ГЕРБ порица лакомите си депутати и толкоз

Поведението им било недопустимо, санкцията остава морална
Обновена: 7 дек 2010 19:44 | 7 дек 2010 19:38,
206
ГЕРБ порица лакомите си депутати и толкоз
Снимка: БГНЕС

Изпълнителната комисия на ГЕРБ определи като недопустимо поведението на депутатите от партията, които в работно време отидоха на презентация на мобилни телефони след обещание, че ще получат по един скъп апарат като подарък.

Това решиха членовете на комисията, които заседаваха днес по казуса с 16-те народни представители.

Депутатите от ГЕРБ обаче няма да бъдат отлъчени от редиците на партията, а получиха „порицание“.

За тях остава само моралната отговорност, а комисията прие за достатъчно наказание реакцията на медиите и на обществото.

„Считаме, че поведението на тези депутати от ГЕРБ е недопустимо и е в разрез с ценностите и устава на парията“, коментира съпредседателят на партията Красимир Велчев.

Още по темата

По думите му осмината депутати от ГЕРБ осъзнават, че скандалът уронва и авторитета им, и авторитета на партията. Велчев обаче подчерта, че при повторно провинение съпартийците му ще бъдат наказани по-строго.

Изпълнителната комисия призова останалите партии, чиито народни представители присъстваха на въпросното мероприятие, да изложат публично своята позиция по случая.

Скандалът с 16-те народни представители избухна преди седмица след като журналисти под прикритие от bTV и „168 часа“ поканиха 38 депутати на представяне на луксозни GSM-и с обещанието, че всеки ще получи подарък – по един скъп апарат.

На поканата се отзоваха представители на почти всички парламентарно представени партии, които предпочетоха да отидат на събитието, вместо да присъстват на заседание в пленарната зала.

Само депутатите от „Синята коалиция“ не посетиха презентацията.

Малко след скандала премиерът Бойко Борисов каза, че се срамува от 16-те народни представители.

За казуса беше сезирана и комисията по парламентарна етика, но от там обявиха, че няма да се занимават с него, защото депутатите на практика не са взели нищо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Освен от ГЕРБ е имало и депутати от всички останали партии, но за тях тук нищо не се споменава ?! Как да го тълкуваме това ?
195
1
 
1
 
! Отговори
bb преди 13 години
Засега става ясно едно - от сините нито един депутат в кюпа!От най-късо държаните - ГЕРБ - най-много в кюпа!Останалата *** - ДПС, БСП, Атака - няма да ги коментирам.ИЗВОД: Да идва демокрацията, че с идоли като бате Бойко се вижда накъде отиваме. П....сти ( в смисъл - популисти ):))))
194
1
 
1
 
! Отговори
гост преди 13 години
гарван гарвану око не вади
193
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 13 години
А ако не беше се разчуло ???? Къде що има кьор софра депутатските търбуси са първи . Това няма оправяне не може от крадеца да направиш честен човек със морал . Във белите държави /UK / за обвинения или такова просешко поведение непристойно за депутат ги гонят от със ЗАКОН от политиката ДО ЖИВОТ .
192
1
 
4
 
! Отговори
Густав преди 13 години
Не знам за вас, но аз вече няма да гласувам повече никога няма да ме уплашат тия приказки,че ако не сме ние е Доган, защото както се видя Бориславова строи хотел с Ахмед Доган и излиза, че всичко е цирк зая пред оскотялите роби!Ашколсум рая неграмотна!!!
191
0
 
1
 
! Отговори
Густав преди 13 години
Пич късно вече много турски генитали са минали през тях вече едва ли ще ти е интересно :)
190
0
 
1
 
! Отговори
Густав преди 13 години
Само ммного дебилните ГЕРБ-аджий повярваха,че мутра може да накаже другите си аверчета мутри!
189
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според новия морал на герб, следващия път ще ги наградят даже .
188
0
 
5
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Какъв див популизъм само ! Какъв ти срам ,това е позор ! По-добре да бяха замълчали ,отколкото да се плюнчат и накрая -нищо .
187
1
 
15
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Позор ,другари и другарки!Новиа морал стана като добре забравения стар-само приказки пред строя,а в кюшетата-далавера.
186
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов кажи кой назначи Калинка ? Скоро ще си чуеш какво си казал !
185
0
 
7
 
! Отговори
д преди 13 години
борисов дострашате даги исключиш от герб , понеже за късваш с гласове ,това е истината , кучето се лай кервана си върви ,това е истината
184
1
 
16
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Аз мисля че на лакомите депутати трябва да им се даде орден,,Стара планина".И без това го раздават наляво надясно за щяло и нещяло.
183
2
 
10
 
! Отговори
до 183 преди 13 години
Как да нямат устав, бе уважаеми господине.Имат строеви устав, устав за носене на караулната и гарнизонна служба и устав за разпределение на гювеча в гарнизонната столова.Вижте , че 90 % са бивши ***,ченгета , военни и че при тях от чорапогащниците на Цецка и Фидосова, до зелените чорапи на Борисов, Цецо ,Кр.Велчев и останалата пасмина, мирише на патенки и фуражки!
182
1
 
16
 
! Отговори
нашия преди 13 години
Ех сега тия в сранвнение с цвъци като пинерчета са той за 1 година 6 апартамента в квартал Изток купи а пък тиа журналисти даже и не им дадоха телефоните
181
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 13 години
асаноглу да не забрайш да земеш и калинка от земеделието тя вече роди така че можеш да я ползваш
180
0
 
19
 
! Отговори
асаноглу преди 13 години
каня млади депупутки гереберки да ми кълчът кьочекь шъ давам и ас мобифони телефони и по един *** шъ давам охааа
179
10
 
1
 
! Отговори
hamurapi преди 13 години
Ne mi e mnogo yasno zaso tryabva da se znimavame s tezi selyani. A i ne vijdamkakvo tolkova e stanalo. Vseki na tyahno myasto steshe da postapi taka. No poneje ne sme, zlobata i zavistta sa ni obzeli do kostite!
178
1
 
23
 
! Отговори
Иван преди 13 години
След случката със стенограмата президентската институция олекна и това е повече от ясно. Но ако Борисов беше мъж на място, той нямаше да се спотайва толкова дълго време. Страх ли го е? Какво има Гоце срещу него? Досиетата на бившите собственици на Ипон и Сибанк ? Интересно ще стане, ако той все пак реши да ги отвори.Такива като Бойко са като храстите дойде ли буря се спотайват зад големите дървета. Нямаме нужда от такива !
177
1
 
11
 
! Отговори
БИОЗАЩИТА преди 13 години
Случката с телефончетата бе комична и епизодична. Трябва да станат още доста гафове с политици, съдии, прокурори, полицаи и разни други държавни служители с последващи санкции и наказания за да се обуздае това племе българско - смесица от разни народности без особено ясен произход. В крайна сметка това сме ние - или ще ставаме човеци или да хващаме гората без много да се пъчим и да се мислим за велики.