Червените скочиха яростно срещу данък "колиба"

БСП не харесват и Изборния кодекс
Обновена: 25 ное 2010 17:01 | 25 ное 2010 16:55,
169
Червените скочиха яростно срещу данък "колиба"
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ се отказаха от данък „лукс“, но въвеждат данък „колиба“, възмути се лидерът на БСП Сергей Станишев.

Във вторник депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, според които ще се облагат имотите с данъчна оценка под 1680 лева. 

„Този данък не дава никакъв сериозен фискален ефект, но натоварва най-бедните“, категоричен беше Станишев.

Според социалистите облагането на имотите с ниска данъчна оценка само ще изнерви хората. Разходите за администрацията ще нараснат, посочи още Станишев.

В повечето случаи става въпрос за запустели селски имоти, чиито наследници живеят в големите градове. Това ще доведе до разправии и за хората, и за администрацията, смятат от БСП.

Още по темата

„Разходите на гражданите ще са много по-големи, отколкото приходите за фиска“, изтъкна и червеният депутат Михаил Миков.

Във Видинска област например имало около 12 хиляди такива имота. От БСП припомниха, че през 2009 г. не са се облагали недвижимите имоти с данъчна оценка до 2520 лева.

От левицата стартират подписка срещу облагането на имоти с ниска данъчна оценка, както и срещу промените в Изборния кодекс, с които се ограничава прекият избор на районни кметове и на кметове на села с до 500 жители.

Измененията вече минаха на първо четене в парламента. Според червените измененията ощетяват до голяма степен правото на българските граждани свободно да избират своите кметове.

Депутатите от Коалиция за България ще внесат и предложения за разширяването на правомощията на районните и селските кметове.

Червените не пропуснаха да подхванат за пореден път и Симеон Дянков заради интервюто му пред CNN. В него финансовият министър заяви, че след ирландската криза е време да се насочи вниманието към Португалия и Испания и да се започне подготовка за спасителен план.

„Заедно с Цветанов това лице ще носи пряка отговорност за отлагането на членството ни в Шенген“, подчерта Станишев.

„Каква подкрепа ще иска той и българското правителството от Испания и Португалия за членството в Шенген, след като раздава такива оценки и квалификации, с кой акъл се питам“, почуди се соцлидерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: данъкСтанишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 13 години
Те първо, че не са същите... ония или се покриха в първите години след 89-та или измряха; Второ как точно БСПарите са фалирали банките? Това, че по тяхно време не е имало кадърни закони да спрат пирамидите и прането на пари е комплексна вина на всички вземали участие в законодателния процес. Освен това по време на мътните години (90-те) всеки се буташе да става баровец, капиталист, банкер, бизнесмен и т.н. и много хора забогатяха така от нищото главно с далавери и сделки с големите (вече) мутри.
91
0
 
12
 
! Отговори
потресен преди 13 години
разбира се че ще го приемат този закон.защото няма кои да им се опълчи както стана с данък лукс...нямам трпение да напусна тази отвратителна държава
90
1
 
0
 
! Отговори
Аз- 59 преди 13 години
До 78 Ако непрекъснато си казваме, колко сме прости и ***, винаги ще подхранваме това политическо високомерие. Така е те ще продължават да се възползват от нашето самомнение и ще си градят кариерите и живота за сметка на нашия живот. И докато броените дни на земята за едни ще бъдат в охолство, за други ще са страдание и безсилен гняв. В такъв случай ние трябва да работим за нас, а не за някоя политическа клика. Как ли - със законни средства, дотогава, докогато разберат, че не могат да ни лъжат.
89
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 13 години
Нормално, 240 тиквеници в парламента ще защитават интересите на тези, които са ги вкарали там, а не на тези които са ги избрали.
88
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бъркате, *** няма да бъдат обложени защото нямат НА за копторите в които живеят. По скоро ще дръпнат от пенсиите на малкото останали възрастни по селата.Не съм червен но в случая съм съгласен с тях. вместо да насочат усилия за прибиране на големите задължения са тръгнали да събират левчета от колиби
87
2
 
