Решено: Парламентът няма да разследва имотите на Цветанов

Командира демонстрира съчувствие към вицето
Обновена: 4 ное 2010 11:57 | 4 ное 2010 11:19,
249
Решено: Парламентът няма да разследва имотите на Цветанов
Снимка: БГНЕС

105 депутати от ГЕРБ, „Атака” и „Синята коалиция” подкрепиха вътрешния министър Цветан Цветанов в желанието му да сложи точка по темата с имотното му състояние.

Като за последно спорът по този въпрос продължи час и половина.

Лидерът на ДСБ Иван Костов направи аналогия между атаката срещу Цветанов и тази срещу него самия, затова призова Народното събрание да не подкрепи създаването на комисията.

"9 години съм рязан със същия този скалпел, без никакви факти", оплака се Командира и допълни, че го правили хора, които не заслужават доверие.

Освен това Иван Костов изрази притеснение от това как ще приемат българите и светът създаването на такава комисия.

"Отвън ще кажат – тези се събраха и искат да му видят сметката, искат да го спрат. Ще си го кажат не само тук, а и в чужбина. В България корупцията на политическо ниво е стигнала толкова далече, че единственият, който влезе в битка срещу корупцията и организираната престъпност, му скроиха интригата”.

С тези думи Костов застана зад гърба на Цветанов, но все пак подчерта, че фактите трябва да се проверят.

"Вие бяхте апологет на комисията за Станишев. Защо тогава не казахте: "Има институции", обърна се към Иван Костов червеният депутат Михаил Миков.

Още по темата

"Рано или късно, когато вие не сте на власт, този казус ще бъде в съда и тогава ще има справедливост”, закани се Антон Кутев от БСП.

"Аз на тия ваши закани съм се наслушал. 20 години едно и също нещо – скърцане със зъби, заплахи, лъжи”, отвърна Иван Костов и изрази притеснение за живота на Цветан Цветанов.

"Прочетох, че ако не спечели тази тежка битка, може и да го застрелят. Впрочем един ваш министър-председател го застреляха тия същите”, обърна се към левите Костов.

Независимият Яне Янев днес представи нова сметка за имотното състояние на Цветан Цветанов. Той изчисли, че вицепремиерът не е успял да докаже 932 000 лева.

Другият спор, около който се оформи атаката срещу шефа на МВР, е коя банка му е дала 30-годишен кредит, който той да изплаща до дълбоки старини – на 76 години.

Тук се включи и Антон Кутев, който попита депутатите дали в залата има човек с 30-годишен кредит. След като видя, че няколко народни представители вдигат ръка, Кутев уточни, че това може да се случи само с подпис на някого от ръководството на банката.

Парламентарната комисия можела да провери кой шеф на банка се е подписал срещу такъв кредит.

Кутев атакува по още няколко фронта. Той разви съмнението на Румен Петков за конфликт на интереси и корупция при Цветанов в качеството му на зам-кмет на София. Фирма BVT получила обществени поръчки за почти 20 милиона лева по това време.

Народният представител зададе публично и "личен въпрос” към вътрешния министър – колко пъти се е чувал по телефона със Сумиста.

От ГЕРБ и Атака веднага направиха връзка между изказванията на Яне Янев и депутатите от БСП.

"Този целият цирк сега се вижда откъде е продиктуван. От хората, които създадоха РЗС и ги ползват като марионетки”, каза Красимир Велчев от ГЕРБ.

"Господин Овчаров, който направи забележка за РЗС преди време, очевидно не е прав, инвестирано е добре”, включи се и Павел Шопов от „Атака”.

Независимият депутат от РЗС Емил Василев взе думата, за да упрекне Цецка Цачева, че е допуснала от трибуната на парламента да се изричат "мръснишки, гадни лъжи”.

Той увери, че е участвал в създаването на РЗС и щял да остане в тази партия докрай, за разлика от депутатите от ГЕРБ, които били подредени на принципа "комунист-ченге, комунист-ченге".

Красимир Велчев обаче предупреди, че съвсем скоро щели да бъдат изобличени политиците, които са част от Октопода.

