16-те припнали за подаръчетата със служебните коли на НС

Цачева сезира комисията по парламентарна етика
Обновена: 3 дек 2010 14:36 | 2 дек 2010 12:00,
443
16-те припнали за подаръчетата със служебните коли на НС
Снимка: БГНЕС

"В този неприятен случай две неща са недопустими – народни представители в работно време, със служебни автомобили, да откликват на частни покани, и то с обещание за подарък".

Така председателят на НС Цецка Цачева коментира журналистическата провокация на bTV и "168 часа", които поканиха 38 депутати на луксозно прати с обещанието да получат суперскъп мобилен телефон. На изкушението се поддадоха 16 народни избраници.

Сред поканените е била и самата Цецка Цачева, но тя не е отишла на "събитието".

"Това обаче е преценка за морала и вътрешно решение на всеки един от депутатите", коментира още шефът на парламента скандалния случай.

Тя ще сезира комисията по парламентарна етика по случая с депутатите, които в работно време са приели покана да получат скъпи телефони.

Цачева обаче отбеляза, че е недопустимо и чрез подобни експерименти да се внушава на българското общество, че парламентът не работи.

"Мнозинството от депутатите съвестно изпълняват своите конституционни задължения и от действията на отделни народни представители не може да се прави извод за това, че като цяло колективният орган не си върши работата, заяви председателят на парламента.

Още по темата

Депутатите, които откликнаха на поканата от името на бутик със странното име "Клаус Барби”, който всъщност е военен престъпник от Втората световна война, нацист, по-известен като "Касапинът от Лион”, са:

Лъчезар Иванов, Емил Гущеров, Евгени Стоев, Ивайло Тошев, Геновева Алексиева, Светослав Тончев, Александър Стойков, Диан Червенкондев от ГЕРБ.

От "Атака" на събитието е присъствал Кирил Гумнеров, от ДПС – Митхат Метин, Ердоган Ахмедов, Петя Раева; от РЗС – Бисерка Петрова, Дарин Матов; от БСП – Румен Такоров и независимият – Димитър Чукарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още по темата: НС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
409
0
 
1
 
! Отговори
Румена Такорова преди 13 години
Аз нямам какво да преместя в другия крачол. Знам че има клюка че Такоров има дъщеря на 10 дни от приятелката си. Жена му не подозира. Явно Такоров не го мести само в крачола си.
408
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
da gi uvolnat tia alchni nestasnizi ... nema nasichtane ei
407
0
 
0
 
! Отговори
Офф... преди 13 години
При условие, че над 70% от хората тук получават месечно около 500 лв заплата, за какво им е тел. за 6000 (при това с реален риск да ги изгонят от работа) - аз не се сещам.Да се фръцкат пред градинката в блока, докато разхождат кучето или прекопават лозето - не ми звучи.Дори няма на кого да го продадат, защото никога няма да му вземат цената.
406
0
 
1
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
Бе чак за оставки не са, но са за солидни глоби. И чесно казано бас ловя че 70% от хората постнали тук биха направили същото за телефон за 6 бона :D Друг въпрос е колко трябва да си *** за да не провериш поне името на фирмата в интернет... Или модела на телефона...
405
2
 
19
 
! Отговори
Boroka преди 13 години
АРЕ СТИГА ПРОСТОТИИ БЕ - ИСКАМЕ ОСТАВКИТЕ НА ТИЯ НЕЩАСТНИЦИ !!!
404
1
 
6
 
! Отговори
pipi преди 13 години
Ето това е нивото,а хората очакват депутатите да мислят за тях и да работят в полза на народа.Никой не се интересува от народа,лапането е основната им цел.Вчера приеха бюджета за 2011 год. Дянков си върза цифрите,а това,че хората мизерстват няма никакво значение,но ние сме си виновни,не мислим,когато ходим да гласуваме.Тъпчат ни,мачкат ни,най-бедната държава в ЕС сме ,а се оказа и че сме много по-зле от страни ,които не са в ЕС като Хърватия и Сърбия,но важното е бюджета да е вързан.
403
0
 
6
 
! Отговори
среден пръст преди 13 години
Те краднат на едро,ПОМНИМ!!!!
402
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не е корупция, това е коледен подарък!!!Станишев е виновен, нали ?
401
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
неуморния Лъчезар Иванов и то беше при сините...
400
4
 
