Първановото АБВ щe подкрепя кандидати, но няма да издига

"БСП трябва да е партньор на всяка разумна алтернатива"
Обновена: 28 ное 2010 19:31 | 28 ное 2010 19:01, Красимир Ангелов
207
Първановото АБВ щe подкрепя кандидати, но няма да издига
Снимка: БГНЕС

"Няма проблем едно гражданско сдружение да подкрепи кандидатури.  АБВ обаче няма да издига свои кандидатури за предстоящите избори, още по-малко да участва с листи в избори за общински съветници ”, обяви президентът Георги Първанов в предаването „Нека говорят”  по bTV.

Аз наричам Бойко Борисов премиер, не заради чувствата ми към него, а защото уважавам гласовете на тези, които са го избрали
Държавният глава посочи, че е логично БСП да бъде "естествен партньор на всяка разумна сила, която произвежда реална работеща алтернатива”.

Според Първанов обаче най-големият проблем на БСП е липсата на ясна визия и силно лидерство, за да покаже, че е опозиция, която може да върне доверието на избирателите.

"Самият председател (Станишев бел.ред.) заяви малко патетично, че няма да позволи БСП да бъде резервоар на други инициативи. Но е факт, че БСП вече бе резервоар – и на НДСВ, и на ГЕРБ”, отчете държавният глава. 

Той отново изтъкна, че в днешното общество повече от всякога има нужда от алтернатива.

"ГЕРБ не можа да отговори на очакването на хората – хората ги избраха, за да могат да решат проблемите. Това не се случва. Нещата отиват по-зле. По-зле са в производството, бизнесът се задъхва". 

Още по темата

"Искаме да възродим българската икономика, така както го правят в Европа”, пожела си Първанов и продължи:

"В АБВ са се събрали хора от различни партии, даже има и лидери. Там са се събрали земеделци, там се консолидират социал-демократите. Ако направим нова партия нищо няма да спечелим”.

Държавният глава отговори и на въпрос за отношенията му с министър - председателя Бойко Борисов.

"Аз наричам Бойко Борисов премиер, не заради чувствата ми към него, а защото уважавам гласовете на тези, които са го избрали”, продължи президентът. 

Той бе категоричен, че говоренето с премиера по медиите е просто политически дебат.

Запитан на какъв пост предпочита да играе футбол, президентът отговори метафорично:

Като малък предпочитах да играя нападател, а като станах по-голям станах плеймейкър. Сега съм готов да застана навсякъде, само отборът да го изисква.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още по темата: Георги Първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
справедлив преди 13 години
Първановото АБВ щe подкрепя кандидати, но няма да издига-----------------------------------------------------И къде е разликата или по точно,каква е сумата за подкрепа ?Имало в АБВ даже и лидери.И пак опираме до $ .Естествено в лидерски количества.А бе пак ни пращат на водопой.
19
3
 
26
 
! Отговори
б преди 13 години
Точно така. За нашите български разбирания направо си е перфектен политик. 8 години се бара за ***, думичка не чухме да казва по какъвто и да било повод, ама за сметка на това натрупа една камара достойни за всеки политик постъпки:1. Хвана трипер от непълнолетна2. Отстреля забранен вид от Червената книга3. ИЗлъга, че не е агент на ДС, а после като му изкараха карончето изведнъж се сети, че само бил писал исторически доклади за ДС, демек - ТОТАЛЕН ЛЪЖЕЦ4. Купи мезонет в Париж на сина си за 1 милион евро, друг апартамент, също мезонет За 250 000 и магазин също за сина си на стойност 110 000ЕВАЛА! НАистина е най-достойният ни политик, за балканския ни манталитет. Дори Доган има какво да научи от него.
18
3
 
19
 
! Отговори
АБВ преди 13 години
Винаги съм се чудел на червените Кхмери!Да избиеш народа си с глад и мизерия с комуноиден -фашистки режим и да очакваш нещо положително да се случи?За този псевдо историк-червен фашист най много в историята следващото поколение историци да го нарекат БЪЛГАРО-УБИЕЦЪТ!Едва ли може да се очаква друго от хора мразещи животните!Само *** могат да убиват животни за удоволствие с модерни оръжия!Нека влезне в клетка с тигър по прашки да го видим?!
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Преоблякъл се Илия, пак в тия!" - червенушковците се чудят как да мимикрират, за да си осигурят гласоподаватели.
16
2
 
3
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Как ще "издига"-той вече дори не го вдига...
15
20
 
5
 
! Отговори
a преди 13 години
Най-добрия български политик!!! Може и 1000 минуси да сложите пак ще е така
14
1
 
