Рот: Филчев е поръчал убийството на прокурора Колев

"Мократа поръчка" била изпълнена от групата на Алексей Петров
Обновена: 16 ное 2010 14:09 | 15 ное 2010 10:33,
108
Рот: Филчев е поръчал убийството на прокурора Колев
Снимка: БГНЕС

Бившият главен прокурор Никола Филчев е поръчал убийството на прокурора Николай Колев, а "мократа поръчка" била изпълнена от групата около Алексей Петров. Това заявява пред Дойче веле германският разследващ журналист Юрген Рот.

"От разговор с министър Цветанов научих, че убийството на бившия прокурор Николай Колев е било поръчано от тогавашния главен прокурор на България Никола Филчев и че самото убийство е било извършено от баретите на Алексей Петров", казва Юрген Рот.

И още едно поръчково убийство, изглежда, лежи на съвестта на Никола Филчев – това на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, която беше убита през февруари 2000 година в столичния квартал "Стрелбище".

Германският журналист е научил от вътрешния министър Цветанов, че и това покушение е било поръчано от Филчев и изпълнено от баретите на Алексей Петров. Последният обаче е бягал от темата по време на срещата си с Юрген Рот:

Петров бил жертва на чудовищен заговор

"Знаете ли какво ми отговори той? Каза ми, че с Борисов са конкуренти от 25 години – като се започне най-напред от спорта, и че ако питам Борисов, той щял да потвърди. И че когато са били приятели, Борисов винаги е печелил от това. И така в продължение на 15 минути Алексей Петров ми разказваше неща от миналото, без изобщо да стигне до нещо съществено. Очевидно съвсем умишлено беше решил да избяга от темата".

По-нататък германският разследващ журналист разказва, че самият Петров се смятал за жертва на чудовищен заговор, тръгнал от един компромат срещу него, изпратен до прокуратурата и стигнал до западните посолства и медиите. Автор на заговора била ДАНС, която изфабрикувала обвиненията срещу него.

"Той ми разказа още, че Иван Костов възложил на ген. Атанас Атанасов да изготви компромат срещу Алексей Петров. Тогава Атанасов се срещнал с Петров и двамата заедно написали компромата срещу него. Т.е. Алексей Петров изготвил компромат срещу самия себе си. Можете ли да си представите колко е абсурдно всичко това? След това ген. Атанасов отишъл при Костов, който не останал доволен и настоял в компромата да бъде включено и обвинение за участие в контрабандни канали.

Още по темата

Ето с такива абсурдни истории, които нямат нищо общо с логиката, ме занимава Алексей Петров. Те обаче показват как някои хора мислят само в категориите на службите, че в главите си имат само подобни информации и в комбинация с различни дезинформации те се опитват да си спечелят политическо влияние. Това е един от големите проблеми в България", казва германският журналист.

Петров за президент? Това е глупост!

"Не мога да си представя, че българските избиратели биха постъпили толкова глупаво. Не смятам Алексей Петров за особено интелигентен, вероятно е бил добър човек от службите по времето на комунизма, но не мога да си представя чак такава глупост – да става президент. Струва ми се дори, че самият Петров не иска това, тъй като това би надхвърлило възможностите му. Не, не мисля, че това ще стане. Но ако бъде подкрепен от определени медии, нищо не е изключено. Не бива да забравяме това", казва в заключение Юрген Рот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
12
 
7
 
! Отговори
25 преди 13 години
тоз пък и той що не си седи при фашистите ами дошъл тука да се прави на журналист! еееее аман вече от такива. защото само тука е известен и пишат за него.
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мооожее мооожеее българските избиратели да постъпват глупаво.Тоя като че ли пада от Марс.В България всичко е възможно.Доказателство е така наречения преход.Народа го е казал-малък народ,но за сметка на това мноооого ***.
58
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей тоа Рот докато е лафил Цурко дали е разбрал откъде парички за имотчета?
57
1
 
9
 
! Отговори
Вижте се преди 13 години
Много ли боли от истината?! Затова ли толкова минуси, защото няма какво да кажем?! Европейска демокрация значи предимно върховенство на закона, а не върховенство на Министъра над закона. Защо баламосвате хората?! Това би трябвало да се нарича Граждани за средноазиатско развитие на България, защото европейското развитие няма нищо общо с това. Много ли боли от истината, че не щем да я погледнем, дори?
56
0
 
9
 
! Отговори
bg преди 13 години
Никола Филчев - главен архитект и покровител на мафията в България - тази теза звучи много интригуващо в последно време и май има доста верни аргументи в нея...
55
4
 
22
 
! Отговори
Ива преди 13 години
Не мога да си представя, че българските избиратели биха постъпили толкова глупаво. ХахахахаТе тъпите избиратели си избраха Първанов два пъти, че колко му е да изберат и Петров сега
54
0
 
3
 
! Отговори
hei ! преди 13 години
Ne mu li razkazaha i koi ubi dvete sestri ot Pazardjik(Bog da prosti decata) ili na tova vse oshte ne e doshlo vremeto da se razkrie ? Poviavaite mi po vajno mi e da pomogna na bolnoto 5 godishno momichence otkolkoto da cheta tezi mrasni mirizlivi dolni gluposti.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Министър не предлага нч поста главен прокурорТОй Костов за всичко ви е виновен май а
52
8
 
