Решено: Парламентът няма да разследва имотите на Цветанов

Командира демонстрира съчувствие към вицето
Обновена: 4 ное 2010 11:57 | 4 ное 2010 11:19,
249
Решено: Парламентът няма да разследва имотите на Цветанов
Снимка: БГНЕС

105 депутати от ГЕРБ, „Атака” и „Синята коалиция” подкрепиха вътрешния министър Цветан Цветанов в желанието му да сложи точка по темата с имотното му състояние.

Като за последно спорът по този въпрос продължи час и половина.

Лидерът на ДСБ Иван Костов направи аналогия между атаката срещу Цветанов и тази срещу него самия, затова призова Народното събрание да не подкрепи създаването на комисията.

"9 години съм рязан със същия този скалпел, без никакви факти", оплака се Командира и допълни, че го правили хора, които не заслужават доверие.

Освен това Иван Костов изрази притеснение от това как ще приемат българите и светът създаването на такава комисия.

"Отвън ще кажат – тези се събраха и искат да му видят сметката, искат да го спрат. Ще си го кажат не само тук, а и в чужбина. В България корупцията на политическо ниво е стигнала толкова далече, че единственият, който влезе в битка срещу корупцията и организираната престъпност, му скроиха интригата”.

С тези думи Костов застана зад гърба на Цветанов, но все пак подчерта, че фактите трябва да се проверят.

"Вие бяхте апологет на комисията за Станишев. Защо тогава не казахте: "Има институции", обърна се към Иван Костов червеният депутат Михаил Миков.

Още по темата

"Рано или късно, когато вие не сте на власт, този казус ще бъде в съда и тогава ще има справедливост”, закани се Антон Кутев от БСП.

"Аз на тия ваши закани съм се наслушал. 20 години едно и също нещо – скърцане със зъби, заплахи, лъжи”, отвърна Иван Костов и изрази притеснение за живота на Цветан Цветанов.

"Прочетох, че ако не спечели тази тежка битка, може и да го застрелят. Впрочем един ваш министър-председател го застреляха тия същите”, обърна се към левите Костов.

Независимият Яне Янев днес представи нова сметка за имотното състояние на Цветан Цветанов. Той изчисли, че вицепремиерът не е успял да докаже 932 000 лева.

Другият спор, около който се оформи атаката срещу шефа на МВР, е коя банка му е дала 30-годишен кредит, който той да изплаща до дълбоки старини – на 76 години.

Тук се включи и Антон Кутев, който попита депутатите дали в залата има човек с 30-годишен кредит. След като видя, че няколко народни представители вдигат ръка, Кутев уточни, че това може да се случи само с подпис на някого от ръководството на банката.

Парламентарната комисия можела да провери кой шеф на банка се е подписал срещу такъв кредит.

Кутев атакува по още няколко фронта. Той разви съмнението на Румен Петков за конфликт на интереси и корупция при Цветанов в качеството му на зам-кмет на София. Фирма BVT получила обществени поръчки за почти 20 милиона лева по това време.

Народният представител зададе публично и "личен въпрос” към вътрешния министър – колко пъти се е чувал по телефона със Сумиста.

От ГЕРБ и Атака веднага направиха връзка между изказванията на Яне Янев и депутатите от БСП.

"Този целият цирк сега се вижда откъде е продиктуван. От хората, които създадоха РЗС и ги ползват като марионетки”, каза Красимир Велчев от ГЕРБ.

"Господин Овчаров, който направи забележка за РЗС преди време, очевидно не е прав, инвестирано е добре”, включи се и Павел Шопов от „Атака”.

Независимият депутат от РЗС Емил Василев взе думата, за да упрекне Цецка Цачева, че е допуснала от трибуната на парламента да се изричат "мръснишки, гадни лъжи”.

Той увери, че е участвал в създаването на РЗС и щял да остане в тази партия докрай, за разлика от депутатите от ГЕРБ, които били подредени на принципа "комунист-ченге, комунист-ченге".

Красимир Велчев обаче предупреди, че съвсем скоро щели да бъдат изобличени политиците, които са част от Октопода.

Именно за това не трябвало да се създава комисия, която да попречи на Цветан Цветанов да се бори с организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
1
 
! Отговори
ciganin преди 13 години
imali dokazatelso ce sopsveni sa negovite pari aaaaaaaaaa kade rabotiwe ot kade ze pari casi zer 2 apartamena i owte drugi newta aaaaaaaa 2 evro mo struvat apartamentite ot kade sa te pari
235
0
 
1
 
! Отговори
malcisoto преди 13 години
zawto ne iskat da go proverat zawtoto scko jivo krade i tesa na ta sistema za pari nyama korektdti vav gilgariya seki gleda da grabi kokala nikoy ne misli za naroda do koga we proldijava teka za samo grabvat a niwto ne pokazvat za naroba newtasnici *** bg riya aaaaaaaaaaa
234
2
 
