с Алексей Петров.

Атаката срещу президента Георги Първанов започна с изказване на лидера на ДСБ Иван Костов, който заяви, че "президентът е около главата на Октопода".

Няколко часа по-късно бившият шеф на "Мултигруп" Пламен Николов даде пресконференция, на която посочи, че Георги Първанов е гръбнакът на Октопода и покровителства Алексей Петров още от края на 90-те години, като е оказвал натиск таксиметровата компания 1280 да бъде овладяна от бившата барета.

Николов дори намекна, че пускането на Петров на свобода е станало заради бездействието на прокуратурата да изготви годен обвинител акт. Той намеси тук и името на главния прокурор Борис Велчев, който е бивш съветник на президента.

Министър Цветанов днес потвърди думите на Николов:

Още по темата

"Когато всички се чудим как да връзваме двата края и фалираха банките, вие виждате как са се разпределяли таксиметрови фирми и как лично президентът Първанов е поемал ангажимента, за да осигури такъв бизнес. Всички ние знаем как функционира този бизнес. И подкрепата е в това, че Първанов се покриваше и не вземаше никакво отношение, може би е съсредоточен не толкова по оценката на това, което прави МВР по "Килърите" и "Октопода", и по "Наглите", а по неговия политически проект, който може би ще стартира скоро".

На другия фронт атаката срещу Цветанов дойде от Яне Янев, който го обвини в незаконно забогатяване и пране на пари, което доведе до проверка на НАП за имотното състояние на вътрешния министър.

Лидерът на РЗС докара и свидетел от чужбина, който пък посочи, че партия ГЕРБ била финансирана от фирми, близки до Алексей Петров.

Компроматната война започна веднага след излизането на бившата барета от ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
3
 
6
 
! Отговори
Ванко преди 13 години
Води се типична подла руско-комунистическа кампания срещу българското правителство (с всичките му недостатъци). Поредната. Водещ подмолно кампанията президента Параванов.
273
1
 
5
 
! Отговори
киро преди 13 години
*** за БЕЛЕНЕ И СКРАВЕНА ПЛАЧЕТЕ..............гоце ПАРАВАНОВ СЕДЕФЧОВ ще ви очисти и вас ако трябва но ЦЕВЕТЕЛИН КЪНЧЕВ *** -НЕ....
272
1
 
4
 
! Отговори
Ванко преди 13 години
***, нали това казва Странджата бе.Ами ти любителю на Параванов, какво мисуиш за неговото мълчание за геодезиста Доган?
271
1
 
5
 
! Отговори
киро преди 13 години
Гоце разбрахме ,че и престъпника убиец ФИЛЧЕВ си покровителствувал.Останали нещо свято в твоята ***-СИРИЩНИШКА ДУШИЦА на крадец убиец и крадец?Знаеш ли как би постъпил ЛЕВСКИ С ТЕБЕ ПАРАВАНЕ?
270
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"На България и е нужно да издържи още малко - докато прогоним Гоце от президенството..."Поредният *** - че той си тръгва по закон. Кого ще гониш ...Жалка история сте ГЕРБавите. Напразно още 4 години от живота ни се изпариха, за да може *** някакви да грабят и апартаменти да си узаконяват ...
269
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"До Ванко, Тото и партайгеносе...... вие добре ли сте или само се правите на ***."Хич се не правят! Даже се стараят да се покажат възпитани и интелигентни.
268
1
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Ако приказките, риториката и демагогията на Първанов бяха подплатени с някакви полезни дела /не за партията му, а за държавата/ - щеше да бъде добре, но за съжаление в АОНСУ-то това не се изучава......А всъщност за какво е цялата тая дандания - кремълските му покровители разбират, че губят своя троянски кон в ЕС и правят всичко възможно да го запазят. На България и е нужно да издържи още малко - докато прогоним Гоце от президенството...
267
1
 
0
 
! Отговори
старо куче преди 13 години
наблюдател...какво чакаш от академиците в бягане от отговорите...те отговарят на въпроса с въпрос...в съвсем друга тема...
266
5
 
