13-а заплата за изявени чиновници

За пенсионерите обаче няма да има коледни добавки
Обновена: 10 дек 2010 23:12 | 10 дек 2010 23:12,
402
13-а заплата за изявени чиновници
Снимка: БГНЕС

Няма да има коледни пенсии или добавки за пенсионерите, но министерствата и ведомствата, които са направили икономии, в края на годината могат да отличат работата на свои изявени служители с 13-а заплата. 

Това посочи пред журналисти във Велико Търново вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

През месеците октомври и декември са отбелязани рекорди в борбата с контрабандата в България, твърди Дянков.

Той отбеляза това по повод задържаните днес на ГККП "Капитан Петко войвода" над 550 000 кутии цигари без бандерол. 

Решени сме да водим тази борба докато не остане нито един контрабандист в България, а чуждите не разберат, че не могат да минават през нашата страна с контрабандни стоки, каза Дянков.

Той допълни, че в началото на следващата година още шест рентгена ще бъдат монтирани на неизвестни за потенциалните контрабандисти места, така че да стане ясно на всички, че България вече е забранена зона за контрабандата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДЯНКОВ И СИЕ ДА СЕ ИЗМЕТЕ!
365
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"13-а заплата за изявени чиновници" по заслуги към партията майка ли ще се дават?
364
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да на запад хората не получават 13 заплата , а КОЛЕДНИ ПРЕМИИ бе !
363
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМИ И НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ЩЕ ИМ Е ТОЛКОВА РАБОТАТА , ПЪК ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ МАРШ КЪМ УРНИТЕ И САМО БСП !!!
362
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АНАРХИЯТА И БЕЗХАБЕРИЕТО Е НАВСЯКЪДЕ ОКОЛО НАС !!!
361
3
 
6
 
! Отговори
76 преди 13 години
Предлагам за хората над 75 години да вземат да направят един крематориум . По-евтино ще им излезе.
360
0
 
10
 
! Отговори
Питам аз преди 13 години
Наистина, какво става със сметките за тока? Та тези дружества задминаха и Топлофикация по наглост и безнаказаност. Нали всяко правителство уж щеше да разваля договорите поради злоупотреби, а на практика им позволява да грабят още повече. Толкова ли са обвързани всички наши политици с международните мошеници? Миналия месец съм ползвал ток общо за 21 лв, а в края на краищата трябва да платя 46.52 лв с добавките за пренос, зелена енергия, достъп, разпределение и др.подобни.
359
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков, защо не каза преди изборите ,че не си привърженик на 13-та заплата
358
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що не кажат прогнилата и корумпирана съдебна система по колко хилядарки ще си раздадат за 13,14 и половин 15 заплата
357
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели, Пари и за пенсии има, но!1. Дори и най-развитите държави не могат да поддържат по Четири пенсионни системи, както е у нас, Солидарна, Капиталова лична (но защо частна), Професионална и Капиталова обща (държавен Сребърн фонд) 2. Пак от работещите гражданите и то Противоконституционно, се събира данък Обществено осигуряване, който е Конституционното зъдължение на Държавата (Чл.51 от К-ята)! Парите за пенсии и здраве са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си плащат Конституционните задължения, като:1. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, плащана по равно от работещия и работодателя му и отчитаща трудовия стаж, образованието, личния принос и времето за самоосигуряване, подпомагана от Обща взаимноподпомагаща капитарова система с индивидуални партиди2. Държавата поема изцяло Конституционните си Социалните задължения! - Днес:1. Парите за "втора" и "професионалните" пенсии, се крадат от олигархията, собственик на частните фондове, която ги налива в собствените си предприятия, а сега искат да прилапат и Сребърния фонд. - Липсата на евтин кредит превръща неолигархическите фирми в Сива икономика, които заради скъпите кредити, за да оцелеят, не плащащат социалните си задължения (ето това се нарича Параграф 22)2. Парите за "втора" пенсия, "професионалните пенсии и Сребърния фонд", Трябва да се управляват от НОИ, като Обща взаимноосигурителна капиталова сметка и да се инвестират в икономиката, чрез ББР при лихви 5-6%, а не за поддръжка на бюджета в БНБ с лихва 0.35%..., тя да ги раздава на банките, а банките да дерат кожи на живо от икономиката и гражданите!!! 2. Чрез Противоконституционния на Чл.60 "Таван" на осигуровките, от социални системи се крият над 1 милиард лева, а от Девидентите (облагани с ДОД от 5%) и недекларирани доходи от наеми, се пестят още толкова...3. Любимите на чиновниците и бизнесмените Квази пари, като ваучери, "безплатни дрехи", пътувания и т.н., също не се облагат "пенсионно" и здраво, а на всичко отгоре се приспадат и от данък печалба.4. Повече от 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здравно, макар че получаващите ги се лекуват и получават пенсии Защо, Защо?И накрая: - Ако някой бизнисмен днес има големи доходи, утре може да ги загуби..., та нали фалиралите фирми са мършата, която храни оцелелите, до следващата криза.По Конституция ужким всички сме равни, но явно както и при Комунизма, богатите са По-равни
356
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 13 години
Дянков си е отвсякъде ***,но срещу какво си е зарязал семейството и добреплатената си работа в световната банка,ако е имал такава или е бил вече безработен,тъй като не виждам причинна връзка.
355
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Коледни само за Дянков,като най-изявен! Другите да се оправят както могат!
354
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Коледни" само за наши хора. И, това ако не е политика, която поощрява интриганството и доносничеството, здраве му кажи! Да се провери дипломата на СД, защото сигурно и тя е някаква "калинка" - мъжка. Този "умник" досега нищо умно не е сътворил. Да хванат ученик от икномически техникум, ще се справи по-добре.
353
0
 
