Плащат парното на СУ с парите за бензин на депутатите

Народното събрание дава 2 милиона лева на Алма матер
Обновена: 12 ное 2010 20:51 | 12 ное 2010 20:50,
100
Плащат парното на СУ с парите за бензин на депутатите
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов, който вчера не присъства на обсъждането на Бюджет 2011, днес дойде лично в парламента, за да благослови дарение от 2 милиона лева за Софийския университет.

Борисов, шефката на Народното събрание Цецка Цачева и ректорът на университета Иван Илчев изкараха около 15 минути в председателския кабинет и после съобщиха новината.

По думите на Цачева депутатите са отделили от „икономии на гориво, от командировки на народните представители в страната и чужбина, както и от спестени капитални разходи”.

Затова парламентът можел да отдели 2 милиона лева за Софийския университет.

Такава молба отправил преди седмица ректорът Иван Илчев, който бил силно обезпокоен от безпаричието на университета.

Цачева настоя пред министър-председателя Борисов парите за ВУЗ-а да не отиват в общия бюджет, а да му бъдат предоставени директно.

Професор Иван Илчев посочи, че решението на парламента показва отношението на управляващите към качественото образование.

„Похвално е това, че парламентът реализира тази икономия, разбира се, ние ще се съобразим с тяхната воля парите да отидат за Софийския университет”, заяви от своя страна премиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
15
 
! Отговори
Хъхъ преди 13 години
Анонимни, искам само да ти кажа, че съм студент в СУ. В този ни университет аграри, комплексари и други текезесари са запълнили всички възможни бройки. Ако считаш хората в СУ за меценати на изкуствата, отиди в Студентски град из някой от блоковете на СУ и виж каква селяния цари там. Айде, вярно се спрете с глупавото мерене на членове.
59
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И какъв е извода, че който не успее да се класира СУ държавна поръчка отива платено в НБУ!! не се обиждай, но не може всевъзможни аграри, комплексари и други текезесари да избиват комплекси и да си пращат отрочетата на всяка цена да учат ВИШУ У ГРАДО.
58
3
 
12
 
! Отговори
Хъхъ преди 13 години
Абе какво сравнявате СУ и НБУ ? Мерим си половите органи ? СУ не са идеални, НБУ също. Нито едните са цвете за мирисане, нито другите. Нито пък УНСС, ВУ, РУ и т.н. Стига сте си избивали комплексите в разделение между университетите. И е хубаво да не възприемате идеята, че богат = глупав, защото човек може да бъде беден и глупав, а може да бъде и богат и интелигентен. Всичко зависи от възпитанието и желанието на индивида да учи. Айде със споровете за СУ и НБУ на друго място!
57
3
 
5
 
! Отговори
Иван III преди 13 години
Да, правя разлика. Сравних ги по приходи, ще ми обясниш ли защо е толкова странно това?
56
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Познавам много честни родители, които мизеруват за да могат да изучат децата си в чужбина. Това, че твоето дете е некадърно не означава, че всички завършили в чужбина са деца на крадци. Айде, моля.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иване, как може да сравняваш НБУ със СУ. Ти правиш ли разлика между държавен университет и частен. А искаш ли да разбереш как така НБУ е в сградата на АОНСУ, ако знаеш какво е това.
54
2
 
8
 
! Отговори
Иван III преди 13 години
Колко *** човек си, направо е трагично. Лошото е, че не си сам в това начинание, с подкрепата на учудващо много хора си. Прости, злобни, комплексирани... И да имаш наглостта да говориш на други хора, че са ***. Просто исках да ти кажа да не делиш хората на такива от СУ или от НБУ, защото това няма значение. Както много хора написаха по-долу, зависи си само и единствено от човека.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Продължавай да сънуваш че работиш в Западна Европа. Но да ти кажа, като се събудиш на сутринта не е особено приятно.
52
3
 
5
 
! Отговори
Иван III преди 13 години
Забравих да ти дам един кратък урок по български - лекомислено не означава "меко казано". Учи се, докато си жив. И не бъди като кон с капаци, защото това никога не помага.
51
6
 
3
 
! Отговори
Иван III преди 13 години
Виж, според мен и ти си ***, но надали си от НБУ.
50
3
 
6
 
! Отговори
Майка преди 13 години
Циничен и *** си,не на всички майките и бащите крадат,че да пратят децата си в чужбина!!!!!!!!!!!!!!!!!
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Висшето образование, завършено в България, без значение в кой от хилядите "Университети" никой никъде не го признава"Глупости! Работя вече седма година по специалността си в държава от Западна Европа. Не само ми признават образованието, но до преди кризата даже ме питаха дали познавам още българи инженери (ВИАС) да търсят работа ...
48
5
 
5
 
! Отговори
Иван III преди 13 години
Чакай малко, какво общо има интелигентността на студентите със средствата на самия университет? Ако си влизал изобщо някога в НБУ, ще разбереш "кво" му е богатото. Не е като УНСС, да кажем, където още си личи сърпа и ***. Не е като СУ, където не могат да си платят парното. А и това, че студентите в НБУ са *** е доста плоско и лекомислено твърдение.
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наш Боце Учи - НБУ
46
3
 
5
 
! Отговори
Майка преди 13 години
Ами,ако финансовото им полажение не позволява-НЕКАДЪРНИ ЛИ СА?????
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кво му е толкова богатато и заможното на НБУ. Студентите, които познавам от там са абсолютни ***. Пълни неграмотници. Дори не могат да пишат правилно на български. За какво говорим въобще ?!?
44
3
 
6
 
! Отговори
ЦИГАНКА преди 13 години
Това си го чул в маршрутката,стига си ги хвалил твоите познати.И аз мога да ги похваля,още съм жива.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Бълагрия остава само матрЯла - този дето за нищо не става и този дето гласува за ГЕРБ. Добре, че успях да се махна. Вече година съм си в Ница и си ми е супер.
42
7
 
4
 
! Отговори
Иван III преди 13 години
Ъпсурт направиха песен за УНСС, не за НБУ. И в богат и заможен университет като НБУ надали има корупция, мен ако питаш.
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истински кадърните деца отиват да учат в Чужбина. Тук остават само глезльовците и ку*вичките, които харчат парите, изкарани с кръв и пот от мама и тате на село. Пръскат ги по чалготеките в Студентски град и пей сърце. Ама за съжаление с акълът не е пропорционален на количеството на погълнатите бири и коктейли.