Плащат парното на СУ с парите за бензин на депутатите

Народното събрание дава 2 милиона лева на Алма матер
Обновена: 12 ное 2010 20:51 | 12 ное 2010 20:50,
100
Плащат парното на СУ с парите за бензин на депутатите
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов, който вчера не присъства на обсъждането на Бюджет 2011, днес дойде лично в парламента, за да благослови дарение от 2 милиона лева за Софийския университет.

Борисов, шефката на Народното събрание Цецка Цачева и ректорът на университета Иван Илчев изкараха около 15 минути в председателския кабинет и после съобщиха новината.

По думите на Цачева депутатите са отделили от „икономии на гориво, от командировки на народните представители в страната и чужбина, както и от спестени капитални разходи”.

Затова парламентът можел да отдели 2 милиона лева за Софийския университет.

Такава молба отправил преди седмица ректорът Иван Илчев, който бил силно обезпокоен от безпаричието на университета.

Цачева настоя пред министър-председателя Борисов парите за ВУЗ-а да не отиват в общия бюджет, а да му бъдат предоставени директно.

Професор Иван Илчев посочи, че решението на парламента показва отношението на управляващите към качественото образование.

„Похвално е това, че парламентът реализира тази икономия, разбира се, ние ще се съобразим с тяхната воля парите да отидат за Софийския университет”, заяви от своя страна премиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Следователно за един студент държавата дава по-малко отколкото за един ученик!Оттам нататък направи си сам сметката дали стигат тези пари.
39
4
 
4
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Досега? Кога съм писал пак в тази или в друга тема - не знам. Иначе нищо не повтарям. Тази информация не съм я научил от медиите или от ГЕРБ. Трябва да си ***, за да мислиш, че СУ е управляван качествено. За 10-15 години успяха почти съвсем да съсипят името на иначе уважаван университет.
38
6
 
5
 
! Отговори
Мда преди 13 години
Айде, айде ... това за частните университети е доста преувеличено. Уча в държавен и в частен. Едните не са по-малко можещи от другите, просто жизненият им стандарт е по-висок. А това да работиш във фирмата на мама и тате не е нещо лошо. Ако има такава възможност, означава, че това, което някой е съградил преди теб ще бъде продължено. Не може всички да започват от начало на всеки 10 години. Бъдете по-обективни в разсъжденията си. Иначе е факт, че научна работа тук е малко сложно да се работи ...
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха-ха - НБУ, най-смешният ВУЗ. Там е само корупция и шуробаджанащина. "Ъпсурт" дори и песен изпяха за него.
36
3
 
7
 
! Отговори
КУПОН преди 13 години
Ако пишещите тук са "студенти",днес в петък вечер,Аз съм Пенсионерска Вечеринка!!!!!Еле, пък и такива "от Лион".....!!!!Смешни сте,че и жалки............
35
2
 
5
 
! Отговори
друг студент преди 13 години
Тея от частните, ония от държавните...все тая. Шуробаджанищината в България си я има, за съжаление и ще продължава да я има. Това дали даден студент учи в държавен университет или в частен, не е важно, важни са личните му качества и амбициите му. Не университета прави един човек можещ, за България това се отнася с пълна сила.
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти това сънува ли го. Висшето образование, завършено в България, без значение в кой от хилядите "Университети" никой никъде не го признава. Освен на село разбира се - там ще сте първи вървели.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пък много започна да разбираш от управление на учебни заведения? Освен да повтаряш като папагал това което са казали от ръководството на ГЕРБ от теб досега не съм прочел собствена мисъл.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ставай смешен - с диплома от СУ, можеш да направиш две неща - да отидеш учител в някое село или да си избършеш онова. Никой не признава смешните дипломи от СУ, защото хората на Запад много добре знаят как се взимат изпити в Българи - срещу 200 евро и едно прасе. Такива "висшисти" никой не ги ще в нормалния свят. Или ако ги вземат то ще е наистина да мият чинии. Който иска да се реализира учи на Запад - в нормалните Универистети. Тук остават търтеите и некадърниците. Новото попълнение на ГЕРБ.
31
6
 
4
 
! Отговори
Иван III преди 13 години
Аз пък имам познати от НБУ, които водят много добър живот в чужбина, благодарение на дипломите от там. Не е до университета, а до човека.
30
2
 
6
 
! Отговори
друг студент преди 13 години
Хм, стана ми любопитно. Какво учиш сега, какво смяташ да работиш в чужбина с тази диплома от СУ ?
29
1
 
5
 
! Отговори
сс преди 13 години
В чужбина гледат умения дали имаш, не просто диплома. Като си правя изводи за интелектуалното ти ниво от постовете, я по-добре си стой тук и зашуробаджаней в някоя фирма, че да се радваш хем на работа, хем на диплома от СУ.
28
3
 
7
 
! Отговори
Смут преди 13 години
кВО ревете бре младежи?Учете нали дадоха пари.
27
3
 
5
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Е тези какво - вечно ще се оплакват, че нямат пари и все ще им се намират ли отнякъде? Факт е, че СУ не получава лоши пари, но управлението му е абсолютно некадърно и/или корумпирано. Сумата, която получава СУ за 1 студент от държавата и от самия студент е равна, ако не и по-голяма, от тази, която получава НБУ от 1 студент. Разликата в базите на двата университета е огромна, може да се досетите в чия полза.
26
3
 
5
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Направо си е УНИКАЛНА -ПЕРНИШКАТА ПОЛИТЕХНИКА......!Да умреш от смях............
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много лош ход - и на ректора, и на премиера. Първият показва, че гледа под носа си, временно да закърпи положението (само за 2 милиона ли беше досегашната дандания?). Вторият показва пристрастност към едно точно определено учебно заведение, и лично за мен - се подиграва с някакви си 2 000 000 лева. На един университет му трябват много, много повече, и то не от случайни дарения, а планирана, целева издръжка.
24
2
 
4
 
! Отговори
out_of_space преди 13 години
Някой май е добил самочувствието на избягал от село селянин...Тук все още има хора, които не са чалгари, които се борят за нещо и не се поддават на идиотщината, която е завладяла цялата страна, които не гласуват за мутри и ще идат на протест! Защото и на мен щеше да ми е много лесно ако имах пари и учех в чужбина да коментирам отстрани и да изкарвам селяни хората, които нямат друг избор...
23
5
 
3
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 13 години
Много бъркаш,Пернишката политехника е първото в България и едно от малкото в света Лицензирано Висше Образование.
22
3
 
3
 
! Отговори
БИВШ преди 13 години
Пишеш глупости.
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и ти си студент, колкото аз съм трамвай. Ако все пак наистина си студент - жалко за студентите. Който е стойностен и има някакви качества учи навън - тук остават да учат наркоманите и чалгарите от село, дошли да си поживеят и покупонясват в София. Именно такива пропаднали *** избраха Бойко и ГЕРБ да се срамуваме по целия цивилизован свят. Мен например редовно ми се налага да обяснявам в Лион, че това е Премиерът ни, а не бодигардът на Премиера