5
 
! Отговори
киро преди 13 години
проектът е - "Трипер за всички червени ***" Седефчо ще представи и любовницата си от 1996 година ИЛИАНА ИДИОТОВА да надува балоните...успех и дано в БЕЛЕНЕ им намерят подходяща работа щото освен да крадът КОМУНИСТИТЕ друго немогат
265
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти Ванко1 ли си или си избягал от Карлуково (специалната почивна станция)?
264
1
 
3
 
! Отговори
старо куче преди 13 години
До Ванко, Тото и партайгеносе...... вие добре ли сте или само се правите на ***.Цуцкото ви така е омазал *** че като го питат с какво купи апартаментите и колко квадрата е вилата...отговаря в стила на гуруто си...А пък Първанов е главата на октопода....нерде Ямбол нерде СтамбулПита го човека конкретни въпроси...и макар че им знае отговора го кара да отговори пред целият народ.Иначе ще продължи да потъва в собствените си ***.Ако не започне лайнометна атака разбира се!
263
0
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Ванко, а ти кво мислиш за консултанта Цуци, че нещо още никой гербав не е казал нещо по тоя въпрос :)))))
262
7
 
4
 
! Отговори
Ванко преди 13 години
Параванов, какво мисуиш сега писмото което написа на военния престъпник Слободан Милошевич започващо със милите думи: "Скъпи другарю ...".
261
6
 
5
 
! Отговори
Ванко преди 13 години
Параванов, какво мисуиш за хидрогиодезист номер идно на републиката Ахмед Доган? Защо мълчиш по въпроса, ***, руска куконо?
260
0
 
7
 
! Отговори
279 преди 13 години
Ами прочети едно интервю на Тиквата и ще разбереш за кво иде реч :))). Той човекът си го каза в прав текст - достатъчно е да повдигнеш обвинение на някой :)) и тогава мястото му истива :). Колко познато е всичко това. Не че Гоце е вода ненапита и не е извъртял куп далавери в ущърб на България, но тоя номер е познат от времето на развития комунизъм - този който ти е неудобен просто го оклеветяваш без доказателства му повдигаш обвинения и по този начин го отстраняваш :)))
259
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Новият политически проект на президента Георги Първанов ще се нарича АБВ - "Алтернатива за българско Възраждане"" - Хайде успях на АБВ и България!
258
9
 
7
 
! Отговори
Ванко преди 13 години
Параванов защо мълча като горски пън когато правителството на БСП-то в съдружие с ДПС-то провали милиардите субсидии от ЕС. Защото Параванов не ще ЕС, иска Москва.
257
6
 
6
 
! Отговори
Акция МОШЕНИК преди 13 години
Будала излезе Бойко, Будала!Неговата "дясна ръка" си черпи от партийната каса на ГЕРБ и си има апартаментчета, къщички, имоти и други благини, а Бате ни Бойко го гласи (макар и за пърлама) да го прави президент.
256
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"ЦЦ започна тази игра и сега трябва да я играе до край! Колкото и да не му харесва има 5 ясни и конкретни въпроса на които е длъжен да даде смислен отговор!"Тц, ЦЦ ще се прави че не е чул нищо. Ще се покаже по телевизията как лови страшни престъпници (кой ще се усети че ще ги пуснат след няколко дена), ще се снима в две три благотворителни кампании и ще утихне работата.В България всяко чудо е до три дни.ПП: Вече кой говори за 340-те кг злато? (около $15млн - не е шега работа)
255
2
 
6
 
! Отговори
az преди 13 години
Абе нещо не ти разбрах логиката :))). Гоце го крепял на А.П., а Боко си разменял СМС-та с него, а Цуците прибирал парите от спонсорските, че да бутнат Гоце :))). Много, много странно - кой е тоя ***, който ще подпира някой, който реално финансира свалянето му :). Такава теза само в болна гербава глава може да се появи :)))