Червените скочиха яростно срещу данък "колиба"

БСП не харесват и Изборния кодекс
Обновена: 25 ное 2010 17:01 | 25 ное 2010 16:55,
169
Червените скочиха яростно срещу данък "колиба"
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ се отказаха от данък „лукс“, но въвеждат данък „колиба“, възмути се лидерът на БСП Сергей Станишев.

Във вторник депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, според които ще се облагат имотите с данъчна оценка под 1680 лева. 

„Този данък не дава никакъв сериозен фискален ефект, но натоварва най-бедните“, категоричен беше Станишев.

Според социалистите облагането на имотите с ниска данъчна оценка само ще изнерви хората. Разходите за администрацията ще нараснат, посочи още Станишев.

В повечето случаи става въпрос за запустели селски имоти, чиито наследници живеят в големите градове. Това ще доведе до разправии и за хората, и за администрацията, смятат от БСП.

Още по темата

„Разходите на гражданите ще са много по-големи, отколкото приходите за фиска“, изтъкна и червеният депутат Михаил Миков.

Във Видинска област например имало около 12 хиляди такива имота. От БСП припомниха, че през 2009 г. не са се облагали недвижимите имоти с данъчна оценка до 2520 лева.

От левицата стартират подписка срещу облагането на имоти с ниска данъчна оценка, както и срещу промените в Изборния кодекс, с които се ограничава прекият избор на районни кметове и на кметове на села с до 500 жители.

Измененията вече минаха на първо четене в парламента. Според червените измененията ощетяват до голяма степен правото на българските граждани свободно да избират своите кметове.

Депутатите от Коалиция за България ще внесат и предложения за разширяването на правомощията на районните и селските кметове.

Червените не пропуснаха да подхванат за пореден път и Симеон Дянков заради интервюто му пред CNN. В него финансовият министър заяви, че след ирландската криза е време да се насочи вниманието към Португалия и Испания и да се започне подготовка за спасителен план.

„Заедно с Цветанов това лице ще носи пряка отговорност за отлагането на членството ни в Шенген“, подчерта Станишев.

„Каква подкрепа ще иска той и българското правителството от Испания и Португалия за членството в Шенген, след като раздава такива оценки и квалификации, с кой акъл се питам“, почуди се соцлидерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: данъкСтанишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
13
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Като пуснем и данък "землянка" ще утепаме всички червени!
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 59Единственото което ще кажа е че политическото високомерие съществува,защото сме малък но мнооого *** народ.Затова не може да да изплуваме,защото постояно се хапем един друг манипулирани от червени,сини,жълти и бембени политици.А това за подхода не мисля че е грешен,това е реалността и сега и преди,плоския данък на Санишев също облагодетелства определни социални слоеве,а за данък лукс и данък "Колиба" всеки може да си направи извода сам освен ако не е мазохист.
70
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
целокупнпния български етнос скоро да очаква данък въздух,данък тоалетна чиния,и данък за това ,че все още съществуваме ,защото хазната е празна и няма достатъчно пари да се дават на *** ,че идват изнори и ако няма кинти за *** ,няма да има бюлетинки за клептоманите от партиините централи...
69
1
 
17
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Да го кажа пак.Пияницата на града говорел в кръчмите,че знае нещо за кмета,но няма да го каже.Един ден го прибират в Милицията и питат.Какво знаеш за кмета? Ами знам една неразкопана улиза,ама ако му я кажа ще разкопае и нея.Та и аз знам едно необложено още нещо,но ще си мълча.
68
5
 
6
 
! Отговори
гр преди 13 години
Знам, чадо, знам че там сер*ше баба ти. И ти също. И си бършеше *** с "халвяна" книга. Ама ей на-отиде в АОНСУ и стана човек! Вече си имаш тоалетна чиния! Само престани да пиеш вода от там, моля те.........
67
2
 