8
 
! Отговори
X преди 13 години
Защитеният свидетел Томислав Марянович каза пред Специалния съд за организираната престъпност в Белград, че Бойко Борисов, тогава главен секретар на полицията, е бил човека на сръбския бандит Сретан Йосич и на дясната му ръка Слободан Джурович в България. Новината от показанията на свидетеля беше съобщена в сръбските медии и цитирана от световните агенции.В България тя беше спомената между другото накрая на иначе подробен материал в който се разказва за показанията на свидетеля. Марянович, който чрез видеовръзка Белград-Загреб свидетелства за организирането на убийството на хърватския журналист и собственик на седмичника Национал Иво Пуканич, подробно обясни схемата на престъпната групировка и нейните акции.Джурович бил дясна ръка на Йосич и след ареста му наредил убийството на Бай Миле в София през 2004 г. Убийство било отмъщение към бай Миле, че не е попречил на арестуването и прехвърлянето на Сретен Йосич в Холандия, след което свидетелят замесва и името на сегашния български премиер Бойко Борисов.Слободан Джурович, наричан Кардинала, е кум на Сретен Йосич (Йоца Амстердама), наредил убийството на Милчо Бонев, известен като бай Миле през 2004 г. Той е хърватин, с 55 регистрации за кражби, фалшификации на пари и други криминални прояви. Той твърди, че Кардинала направил поръчката след арестуването на Йосич през 2002 г. в България и екстрадирането му в Холандия. Това убийство е отмъщение към бай Миле, който не е попречил на арестуването и прехвърлянето на Йоца Амстердама в Холандия, пишат сръбските медии.След това Джурович наследил големия престъпен бизнес на Милчо Бонев в България, свързан с наркотици, убийства и оръжие. Според него Сретен Йосич и неговият кум Слободан Джурович стоят и зад убийството на журналиста издател Пуканич. За неговата смърт Йосич обещал 1,5 млн. евро.Престъпният клан започва своите акции през 2000 г., когато в Загреб организират нелегален бизнес с наркотици, оръжие и изнудване. През 2003 г. пък от Босна за Ротердам контрабандират голямо количество оръжие по поръчка на Слободан Джурович. Томислав Марянович цитира един от престъпните босове - Роберт Матанич, който е заявил, че Слободан Джурович през 2004 г. им е заповядал в България, в Пловдив, да убият един човек, който ги е измамил за наркотици.Види се на българските медии им е някак срамно да цитират какво се говори за българския премиер в чужбина и какво съобщават агенциите. Самият Борисов очевидно има страх от Сретан Йосич и сръбските бандити. Предишния парламент направи анкетна комисия за случая Сретан Йосич, с подозрението, че Борисов е свързан с него и така ще го притисне преди изборите. Борисов, тогава кмет на София, заяви: Доган и Станишев си играят с моя живот, по повод създадената анкетна комисия в парламента. Според Борисов целта била да се изострят сетивата на престъпника, знаейки кой е прекия виновник за неговото залавяне. Депутати тогава подозираха Борисов в това, което твърди свидетелят пред сръбския съд.
399
0
 
0
 
! Отговори
захарчук преди 13 години
398
1
 
1
 
! Отговори
2345 преди 13 години
ЗАЩОТО ТЕ СА организирали панаира, затова са достойни
397
0
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Не може, пич, не може."Нашата полиция ни пази".По точно-пази ги.
396
12
 
3
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Само от Синята коалиция няма в тази група, ето защо те са достони само да управляват успешно. Това е българския интелигентен елит и той се намира в Синята коялиция - истински демократи. На следващите избори добре и продължително мислете за кого ще гласувате. може да почнете още от сега, а не да се поддавате на емоционалет просташки стадний увлечения! Айде честито ви ново 5
395
0
 
7
 
! Отговори
petko naumov преди 13 години
horata gladuvat i iznemogvat da si pla6tat danacite na taq glupava darjava,a vie se vozite nagore-nadolu s benzina ot NA6ITE pari...sajalqvam,ama mnogo,mnogo,4e glasuvah za takiva ne.tasnici........
394
0
 
8
 
! Отговори
райчев преди 13 години
Щом само ги мъмрят утре пак така!Трябва да им резнат от заплатата като в цивилизованите страни! А утре пак гласувайте за тях, наивни овчици!
393
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цеце, защити неуморния Лъчезар Иванов и останалите добичета, все отбор юнаци от ГЕРБ!
392
3
 
12
 
! Отговори
Alexa преди 13 години
До 404 /meИмам познати от тези 40%, които съжеляваха 3-4 месеца след изборите...., много жени главуха за Б.Б., защото бил хубав мъж (?!??!?!?).... , но явно не е мой тип, липсвса му няколко основни качества: сдържаност, дипломатичност, коректност, добри маниери и мек и благ тон :) ....
391
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сините и този път се оказаха най- достойните.
390
0
 
8
 
! Отговори
рахни преди 13 години
ТИЯ МИ МЯЗАТ НА ЕДИН НУБИЕЦ ОТ ЕДНО ВРЕМЕ