Именно за това не трябвало да се създава комисия, която да попречи на Цветан Цветанов да се бори с организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
14
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
На спечелилите - честито.
15
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не, че не иска да изчисти името си - НЕ може!И това е единствено възможният му ход! Да се надява, че хората са толкова ***, че не могат да видят явното несъответствие между високия стандарт на живота и официалните му доходи!
14
5
 
35
 
! Отговори
пепи преди 13 години
Значи на 19 години започва работа и на 45 годишна възраст има 26 години трудов стаж.Как се е сдобил с диплом за висше образование?Задочник не е бил.От 14 до 19 години е студентствал-уникат или лъжец?
13
1
 
18
 
! Отговори
ка`к Сийка преди 13 години
Ка щяло, ба! Гарван гарваноу око вадили!
12
5
 
32
 
! Отговори
пепи преди 13 години
362 000 доход, само, че Красимир Стефанов от НАП каза, че са бруто.Нето 320 000, минус 102 000 влог = 218 000минус 530 лв средна месечна издръжка на човек в страната, според НСИ (за София трябва да е повече) х 72 мес. х 6 човека (защо 6? защото набута и тъста и тъщата)= 218 000 228 960= 10 960Следват:230 м2 в Изток (гаражи магазини?)х 1203 Евро в момента = 276 000 евро62 м2 Г. М. Димитров с гараж = 70 000 евросело Шума 100 м2 ? Къщата е 3х100м2 х 300 евро на м2 за ремонт 50 000 лв. е оградата, барбекюто гратис. (който не вярва да се консултира със строител)= 115 000 евроВсичко:Не излизат466 000 евро или 932 000 лв.А, забравих кредита от 59 000 евро който той ще изплаща до 76 год. възраст!Апропо той договора за кредит ще го покаже ли?Да не излезе, че кредита е обезпечен с депозит? На Фирма? Коя?
11
4
 
17
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Командирът си спомня, че именно тези обвинения и това, че той не им отговаряше, го извадиха от политиката за доста дълго време. Вероятно сега се надява такъв да бъде ефектът и за настоящите управляващи и той да заеме мястото им. Първото ще се случи, но второто, едва ли.
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мафията си се подкрепя! Горко на обикновенните хора!
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има време и то ще дойде по-скоро отколкото го очакват някой "богоизбрани"!Цецко пясъчния часовник е обърнат!!!
8
6
 
38
 
! Отговори
O NE преди 13 години
Парламентът отказа да създаде временна комисия, която да разследва имотите и парите на вицепремиера Цветан Цветанов. Искането за това беше внесено от над 70 депутати от РЗС, БСП и ДПС. ПОЧНА СЕ , ИДЕ НОВИЯ РЕД. НЯМА ГЛАСНОСТ. НИЩО НЯМА ДА РАЗБЕРЕМ ЗА ИМОТИТЕ НА МИНИСТЪРА. ПРИКРИХА ГО , ХОРА , ПРИКРИХА ГО
7
9
 
38
 
! Отговори
sion преди 13 години
То се очакваше..Вече на всички стана ясно , че това са откраднати пари..От първоначалното обяснение на Консултант Брокеров не остана нищо..Сега Парламента услужливо го скри и окончателно срина и малкото останало доверие в ГЕРБ...Вече всички знаят , че на власт отново са крадци! Днес можем само да се помолим за мъртвеца ГЕРБ! Бог да го прости.Амин!
6
9
 
42
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Ако всичко му е чисто защо се притесняват от една комисийка ?Нали НОВ МОРАЛ имало ?
5
10
 
44
 
! Отговори
! преди 13 години
Това беше единствения начин, въпросния "министър" да изчисти името си. Но той не иска, не искат и съпартийците му. Какво ви говори това? Че на тях не им пука какво мислиме ние! Разликата между тези и всички предишни управляващи е, че предишните са интелигентни хора и са политици. Настоящите са нагли милиционери. Позор!
4
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Командира демонстрира съчувствие към вицето" - Гарван гарвану око не вади!
3
6
 
43
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Явно ЦЦ се е омазал здраво, щом се налага парламентарна протекция.
2
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сага остава да има изненадани от това решение......
1
4
 
27
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели,Какво ни интересува егото, на това парвеню, когато.- Чакаме Парламента, Правителството и Президента, да започнет да спазва "Харта за правата на човека", залегнала в Конституцията на Р.Б., и неразделна част от подписаната от България Лисабонската стратегия: Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа." Какви са минималните изисквания:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 211лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 634лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. При по-малко се извършва Национален геноцид децата възпроизвеждат нацията...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2008лв., а средната заплата е само 640лв...Това означава, че:- При двама работещи на средна заплата, семейния доход е 1280 лева или по 320 лв., което е по-малко дори от необходимата издръжка за едно дете...- Излиза, че 70% от работещите (1.8 милиона) и техните деца са Социални аутсайдери, което прави около 5.0 милиона- Към тази цифра трябва да прибавим и 90% от пенсионерите - около 1.6 мил.Истината:- 6.6 милиона от българското население са Социални аутсайдери. - Да не забравяме и около 0.5 милиона, живеещи с доходи под Границата на глада от 211лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 7.1 милиона, а всичко това е: - Грубо потъпкване на Хартата за правата на човека!Извод:- В България живеят Нормално около 0.3-0.5 милиона души - Помните ли кой написа - НАРОДЕ...????, а неговия съратник добави Кой те в таз робска люлка люлее?А ехото отговаря Парламент, Правителство и Президент