Плащат парното на СУ с парите за бензин на депутатите

Народното събрание дава 2 милиона лева на Алма матер
Обновена: 12 ное 2010 20:51 | 12 ное 2010 20:50,
100
Плащат парното на СУ с парите за бензин на депутатите
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов, който вчера не присъства на обсъждането на Бюджет 2011, днес дойде лично в парламента, за да благослови дарение от 2 милиона лева за Софийския университет.

Борисов, шефката на Народното събрание Цецка Цачева и ректорът на университета Иван Илчев изкараха около 15 минути в председателския кабинет и после съобщиха новината.

По думите на Цачева депутатите са отделили от „икономии на гориво, от командировки на народните представители в страната и чужбина, както и от спестени капитални разходи”.

Затова парламентът можел да отдели 2 милиона лева за Софийския университет.

Такава молба отправил преди седмица ректорът Иван Илчев, който бил силно обезпокоен от безпаричието на университета.

Цачева настоя пред министър-председателя Борисов парите за ВУЗ-а да не отиват в общия бюджет, а да му бъдат предоставени директно.

Професор Иван Илчев посочи, че решението на парламента показва отношението на управляващите към качественото образование.

„Похвално е това, че парламентът реализира тази икономия, разбира се, ние ще се съобразим с тяхната воля парите да отидат за Софийския университет”, заяви от своя страна премиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
4
 
! Отговори
out_of_space преди 13 години
Добре че е бат' Бойко да се смили над Софийския... Голям проблем е по-малкия бюджет, но още по-голям проблем е, че отпуснатите пари изобщо май не отиват по предназначение. За всеки студент държавата дава 900 лв. на година. Освен това ние плащаме семестриални такси. Къде отиват тези пари?
19
4
 
6
 
! Отговори
Бивш студент преди 13 години
Лошото е,че на ПРЕДСТАВИТЕЛНИТЕ позиции са"студентите"я от "частния"университет,я от подобни на Пернишката П.У.Т.К.А!!!!!!!!!!!!!!!!!
18
3
 
6
 
! Отговори
друг студент преди 13 години
Защо се обиди пък сега ?Ти какво, наистина ли си мислиш, че с дипломата ти от български университет ще работиш нещо по-различно от мияч на чинии ?Слез на земята и следващият път, когато тръгнеш да правиш забележки за правописа на някого, най-добре е да видиш първо твоя. Пиша ти тези неща с най-добри чувства.
17
4
 
9
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Предлагам, да намалят от разходите за секретарки и 23 годишни експертки към всеки депутат, да слязат от мерцедесите и бмв-тата и да се качат на дачии и шкодички, а икономисаните пари да дарят на другите нуждаещи се университети и БАН.Така депутатите ще направят поне едно добро дело за страната си от 21 година насам!
16
4
 
12
 
! Отговори
ТАТЕ преди 13 години
Габровско дете- тате днес вместо да се кача на автобуса за училище ,тичах след него и така спестих 1лев.Габровеца удря шамар на детето си.- абе що не си тичал след ТАКСИ,щяхме да спестим 10лева.
15
8
 
6
 
! Отговори
друг студент преди 13 години
Много сърцераздирателно и трогателно. Само не мога да разбера едно - защо чакаш да се дипломираш ? Така де, въпросните "бели държави" така или иначе пет пари няма да дадат за дипломата ти от СУ (предполагам си от там).
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само не разбрах като как точно авторът Евстати Генов разбра, че парите са точно за парното, а не за нещо друго.... Аман от пишман журналисти-блюдо(гъзо)лизци.
13
2
 
15
 
! Отговори
стг преди 13 години
ако това е вярно значи е заложен огромен преразход на пари за гориво щом махат 2 милиона без да се отрази по никакъв начин
12
3
 
6
 
! Отговори
Томов преди 13 години
Ми някой вярва ли изобщо на това след около три четри часа ще стане че журналистите не са разбрали.ЦИРКАДЖИЙ
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И забележете "Премиерът лично благословил дарението". И това ако не е лакейничество. Да не би да ги е извадил от Семейната банка тези пари, та толкова наколенки. Това са пари, откраднати от всички нас. Но робът си е роб - той освен да се кланя и лакейничи, друго не умее.
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе баламурняци, вие наистина ли вярвате, че депутатите са дали парите си за командировки. То бива наивитет, бива, ама това вече е прекалено.
9
7
 
13
 
! Отговори
ha преди 13 години
Поредния пиар на момчето от Банкя.Вече даже не го съжалявам.Такива *** са за *** на историята.
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чудесна новина! Дано е все така и занапред, защото не е заслужено парите ни да отиват за командировки и прочие важни държавни дела. Пожелавам постепенно още от средствата за Парламента да се пренасочват към други критични точки, най-вече, към здравеопазването.
7
8
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Какво за останалите ?Имаш ли си на идея в софийския колко пъти повече хора учат отколкото в другите университети, че да получават едно и също
6
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецо да продаде два апартамента и пари ше има бол
5
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А за останалите Университети. Или отново мутро-милиционерската тактика - РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ. Не ги е срам.
4
7
 
27
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Че откъде спечели Най-народното събрание пари,че и взе да раздава.Те не ползваха ли наши пари и щом раздават значи,че им даваме много.
3
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецо да не е продал откраднатото от митницата злато.
2
10
 
30
 
! Отговори
lancelot преди 13 години
Не разбирам защо тука само храна се излива и обиди, а не просто да кажеш едно браво на нещо очевАдно хубаво :) Злобата ще те изяде от вътре.
1
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха-ха, поредната популистична акция. Рейтинга, рейтинга ... срива се ...