БСП: Рашидов да си каже публично за Мишел

Социалистите ще искат оставката на културния министър
30 ное 2010 20:29,
53
БСП: Рашидов да си каже публично за Мишел
Снимка: БГНЕС

Депутати от „Коалиция за България” се включиха в скандала с пътуването на Вежди Рашидов до Италия с частен самолет на разноски на актрисата от български произход Мишел Бонев.

Левицата внася сигнал в парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликта на интереси, защото това според Корнелия Нинова е единственият орган, който по закон може да провери всички факти и да излезе с официално становище.

Заедно с това Нинова иска изслушване на Вежди Рашидов в пленарната зала, което той бил длъжен да направи по закон.

От БСП призоваха и премиера Бойко Борисов да не мълчи по темата, като му припомниха подобен скандал с изгубилия няколко поста в ГЕРБ Лъчезар Иванов.

"Ако си мисли, че по този начин ще избегне негативите и че те не се трупат на неговата глава, много се лъже”, предупреди приятелски Корнелия Никова.

Не толкова приятелски обаче се отнесе нейният другар Петър Курумбашев към културния министър Вежди Рашидов.

Депутатът сигнализира за малка, но съществена поправка в бюджета за следващата година, която щяла да ореже парите за кино.

"Досега държавата била задължена да финансира минимум 7 игрални филма годишно. В проектозакона обаче било записано „при възможност” и "до” 7 филма. „Какво означава до 7 филма? Например 0 филма дали е толкова”, попита риторично Курумбашев.

Ако поправката мине, „Коалиция за България” ще поиска оставката на министър Вежди Рашидов, категоричен беше депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
11
 
! Отговори
2,5 преди 13 години
ами вие бе ***,кога ще си кажете всичко което сте окрали,и продължавате да съсипвате???че можете да плюете когато говорите знаем,ама комунист да си признае,да бе да...
48
1
 
9
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
Вчера Рашидов докладва на БСП в ресторант "Родопски извор" на ул. "Родопски извор" кв. Борово в Столицата. Целувки, прегръдки, ред сълзи, ред сополи..........................драма.
47
5
 
8
 
! Отговори
Вжди Рашидов преди 13 години
Ами, пробвах я другарю СериГей, признавам си. По-става от тебе
46
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КРАДЛИВИТЕ *** В ЪГЪЛА! НИКОЙ ДА НЕ ИМ ОБРЪЩА ВНИВАНИЕ....,ТЕ НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТ ....
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много любители на вувузелите в ГЕРБ :)))
44
3
 
12
 
! Отговори
....... преди 13 години
ми то и за Калинка -пак подведени - ЦИРК , ЦИРК , ЦИРК ....
43
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов в сутрешното предаване на БТВ ДАДЕ ОТГОВОР - ПОДВЕДЕН БИЛ ЧОВЕКА И ЗАТОВА ЩЕ ГО ОСТАВИ ДА СИ РАБОТИ. Аз питам има ли право един министър така лесно да бъде подвеждан и не е ли редно да си понесе отговорността за наивността си, ако въобще не е знаел кой финансира пътуването в което много се съмнявам. В това правителство за всяка тяхна грешка си има оправдание и толкова. Само другите са много виновни.
42
2
 
17
 
! Отговори
българин преди 13 години
Веждито е мазен и лаком комунистически ***, а "Мишел" (направете справка за истинското й име) - обикновена ***. Азък ни за "културата", ама чудничко се вписва в умрялата европейска такава. Положението е много зле.
41
4
 
20
 
! Отговори
Таджер преди 13 години
Още е пред очите ми оня пир по време на чума.Тогава Веждито се изцепи"По добре молтак,отколкото голтак."И сега ми се случва нещо невероятно.Подкрепям омразните комунисти.
40
3
 
17
 
! Отговори
Диоген преди 13 години
Нация без религия и култура е обречена!Този ***- Рашидов е убиеца на културата в България.Талантлив скулптор, но *** човек.Не разбира нищо от изкуство/ извън своето/, но знае как да се наглася и да печели пари.Да беше си стоял в Обора.Взе се много насериозно и стана за срам и смях.Говори само в единствено число, Постига приятелства с чашка..Цървула чепик не става!
39
0
 
16
 
! Отговори
GLEN преди 13 години
До 11 -Никой не обижда етноса.Обиждат конкретен човек-Рашидов!!Гледал/a ли си филма "Капитан Петко войвода"??Е,да продължавам ли??"-Турчино,братко!!!"Всяко стадо си има ***,за жалост в нашето стадо много ***!!!
38
2
 
17
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Тия са по-зле и от Масларова
37
0
 
12
 
! Отговори
слънце преди 13 години
Културата у нас е на много ниско ниво - това трябва да лишава всеки министър от самочувствие ----- Аз не виждам от къде идва самочувствието и на сегашния и на предишните министри на културата
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на снимката- поредния Мултак
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a ina4e ti e blago na dy6ata kato si svalq6 bezplatno filmi ot torent saitove te a? i az ne iskam ot danucite mi da se davat 50 000 lv zaplata na trenior po fytbol, ama pita li me nqkoi. i az ne gledam BNT ama Пъпеша ми изяжда парите, защо не викнеш и против тях ?!!!
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Но навремето, преди години на една уличка в Лозенец съществуваше лаборатория, която се наричаше Проблемна научно-изследователска лаборатория по биоелектроника. Секретна - официално се водеше към просветата, а де факто на пряко подчинение на УБО и Секретариата на ЦК на БКП. Тя е сред големите тайни на тоталитаризма.От една страна, научното звено гарантираше с технически средства безопасността на ръководството на държавата и на Политбюро. От друга, пак с тези способи спомагаше за ликвидирането на неудобните. За нея разказвам в Тайните - например да се изпуши цигара от даден човек в някаква компания, на него нищо да не му стане, но като резултат да умре друг човек от същата компания, който е имал белодробно или чернодробно заболяване... Програмата на тази лаборатория беше разписана с 6 подписа на членове на Политбюро. Така че съвсем не е необходимо да убиеш някого открито - достатъчно е дори да го оставиш без лекарски грижи, ако знаеш заболяването му
33
16
 
5
 
! Отговори
George преди 13 години
Ще ви каже г-н Рашидов една от дългите турски псувни включващи мъжка ***, дамско дупе,бабата,дядото,жената,че и сестрата и снахата отгоре.Да не е Вежди то виновен,че на Мишел са дали I-ва награда,а на вас - нищо!Вие затова плачете, ама типично по български: Защо тя отпред,а ние - отзад! Ами отговорете си,де!А за БСП: тя е 119-годишна бабичка,за нищо не става!Все отзад ще стои и ще се ядосва.
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ало кинажиите защо от моите данъци искате да правите игрални филми. Това е бизнес и ако направите свестен филм и той напълни киносалоните ще имате пари ама да ви гледам бозите не става. За документалните филми съм съгласен да се субсидират защото те са историята на България. То все едно бюджета да се задължава да изкупува продукцията на всички фирми. И вие май като БАН искате да сте на хранилка от бюджета па каквото дадете. Не става вече сме пазарна икономика и трябва да произведеш че да получиш
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
говори за себе си, иначе никой не го обича
30
3
 
29
 
! Отговори
Леле преди 13 години
Брав на Рашидов:) Върха сте! Мацката от Италия печели пари от БГ! Италианското правителство кани Рашидов! Престоя се заплаща от мацката:))))))))))) Егати тъпите гербери:) Съвсем мислят другите за балъци:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))