1
 
! Отговори
Ognenco преди 13 години
Ey kvi sa tiya texstove po nadolu,?? za kvo stava duma tuk?? ali samo maytapciyi si pisat po mejdy si??
13
3
 
19
 
! Отговори
агент Гоце преди 13 години
Браво другарю. Радвам се, че ме подкрепяш и разбираш. Все пак единственото нещо което умея в тоя живот е реториката, която научих в Москва. От нас действия не трябва да се искат, както правилно си забелязал, защото ние умеем така прекрасно и красноречиво да говорим, а не хашлашки, че веднага печелим хората на наша страна само с едни голи приказки, без никакво действие. Радвам се, че си разбрал нашата истинска същност - ГОВОРЕНЕТО.
12
0
 
0
 
! Отговори
amed преди 13 години
katay da virvi...vseko novo za dva dena...
11
0
 
0
 
! Отговори
Ismat Tatarli преди 13 години
Ami kay kakto iska taka da pravi, kvo te interesuva tolkova mnogo,,,?? karay da virvi, ami vseki za svoyata gusa si misli, ako im a dnes, da ne te puka za utre....
10
19
 
6
 
! Отговори
живковист преди 13 години
Гледах го по телевизията.Добре стоеше и говореше. Не прилича на уличното говорене на Бойко. Ама на простия народ му допада хашлашкото говорене. Много точно каза за Костов ,че олигарсите водят именно от неговото правителство.И друго че БСП достатъчно се е омърсила в политиката.Като ви изхвърлят от работа сега и след нова година,избирателите ще запеят друга песен. За това отсега се стягат с регистрация на ***,за да стане пак на техните.Така ,че като не отидете да гласувате,те ще спечелят.
9
3
 
10
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Каква врачка съм бил, "ще подкрепя" кандидати, а на бас, че повечето ще са "професионалисти" от БСП или "независими" (докато не влязат във властта) след това си сядат без свян от ляво, няма да се изненадам и от РЗС някой "професионалист" да бъде подкрепен! Амо хората вече знаят кой какъв е и няма как и този път да ги излъжете!
8
3
 
17
 
! Отговори
АБВ - Гоце преди 13 години
В АБВ са се събрали хора от различни партии, даже има и лидери. Там са се събрали земеделци, там се консолидират социал-демократите. Надяваме се и много от обикновените хора да одобрят нашето начинание. Специално за тях създадохме и нашият девизът, който ще гласи:"АГНЕШКИ ГЛАВИЧКИ. С МНОГО МОЗЪК И ГОЛЯМ ЕЗИК"
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБВ,ДПС,КОАЛИЦИЯ ЗАБЪЛГАРИЯ,БСП...СА БРАДЧЕДИ,АКО ВЛЕЗЕ АБВ В ПАРЛАМЕНТА ЩЕ СИ ГЛАСУВАТ ЗАЕДНО,ТАКА ЧЕ ДА НЕ НИ ХВЪРЛЯТ НА ЧЕРЕШАТА ДА БЕРЕМ СЛИВИ.
6
16
 
8
 
! Отговори
Васко преди 13 години
АБВ заедно с БСП ще управляват България.С вас ме!
5
4
 
13
 
! Отговори
РОБОТ СРС преди 13 години
ЗА ТОЯ МАФИЯТА КОЛКО ПАРИ ЩЕ ДАДЕ.МАЙ ИМА ПРЪСТ В СЪМОУБИСТВОТО НА АХМЕТ ЕМИН И ЗАТОВА ДОГАН СИ ТРАЕ НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ЗНАЕ.
4
3
 
15
 
! Отговори
777+ преди 13 години
ей не свършват тия червени хмери,като комари са постоянно бръмчат навсякъде и все голями идеолози били за благото на човека мислили непрестанно,няма ли кой да не отърве от тия комари бре народе търпелив....
3
7
 
16
 
! Отговори
Гражданин за EPБ преди 13 години
"Самият председател (Станишев бел.ред.) заяви малко патетично, че няма да позволи БСП да бъде резервоар на други инициативи. Но е факт, че БСП вече бе резервоар и на НДСВ, и на ГЕРБКОКАЛА НЕ Е В ТЯХ И КУЧЕТАТА ЗАПОЧНАХА ДА РЪМЖАТ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ ОТ ГЛАД.Браво Гоце, разбий БСП, съсипи го.
2
9
 
15
 
! Отговори
ДПС+БСП=Първанов преди 13 години
Безбожник и предател на Рода Български .
1
5
 
19
 
! Отговори
нло преди 13 години
ЩЕ СЪЩЕСТВУВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА НСО-ДС-УБО.НЕ МУ СЕ ДАВА КОКАЛА ДВА МАНДАТА НИЩО НЕ СВЪРШИ ЗА БЪЛГАРИЯ.