13
 
! Отговори
Стефан преди 13 години
ЛЪЖЕ!!!!!!!!!!! Издал е нареждане всички икономии да се върнат в бюджета! Така ще бъдат "отличени" само избрани министерски некадърници! Нека журналистите, ако им стиска, да проверят!
352
1
 
2
 
! Отговори
до РъБъ преди 13 години
Няма алтернатива за партия,която да управлява България свърши им времето всичките са едни и същи.Само си псуваме и едни и същи НАЦИОНАЛНИ предатели ни предлагат като възможност.Изхода е следния:Всеки град,село,район и тн.да издига кандидатури за народни представители по заслуги.Само така ше се премахнат настоящите.
351
0
 
13
 
! Отговори
А.А. преди 13 години
На някои все комунисти им се привиждат. Ами Дянков? Такъв глупав *** по комунистическо време и с прожектор нямаше да намерят! Даже Тошо (за някои Тато) Правешки имаше срам: "Да се снишим, докато мине бурята!". А тези не само не се снишават, ами нагло се глумят с човешката неволя! Кога е имало толкова просяци? Кашонари? Количкари? Хроми, сакати? Самоубийци? Убийци?Лукс на колела?18-метрови яхти? Партита за половин милион,с фойерверки? Дреме ми от коя партия са грабителите - искам скалповете им!
350
2
 
4
 
! Отговори
гост преди 13 години
НАМАЛЕТЕ пенсиите на бивши партийни секретари и ДС . Какво са работили?
349
4
 
10
 
! Отговори
SP преди 13 години
Ама тия пенсионери много нахални, бе! Искат пари за храна, после ще поискат и за отопление и накрая ще поискат и за лекарства! Накрая ще забравят къде се намират!
348
1
 
5
 
! Отговори
пука им преди 13 години
Пука им на гъзът за бедняците как живеят - техните мнения за кризи са съвсем различни както каза любимата еврокомисарка - кандидатка бисер за президентка - за тях криза няма и не знаят какво е освен в спомените си от детските си години но може тези спомени да са напълно избледнели благодарение на милионите окрадени народни пари - обикновено тогава се замъгляват всякакви неприятни спомени
347
0
 
15
 
! Отговори
много тъпи сме преди 13 години
Не само че няма да има добавки за пенсиите и за заплатите но ина и вземания от тях - този месец сметката на ток е двойна - независимо че не си си позволил отопление с ток - и ето от къде идват големите печалби за НЕК която се хвали че много ток изнасяла ток навън и компенсирали намаленото вътрешно потребление с това - е, да не купуваш *** по магазините мангизите им намаляват ама умниците ето от къде компенсират .