3
 
! Отговори
Съд преди 13 години
БСП - Благо е Скатаното от Паламудите
86
4
 
9
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
А най-*** е че тази мижитурка е единствения който е останал да ни пази от безумията на герб. Ако това е положителния герой в нашата действителност май стигнахме дъното.
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Именно, това е манипулация, и то съвсем непочтена. Каквато има и от другата страна, естествено.
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В този смисъл, приемам думите на Борисов относно матряла, като осъзнаване, че не разполагат с достатъчно компетенти хора ,които на практика им изиграха лоша шега, а не толкова, като неуместно изказване.
83
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП не харесват изборния кодекс, защото ще им секне туристическия поток от гласоподаватели
82
11
 
16
 
! Отговори
гр преди 13 години
То малко смешна работа. СЪЩИТЕ ТИЯ дето ни държаха 45 г в държава -затвор, дето ни караха да манифестираме под радиоактивния дъжд, дето фалираха банките и взеха парите на хорицата,дето ни държаха на тъмно пък изнасяха ток, дето създадоха мутрите, дето окрадоха парите, дето направиха заменките, дето ограбиха Еврофондовете........ся са се замислили за данък колиба. Е те това ако не е наглост-здраве му кажи!
81
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОментар 87 е напълно верен...това е самата ИСТИНА
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
59 Затова имаме парламент - там да се решават тези въпроси, за това сме избрали 240 депутати. Обаче се оказва, че 99 процента от тях са отишли там по една съвсем проста причина - собствено облагодетелстване. И тогава какъв е смисълът ние, които сме ги избирали, да се хващаме за гушите? Трябва да им покажем, защо всъщност са там. Защо сме си дали гласовете за едни или други.
79
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е как няма да скочат от БКП за данък колиба. Нали облага *** и от там губшт гласове БКП-то,БСП-то,ДПС-то.
78
8
 
16
 
! Отговори
ррррр... преди 13 години
АЗ С КОЛКО ПАРИ РАЗПОЛАГАМ ТОВА НЕ ТЕ ЗАСЯГА ОСВЕН АКО ТВОЙТЕ ГЕРБАВИ МИ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТА,ДАНЪК НЕМА ДА НИ ВЗЕМЕТЕ ЗА КОЛИБАТА ИЛИ ТОВА ЩЕ СТАНЕ САМО ПРЕЗ ТРУПА НИ,НЕМОЖЕ *** НЕЗАКОННИ ГЕТА ДА НЕ СЕ ПИПАТ СЪЩО И НЕЗАКОННО ДА СЕ СТРОЯТ ЦЕЛИ ЛУКСОЗНИ СЕЛИЩА,А ЩЕ ТЪРЧИТЕ ОТ НАС ДА НИ ВЗЕМЕТЕ ДАНЪК ЗАТОВА,ЧЕ ГЛЕДАМЕ 10 КОКОШКИ И ДВЕ АГНЕТА И ЕДНО ПРАСЕ, И ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ 1Г.СЪМ СПЕСТЯВАЛ ЗА ДА СИ КУПЯ ЛАПТОП....
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
59 Вижте, няма нужда да се самоунижаваме - така печелят тези, които точно от това имат интерес. "Затова не може да да изплуваме,защото постояно се хапем един друг манипулирани от червени,сини,жълти и бембени политици." Това го казвате, и аз това казвам. Мисълта ми беше, че всички тези политически борби са отново на нашия гръб. След като са ни манипулирали и след като сме дали своя глас в желанието си да живеем добре. България е родина за всички- богати, бедни, работници, селяни, интелигенция.
76
5
 
3
 
! Отговори
гр. преди 13 години
В нужника се ***?!?!?!? Ок. Зяпай и стой така. Идвам.:)
75
5
 
12
 
! Отговори
Дянков преди 13 години
Никой няма д а пита Испания и Португалия дали ни искат или не в Шенген...единствено е важно мнението на ГЕрмания и Франция, а те нали се сещате колко жадуват да ни видят в Шенген...забравете....тези приказки Станишев ги говори , за да манипулира простите хора, то ест обичайния му електорат
74
3
 
6
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ДО 75Прав си - в нужника се ***, и във вашия милиционерския също...П.П. Между другото - ТИ ГЛАДЕН ЛИ СИ???
73
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предлагам да избесим *** до крак и да видим после кой ще ние виновен за хала , в който с е намираме? Та с две думи, То пак няма да е розово, но поне *** няма да има