11
 
! Отговори
Вижте се преди 13 години
Прокуратурата ежедневно кротко гледа как Министъра на вътрешните работи клевети, набеждава, разгласява следствени тайни, превишава правата си и върши ред други престъпления, квалифицирани по Наказателния кодекс. Много европейско, да сменим съда с вестникарски присъди. Ей на това му се вика европейска демокрация. Ей на това му се вика европейско развитие на България. Не защитавам нито Алексей Петров, нито Никола Филчев, но да разкриваш престъпление, извършвайки други престъпления, не е много евро
51
5
 
6
 
! Отговори
Алодо49-тия ПУДЕЛА преди 13 години
Какви ги дрънкаш бе дръвник я виш ООД ПУДЕЛ АТАКА за колко ви корумпираха че вече не можете да гъкнете ако не лижете . АТАКА е партия без подръжници ако незнаеш да ти кажа . От тази парламентарна група само роднинитеим не са се отказали всичко друго е яко беш . А и по-добре да малчиш че трохите дето ви ги мяттат от ГЕРБ идат от немски фодации ,от отворено общество и турски организации . Затова е такава антинационална политиката на ГЕРБ която с две ръце подкрепя АТАКА .Оди дръпни една пердашка
50
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Филчев е поръчал убийството на прокурора Колев"V centara na statiata ne stoi nito Filchev nito Kolev , a straha na Cvetanov, lipsata na viara v naroda danebi sglupiat i da izberat Aleksei Petrov za prezident.
49
5
 
22
 
! Отговори
Вижте се преди 13 години
Вижте си идеите за европейско развитие на България. Някак по европейски е, ако Министъра на вътрешните работи знае кой е поръчителят и кой извършителят на едно убийство и не прави нищо, освен да го сподели с един журналист, при това чужд. В Европа вътрешните министри не правят така, те просто правят това, което им е предписано по закон. "Следствената тайна" е, за да се запази тежестта на доказателствата, а преждевременното разгласяване, обичайно дискредитира доказателствата. Вижте се какви сте.
48
2
 
8
 
! Отговори
ha преди 13 години
Cvetanov kato znae zashto ne otide v sada da svidetelstva ?Ne razbraha li tezi lumperi, che valka nemoje da e sit, ako agneto e cialo.Ako e znael i ne e svidetelstval, savestta na tozi chovek ne e chista.A tozi Rot iavno poluchava debel chopar za iziavleniata si.
47
2
 
4
 
! Отговори
Иванчо преди 13 години
Едно време и комунистите като теб казваха същото - абе вие защо биете ***, а не гледаха в собствената си купичка (двор).Но защо ли се чудя, като самата АТАКА е събрала само маргинали и лилаво червени.
46
9
 
14
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Много се дразня такива като тоя дето идват на нас да дават акъл, а не си гледат техния Хитлер и всички други корумпирани политици като Хелмут Кол!Не, че не е прав, ама не искам и разни чужденци да ни се правят на "загрижени", като посланика на САЩ, този на Франция и още други "доброжелатели"!Ако много знае, нека да каже нещо за ЕРП-тата и БТК, както и за Гад Зееви и др. такива дето точеха и точат държавата!!!
45
17
 
10
 
! Отговори
Шматко преди 13 години
Юрген Рот е некадърен писател качен на хранилката на таините немски служби . Целта с която се давал изявления е да вдигне имиджът на ГЕРБ и Цецо Лажецо който също като Рот се храни от бундес нахрихтен динст . Е Цецо неможе да си каже че е взел кинти от немска фондация и от корупция това е проблемът му .
44
2
 
10
 
! Отговори
уелския принц преди 13 години
до Иво Президентът издава указ за посланик на базата на предложение от Министерски съвет.И все пак е бил главен прокурор/една от най високите длъжности в България-над него само небе/.Така че по виновен е този който го е предложил за поста главен прокурор/това май беше Костов/.Останалото са глупости на търкалета
43
2
 
4
 
! Отговори
а & я преди 13 години
Kazvat neshto novo ili pripomniat neshto staro. Ako e novo da go chuem, ako e staro e redno da se popitame zashto e tolkova vajno da go pripomniat.Cvetanov izlishno se trevoji. Aleksei Petrov niama da stane prezident.
42
2
 
13
 
! Отговори
Леле преди 13 години
И кой му го каза това на Рот:)) Охранителя, който Цецо му назначи да го пази ли?:)) Официално има такъв,но защо Цецко не назначи такъв и на Цанков и той беше убит?:) Рот съден ли е за клевета в Германия? Да! В Дрезден! И той си го потвърди:) Това е все едно да повярвам на ББ, че се бори със съдружниците си:)))
41
1
 
7
 
! Отговори
средностатистически преди 13 години
На богатата Западна Европа отдавана всичко е известно за тази изостанала Бьлгария,но те трябва да ни насочат как сами ние да си помогнем,отвьтре да си оправим нещата- затова и умни хора като Рот са в Бьлгария.