Станишев размаха пръст на своите заради АБВ

Ако АБВ стане партия, не си правете илюзии да циркулирате напред-назад, рече той
Обновена: 13 ное 2010 16:23 | 13 ное 2010 13:33,
135
Станишев размаха пръст на своите заради АБВ
Снимка: БГНЕС

„Ако АБВ се развие като партия, в БСП никой не може да си прави илюзиите, че може свободно да циркулира напред-назад в зависимост от конюнктурата“.

Това заяви лидерът Сергей Станишев пред делегатите на Националния съвет на БСП.

Станишев е убеден, че левицата трябва да следи изграждането на обявената гражданска инициатива и да търси партньорство с нея, но настоя „да се получи ясен отговор за перспективата на АБВ“.

Според него трябва да стане ясно какъв модел на държава и на политическа система вижда АБВ.

„Нещо, което е нито ляво, нито дясно, нито център – какво е това, що е това – ни риба, ни рак“, заяви Станишев

Червеният лидер обаче призна, че има риск от раздробяване на лявото пространство.

„Не можем да създаваме двусмислие в БСП на хора, свързани с БСП“, заяви той и припомни, че НДСВ и ГЕРБ преди време също тръгнаха като заявки за алтернативност на партиите.

Станишев определи двата мандата на президента Първанов като успешни и изтъкна, че той е издигнат и в последствие подкрепен от БСП. По думите му е несериозно създаването на АБВ, да бъде възприемано като повод за импийчмънт.

Още по темата

Според Станишев трябва да се наблюдава изграждането на структурите на проекта на президента по места.

„Би трябвало ясно да кажем, обръщайки се към кметовете, подкрепени или издигнати от БСП, че ако искат подкрепа от БСП трябва да спечелят първо подкрепата на нашите организации по места и след това подкрепата на други организации“, заяви лидерът.

Станишев призова социалистите да не допускат „нашите алтернативи да останат само на „Позитано“ и в тесен кръг от партията“.

По думите му е необходимо да бъдат организирани редица дискусии с неправителствените и браншовите организации за разгръщането им в конкретни управленски проекти.

За това до края на годината партията ще изработи алтернативни управленски програми.

До края на март 2011 г. управленските проекти ще бъдат обсъдени публично на тематични кръгли маси, а успоредно ще върви и обсъждането им и в партийните структури на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: БСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
1
 
! Отговори
до 125 преди 13 години
а хапчетата ? питам пи ли си хаповете днес ?
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво ли е видял Станишката /от снимката/ та се е опулил така, че чак ченето му е паднало- може би Сидеров гол-голеничък, или резняка на Ахмед Ага.
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А къде е Янка Янев - днес нещо го няма в ефира, да не е изфирясала горката.
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо друго трябва да им размаха, ама нали е нюню и за това използва олигавените си пръсти.
117
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам в кой роман ги четеш тези работи, но това е евтин първосигнален примитивен неонацистки популизъм.Как точно си представяш спиране на помощите и ограничаване на раждаемостта ?Ще ги кастрирате ли, в концлагери ли ще ги вкарвате или направо в газовата камера и после ***?Вие в кой век живеете?Не ми е ясно на чия струна свирите, но единствено някой наркоманизиран скинар осмокласник би се вързал на тези глупости и то само ако има вашият коефициент на интелигентност.
116
0
 
1
 
! Отговори
Стефанов преди 13 години
Хей "Канон", това което правите е чистокръвен СПАМ.От безразборното му разпространяване, няма да станете по-убедителен.Залудо си хабите времето и ангажирате електронно пространство.
115
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 13 години
6to e to? partia na milioneri i multimilioneri ,kojto pretendira da obitava levoto prostransto i se strahuva nekoi da ne go razcepi. OTGOVOR:ili e bsp, ILI E SPARTAKUS.DRUGI BOGATI S LEVI NAKLONNOSTI,KOITO SE BOJT NEKOI DA NE IM GO SCEPI NEMA.
114
3
 
