Управляващите кръцнаха и от парите на младите майки

"Кое налага това решение?", изрепчи се Емилия Масларова
Обновена: 11 ное 2010 13:50 | 10 ное 2010 11:23,
289
Управляващите кръцнаха и от парите на младите майки
Снимка: Булфото

И догодина правителството продължава практиката майките да вземат обезщетение за бременност и раждане в продължение на 410 календарни дни. Но – с една подробност, която може да се окаже решаваща за част от младите хора.

Жените ще получават 90% от заплатата си, но базата за изчисляването й няма да е за последната 1 година, в която са работили, а за последните 18 месеца.

Забележката направи бившият социален министър Емилия Масларова.

"Кое налага това решение? Че някой злоупотребява? Дайте да ги хванем тях, а не тези, които честно работят", обърна се към управляващите Масларова.

Според нея е нормално през първите месеци от трудовия си стаж, когато има и изпитателен срок, заплатата да е по-ниска. Сега тя ще бъде включена при изчисляването на обезщетението.

Масларова се похвали, че по време на нейния мандат парите за бременност и раждане са увеличени 10 пъти.

"От 64 000 бебетата станаха 82 000", отчете като своя заслуга червената депутатка.

"Не може една жена, която не работи и не се осигурява, след това да получава обезщетение 410 дни", репликира я обаче шефката на НОИ Христина Митрева.

Още по темата
Увеличаването на срока било правило във всички европейски държави.

"Що се отнася до парите за бременност – догодина те ще бъдат увеличени, като се предвиждат 410 милиона лева", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На следващите избори определено няма да повторя грешката да гласувам за Тиквата.
198
2
 
3
 
! Отговори
Киулке, преди 13 години
какво значи "да консолидираш волята на един народ" по въпрос като този с рязането на парите за майчинство заради недостатъчен трудов стаж?!? Народът ли ще ражда или майките? Разбира се, че трябва да помогнат и татковците, това е най-добрият вариант))) Така се прави, започва се от съвсем мънички крачки, и се продължава напред...
197
1
 
8
 
! Отговори
бб преди 13 години
"Не може една жена, която не работи и не се осигурява, след това да получава обезщетение 410 дни", репликира я обаче шефката на НОИ Христина Митрева.алоооо а за *** как може,явно планът ран-ът е влязал в последен стадий,аз пък предлагам жени с наднормено тегло да плащат всичко двойно-не може да заема две седалки и да плаща един билет,или да заема место за 2 ***,и факт-прави повече врени емисии от нормалните хора,така че замислете се,може да го направите като данък здравословен живот примерно
196
1
 
8
 
! Отговори
Протест... преди 13 години
--- Да влязат майките в парламента и да искат, да настояват, докато не стане. Двадесет и една година хората в тая скапана държава се надяват някой да дойде и да ги оправи. Е, не става. Трябва сами да се оправим. И това не става със стихийни протести, а с мислене и с говорене, трябва всеки да направи усилие, защото това няма да засегне само съседа му, но ще дойде и до него...
195
1
 
4
 
! Отговори
киулке преди 13 години
Добре, ама могат ли майките да консолидират и формализират волята на цял един народ? Кой да изработи нужните документи? Май и татковците трябва да се потрудят, как мислиш?
194
2
 
20
 
! Отговори
:) преди 13 години
Бях си казал, че построят ли магистрала на другите избори ще гласувам за тях, че такова благо никой не можа да стори до сега. Без да знам ше има ли магистрала с тази им кретещина днес ме загубиха. Това наистина е геноцид към българския народ. Писна ми само да ми вземат щото не им излиза ш.бания бюджет. Иначе ДАНЪК ЛУКС нямало смисъл от него. Е как ше има като ще облагат само себе си на практика Браво ГЕРБ давайте все така, а билета до Виена е вече само 60 евро.......
193
2
 