18
 
! Отговори
Терминатор преди 13 години
Данък колиба е данък с голямо бъдеще в тази държава. За 20 години освен колиби май друго не остана.
66
2
 
11
 
! Отговори
Леле преди 13 години
Бъдете доволни от новата власт. Дори секретарки при Калина Илиева взимат по 2069лв., което си е грижа за хората! И вашият ред ще дойде!
65
6
 
14
 
! Отговори
Виновен преди 13 години
Заедно с Цветанов това лице ще носи пряка отговорност за отлагането на членството ни в Шенген, подчерта Станишев.хахаха, а той пък СТанишев за нищо няма да е виновенм ако не ни вземат в Шенген ще е най-вече заради поразиите на неговите хора сега и през годините на пагубното му управлениеВсе някой друг да им е виновен, ей големи *** са това ***....
64
2
 
12
 
! Отговори
Andreshko преди 13 години
Прав е Дянков,като каза,че скоро българина ще го усети по своя джоб.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
41 Съответно всяка една партия си има огромна тумба от пиари, които правят уж позитивни кампании. Да, но не. Слезте долу, както народните будители и обяснете на хората достъпно защо трябва или не трябва да гласуват за този или онзи. Другото е чиста лъжа , представена чрез компромати и полуистини, в които обаче никой не е по-различен от опонента си. Разберете, че единството е спасението. Работете за всички, но без мръсни номера и кражби.
62
0
 
6
 
! Отговори
преди 13 години
ЩО МАХНА КОМЕНТАРА БЕ ***
61
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Простите хора си харесват прости управници.. Слагат ни го както си поискат , а те им ръкопляскат
60
4
 
7
 
! Отговори
za 63 преди 13 години
Че те геирберите в нужника се хранят!
59
2
 
9
 
! Отговори
Охранител на народа преди 13 години
Примерът им - "хамериканците" дават безвъзмездно и без данъци необработваеми земи даже и на имигрантите, само и само да ги работи някой...а нашите? Не можем да се сравним по територия само с Калифорния, а сигурно имаме повече необработваеми земи от целите щати вече. Данъчна държава...да си литка Цецка насам-натам, без полза...че кога, ако не сега? Абе как не падна един от нашите авиоотряд "нам кой си" някъде, като на поляците, че да се отървем.....от част от ***...ако трябва от всички...
58
6
 
10
 
! Отговори
АААА преди 13 години
//СЛЕД НОВА ГОДИНА ГОЛЯМ Х---Й ЩЕ СТАНЕ / ПУ МИ КАЖИ/ 1ЕСТИТО ВИ ГЕРБББББББББББББББ ***
57
0
 
15
 
! Отговори
Леле преди 13 години
Аз лично съм доволен от вдигането на данъците и облагането на колибките! Все пак ГЕРБ сега изпълзяха от колибките и искат да се издигнат до тези, които не обложиха с данък "лукс".
56
2
 
10
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ДО 57 /Баба ми в *** сереше, и ти ли искаш ДЕ СЕ ПЛАЩА И ЗА СРАНЕТО В КЕНЕФИТЕ...Ей вие в ГЕРБ сте като евреите бе...... и от нужника пари ще вадите...
55
0
 
13
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Ние сме държавата, в която бедните издържат богатите.10 % плосък данък, който се събира от 2009 г всъщност натовари най-бедните и освободи богатите от растящия съответно на печалбите им данък.Представете си, че една чужда фирма е спечелила 2 000 000 лв - следва се данък 200 000 лв - преди трябваше да платят може би 400 000 или повече. Освен това от монополистите трудно се събират данъци. 10 % данък облекчи всички висши чиновници. При заплата 2000 днес се плащат само 200лв - преди двойно.
54
0
 
5
 
! Отговори
киро преди 13 години
абе и ти си *** нато този СТРАНДЖАТА,май сте си приятелчета
53
0
 
0
 
! Отговори
54 преди 13 години
и що мъ стрихте ся? Хм..............