4
 
! Отговори
канон преди 13 години
1. НЕЗАБАВНО редуциране броя на депутатите в Българския Парламент. Българските депутати да не надвишават повече от 40 (четиридесет) човека.2. НЕЗАБАВНО приемане на Закон за Лустрация. Освен държавните служители, лустрацията да обхване и роднините по права линия, съдиите, университетските преподаватели, журналистите в обществените и в частните медии, религиозните общности, както и представителите на неправителствени организации. 3. НЕЗАБАВНО редуциране броя на държавната администрация. Създаване на напълно нова, гъвкава администрация ненадвишаваща 37 000 (тридесет и седем хиляди) служители. Напълно нови кадри. Пълна прозрачност и контрол при конкурсните процедури.4. НЕЗАБАВНО създаване на Електронно Правителство с цел подобряване на ефективността на работа и качество на услугите, предоставяни от изпълнителната, съдебната и законодателната власт.5. НЕЗАБАВНА реформа в съдебната власт. Драстично намаляване на броя на прокурорите. Назначаване на съдии след граждански избори (по райони), с мандат не повече от 2 години. (това се предлага с цел да има граждански контрол над тяхната работа). 6. НЕЗАБАВНО закриване на Министерство на Отбраната (МО), Българската Армия (БА), Служба Военна Информация, Национална Разузнавателна Служба (НРС), Национална Служба за Охрана (НСО), Държавна Агенция Национална Сигурност (ДАНС). Създаване на модерна и боеспоспобна, високотехнологична армия по образец на Френския Легион на пряко подчинение на Министър-Председателя на Република България. Към тази нова армия да бъдат включени разузнавателни и контраразузнавателни подразделения, като общия брой на командния състав и военнослужещите да не надвишава 10 000 (десет хиляди) човека. Напълно нови кадри. Пълен контрол при конкурсните процедури.7. НЕЗАБАВНО престуктуриране на Министерството на Вътрешните Работи (МВР). Драстични съкращения в администрацията на МВР. Наблягане на оперативните способности на Министерството. Напълно нови кадри. Пълен контрол при конкурсните процедури.8. Всички държавни служители да са социално самоосигурени, а не да се осигуряват от държата.9. НЕЗАБАВНА цялостна реформа в здравната система. Болниците се връщат към държавата. Лекарите държавни служители.10. Отнемане правото на глас на граждани в избори, при отсъствието на минимум средно образование.11. Програми за семейно планиране с цел намаляване раждаемостта сред малцинствените групи.12. Отнемане на социални помощи на лица непритежаващи средно образование.13. Отнемане на социалните помощи на лица с повече от 3 (три ) деца.14. Приемане на ясни права и задължения на всеки български гражданин.15. Тотална и безпрецедентна борба с корупцията във всичките и антисоциални проявления.16. Премахване на несправедливия плосък данък облагодетелстващ единствено дружествата регистрирани по Търговския закон.17. Премахване на ДДС върху храни, лекарства, книги, учебници.18. Начисляване на ДДС върху хазарта
113
0
 
2
 
! Отговори
АБВ преди 13 години
Всички си направиха партийки, само аз извън политиката.Аааааа... не става така
112
0
 
9
 
! Отговори
тито преди 13 години
толкова ми е антипатична заешката муцуна на тоя че направо ми се драйфа
111
0
 
6
 
! Отговори
Павката преди 13 години
Абе,дете на политбюро.Какво си видял ти от живота.С какво живота те е ударил,така както нас ни удря безмилостно ката ден.Мисля,че е безсмислено да го коментираме повече тоя.Той си изпя песента отдавна.Аре,да се омита...
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очевидно Боко и Гоце са се разбрали, че този мушморок не им трябва.........
109
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те му размахаха СРЕДЕН пръст
108
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 13 години
NE SE KOSI SERgEY.AKO DRUGARITE TE NAPUSNAT ZARADI PARVANOV,NIE 6TE TE PRIEMEM V STARTAKUS.6TE TI NAPRAVI PARTIA"4ERVENI PRA6KI"
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Една мисла ми се върти из главата : дали създаването на АБВ не е опит да се елиминира елегантно Сергей Станишев? Защото нямат кураж другарите от БСП да си кажат направо какво наистина е положението в партията им? Много от привържениците й в страната са критично настроени, но тази дисциплина, вменена им от дълги години, това послушание...Ще се стигне до разцепление, а вече не са толкова много, че да се роят безпроблемно.
106
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
рано е да пишете некролога на БСП , тя е оцелявала и в по тежки ситуации . само да напомня че от нея излязоха , създавайки собствени формации камов , томов , божинов / лека му пръст / . излязоха и изчезнаха в политическото небитие . малко ако се замислите ще се сетите , че и всички настоящи партийни лидери са бивши бекапейци . а на пишещите против бсп казвам - партия основана на АНТИ - идеология няма бъдеще .
105
1
 
5
 
! Отговори
пипс преди 13 години
Трябва да призная и от естетическа гледна точка, че Серго се разхубавил (нямам гейски подсъзнателни намеци). Просто е разцъфнал, съзрял политически, демонстрира завидна партийно-идеологическа фанатичност, готов е да защити партията от разцепление и отлив към АБВ, което автоматически го причислява към величието на истинските исторически партийни водачи, като Димитър Благоев, Георги Димитров, Иман Асен, дядо Гочо от село и т.н. патоса който излъчва е възхитителен. Той сякаш е роден за такива неща
104
0
 
9
 
! Отговори
ло преди 13 години
Този С..ГЕЙ,ако си сложи пионерска връзка и тя няма да му стои,ще прилича на ЛИГАВНИК.
103
4
 
7
 
! Отговори
dragomit draganov преди 13 години
А сега се радвай на най-големият комунист Боко
102
2
 
7
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Тези отдавна трябва да ги забранят със закон.И панделата само да си помислят за комунистически идеи.