4
 
! Отговори
киулке преди 13 години
Никой не ти удържа "осигуровки за бременност и майчинство", нещо не си разбрала - осигуровките, които се внасят, не са диференцирани. И тъй като и други неща не си разбрала, първо чети всичко наред, след това коментирай!
192
4
 
6
 
! Отговори
Протести ли? преди 13 години
Съжалявам за офтопика, но гледам, че и други са го направили преди мен. Какви протести, пичове? На кого помагат тия протести? Вие имате ли ясна позиция, която да изразите на протеста - ясни мерки, които да предложите, да се обосновете, да искате!!! Или само протестът ще бъде както винаги "Оставка, оставка, съдията е...п...ал". Аман от такива протести. Те не значат нищо. Не са ни нужни протести. Нужна ни е ясна гражданска позиция. Да се съберат майките в свое движение и да направят подписка.
191
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мислех, че бат' Бойко ще се справи с даването на помощи на *** ни събратя, но уви...
190
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Живеем е Европа все пак. Това не може да стане. Хо ако малцинствата не взимат пари просто ще спрат да раждат. Защото те сега раждат ЗАРАДИ парите.
189
0
 
4
 
! Отговори
t666 преди 13 години
аз това отдавна съм го решил. Тогава какъв вой ще надам за привилегии, - ром, висшист, семеен с дете, на добра длъжност в голяма компания....Свят ще им се завие да ми угаждат.
188
1
 
11
 
! Отговори
--||--||-- преди 13 години
ПИЧОВЕ ПРЕДЛАГАМ ЕДНО ПРОСТО РЕШЕНИЕ - ОТМЯНА НА ВСИЧКИ МАЛОУМЩИНИ 3 ПРАВИТЕЛСТВА НАЗАД ПРЕНАПИСВАНЕ НА НПК И УВЕЛИЧАВАНЕ С ПО 5 до 20 ГОДИНИ ВСИЧКИ ПРИСЪДИ.
187
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...крайно време е да се въведе стерилизация на социално слаби самотни майки след второто дете..."Крайно време е да започнат стерилизация на юроди като тебе!!!А после и да ти изпържат мозъка, за да не страдаш от факта, че някой насила те е стерилизирал!
186
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да се спрат помощите след второ дете. Който иска три и повече ще си ги гледа след като има възможност.
185
1
 
19
 
! Отговори
Опа преди 13 години
крайно време е да се въведе стерилизация на социално слаби самотни майки след второто дете. Не е работа на държавата да издържа децата на жени от малцинствата, дето не могат да си държат краката затворени! А работещите жени, плащащи данъци, пестят от залъка на собствените си деца, за да издържат нежеланите деца на малцинствата!
184
5
 
9
 
! Отговори
Аз преди 13 години
"Аз пък да попитам защо въобще трябва да се дават помощи за раждане и отглеждане на дете?"Защото господине (госпожо) държавата всеки месец удържа от мен и от моя работодател осигуровки за бременност и майчинство. И тъй като осигуровките представляват предварително отделена сума, с която осигурените лица да бъдат подпомогнати при осъществяването на дадено събитие (в случая раждане на живо дете), държавата следва да изплати парите, които вече е удържала.
183
8
 
2
 
! Отговори
Груйчо преди 13 години
Аз предлагам да си върнем предното правителство. Ми да! Изобщо не крадяха и мислеха за мамичките. Шшштттттт, тихо! За бентлита сега няма да говорим:))
182
1
 
1
 
! Отговори
киулке преди 13 години
Ами, проблемът е, че не остана нищо за колонизиране, а докато е имало сме били чужда колония - виждаш как пак сме били прецакани, а - друго си е да можехме да навържем три синджира роби да ни бачкат. Така че засега няма да правим като французи, англичани и прочие ***, а ще живеем с това, което си изработим.
181
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те французите са добреама за сметка на това си нямаха комунизъм. Ой завалите:))
180
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко е виновен, че не сме Франция!!! Само той!!! Ех, ако бяха останали комунистите вече щяхме да сме като тях!:))