2
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
А НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ КОГА ЩЕ СЕ ЗАНИМАЕ С МОБИЛНИЯТ ОПЕРАТОР МОБИЛТЕЛ ЗА ОКАЗАНОТО СЪДЕЙСТВИЕ ЗА ИДВАНЕТО НА ВЛАСТ.ИЛИ ЧАКАТЕ ОБАЖДАНЕ ОТ ЕВРОПЕЙСИЯТ СЪЮЗ.КАКТО СТАНА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ НО БЕЗ ТЛЕЛИНГ НЯМА СРС ПРИ МВР.ТОЕСТ НЯМА КОМПРОМАТИ ЗА ЛИЦА НЕУДОНИ ЗА ТИЯ КОЙТО СА НА ВЛАСТ ОТ 20 ГОДИНИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПЪРВАНОВ ВТОРИ МАНДАТ.
233
1
 
11
 
! Отговори
Сашо Диков преди 13 години
А сега по канал 3 Сашо Диков го разконспирира и му изкара сичките лъжи на Цвъцко по декларациите и доходите ... направо ужас тоя лъгал като ***
232
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смачкай ги цецко, народа е с тебе.
231
6
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
неоправдавам цецко но искам да видя и червените кредитни милионеридо стената:галеви, сергей, пикаещия във фонтан руменчо, р.овчаров, свинаров мадритския картоиграч.. велчев...манджуков...то страницата няма да ми стигне но всички ги знаем много добре!хората които дърпаха конците при приватизацията на страната и които сега ни стрижат икономически!
230
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иво Инджев е един добре подготвен ДС агент!
229
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо не научиш българската азбука или толкова не можеш?
228
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лакеите не искат народа да разбере ИСТИНСКАТА истина!
227
3
 
7
 
! Отговори
Мичето преди 13 години
Ей стана вече жалък... аз ако съм на негово место нема да се мерна по телевизора... ама да видиме дали не е гьон сурат
226
5
 
11
 
! Отговори
Лошо мирише преди 13 години
Цецко мирише от секъде, цецко как ша го търпят подчиненитге му...
225
1
 
0
 
! Отговори
арменец преди 13 години
Много точно.
224
2
 
14
 
! Отговори
Неучуден преди 13 години
Не вярвам, че някой е мислил че ще се даде от парламента да се създаде анкетна комисия за този случай. Особонно след пълния вчерашен цирк със стъването на крака и ръкопляскането от страна на стадото на ГЕРБ след като Цветанов спря да говори. Типично по комунистически от времето на партийните конгреси. Каквото коже вожда е правилно, ама дали е така, нямаш право да мислиш. Колкото до Иван Костов да каже за сухото мляко и произведеното от него сирене в мандрата в Елена.
223
0
 
6
 
! Отговори
clearly преди 13 години
Kaто неще НС да го рзследва има друг начин,прилага методиката на комисията "Кушлев", съответно на закона "Петканов" /Официално обявени доходи + доказателства за даренията от роднините/ - /средностатистическата издръжка на едно 4-членно семейство за същия период/ дали е = на цената на притежаваното имущество? А защо Маргарита Попова не каже нещо по въпроса? Ами нали нейният закон, одобрен и от венецианската комисия, дава право да се отнема имущество даже без да се доказва престъпление,
222
1
 
5
 
! Отговори
Парламента преди 13 години
Аз не мога да разбера тези в парламента да милсят нещо полезно за България ли са там или по ЦЯЛ ден да спорят кой какво е откраднал, кой бил гей и кой с кой мафиот е авер ?
221
2
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
цЕЦО-КРАДЕЦО!!!!!!!!!
220
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до: цвъ!нас 9ти Септември родини ни...аре марш у Росииия бе пумяр
219
0
 
2
 
! Отговори
bum s pushkata преди 13 години
ne si naiasno moi 4ovek, Injev bese s podpisano uvolnenie za drugi gafove, i go izpolzvaha kat sin na aktivni borci i bivsi 4engeta da topne Pyrvanov. posle razduha uvolnenieto mu w obratnata posoka. Kyde sega raboti Injev? Zasto Boiko ne go turi za zadanik an Pojarnata? Goce ne mi e simpati4en, no na *** i smekeri kato injev- da viarvam-are are.
218
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти наистина си изцвъкан.
217
4
 
27
 
! Отговори
СОФИЯНСКА преди 13 години
ОТ КАКВО ГИ Е СТРАХ ГЕРБ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ОТ ПРОКУРАТУРАТА, СЛЕД КАТО СПОРЕД ТЯХ Е НЕВИНЕН. НАЛИ ТОЧНО ТОЗИ ОРГАН ЩЕ КАЖЕ ДА НЕВИНЕН Е И ЧИСТ ИЛИ ВИНОВЕН Е И ЗА ЕДИКАВО СИ.ТОЧНО ПО ТОЗИ НАЧИН СТЕФАН СОФИЯНСКИ СИ ИЗЧИСТИ МИНАЛОТО ЗА КОЕТО ГО СПРЯГАХА ЗА ДАЛАВЕРИТЕ.ЗНАЧИ ИМА НЕЩО ОТ КОЕТО ГИ Е СТРАХ.НА ПРОКУРОРА.