Бойко Борисов: По-готови сме от Румъния за Шенген

"Не се радвайте, ако ни отложат с няколко месеца", призова премиерът
Обновена: 10 дек 2010 14:02 | 10 дек 2010 13:10,
169
Бойко Борисов: По-готови сме от Румъния за Шенген
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов призова опозицията да не бърза да се радва, ако членството на България в Шенгенското пространство се отложи с няколко месеца.

Той беше провокиран от въпрос на предшественика си Сергей Станишев, който посочи, че страната ни плаща скъпоструващата охрана на външна граница на Европейския съюз, без да се възползва от премахването на граничния контрол с останалите държави членки.

Борисов веднага върна топката към Станишев, като му припомни, че хората, на които червеният премиер бил възложил същата задача, сега са без американска виза.

„През 2011-а България ще има възможност да охранява пълноценно външните граници на ЕС. Ние водим открит и аргументиран политически диалог срещу атаките на членството ни в Шенген”, посочи премиерът.

Според него основният проблем за присъединяването ни към Шенген, който дойде от френския президент Никола Саркози, е заради кризата с нелегалното пребиваване на нашите роми там.

Бойко Борисов обаче не изключи Саркози да се е ядосал заради неизпълнението на „някои договори”, завещани от тройната коалиция, за които нямаме пари.

„Фрегати, корвети и така нататък”, уточни все пак министър-председателят.

„Няма как аз да нося отговорност за договори, сключени от по-предишното правителство или такива, които не са сключени изобщо, визирам корветите”, отвърна Станишев.

А що се отнася до позицията на Франция, Холандия и редица други европейски държави към присъединяването на България, Станишев се похвали, че неговият кабинет е успял да постигне консенсус с 25 други, за да влезем в ЕС.

Бойко Борисов обаче е категоричен, че България е по-напреднала от Румъния в изпълняването на критериите за Шенген.

„Дали ще ни разделят от тях, не знам, но да положим усилия”, посочи министър-председателят.

Той допълни, че на предстоящата среща на върха на Европейската комисия ще постави въпроса дали действията на Франция срещу българското присъединяване са в унисон с европейските практики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: Бойко БорисовШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
3
 
! Отговори
мрън мрън преди 13 години
бате, аре стига вече с тия препратки към предишни управления, ти себе си гледай. И аз мразя комунистите, ама ти вече се оливаш нечовешки. Освен това мене Румънците не ме касаят, важното е ние накъде сме ... я ми кажи като си толкова отворен - от Хърватия по-готови ли сме? А? Писна ми да слушам празни приказки ...
67
0
 
0
 
! Отговори
Диалог преди 13 години
...тоест??? Не ти разбираме ! Изплюй и опитай пак :)
66
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Що се джафкате, и аз не съм гласувал за Бойко, но в момента всички нормални хора му стискаме палци да успее. Може да е тиква, но е българин и работи за страната! А ако не ни приемат ще е с право - ми *** държава сме си! И това не го докара Бойко!
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 72:ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХ. Ха ей добре ме разсмя ми дано ги изпълни пък ако иска на пук на себеси да го направи но до сега само оправдания и мрънкания се чуват от него дано дано
64
5
 
1
 
! Отговори
клт преди 13 години
моят приятел има ауди а5 и сега за празника бяхме в скъпи хотели, но пак усещаме кризата
63
12
 
21
 
! Отговори
антикомунист преди 13 години
Червени мишки вместо да пишете тук глупости ходете да се редите на опашка в ЛИДЕЛ да си напазарувате еФтинко,защото вашия ЛИДЕР с главнно Гей ви докара до това.Боко какото е обещал ще го изпълни на пук на всички ***.
62
0
 
0
 
! Отговори
atila преди 13 години
sarko, tozi ***, tozi gad koyto nakazva edna drevna naciya , zaradi nyakolko nomada/romi/!! tova li e demokraciyata!! petima nakazvat 7 miliona bulgari!! Francetata, tezi kele6i, tazi *** ot kakvi li ne narodi, te li 6te ni sprat!! Angliya e zad nas, vsi4ki soc. durjavi i Ispaniya, i Italiya!! potunali sa v dulgove, jiveya tuk i im vijdam mizeriyata! Hayde Boyko, ne univay!! te gi preborim tezi psevdo evropeyci!!
61
0
 
4
 
! Отговори
67 преди 13 години
За консултациите Цецко ли визираш или Фидосова :)
60
2
 
6
 
! Отговори
Истината боли преди 13 години
Истината е, че Румъния е много по-добре от нас. Въпреки, че имат много ромски мат'рял те се справят по-добре. Погледнете кой фирми имат производства там и ще разберете за какво ви говоря.Пак слушаме врели-некипели от Любимеца на народа :)
59
6
 
5
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Че е криза криза е ,аз също я усещам, но най-много я усещат "другарите" които бяха свикнали да правят пари от въздуха т.е. да правят заменки с които им е гарантиран поне милион, или да взимат държавни поръчки за пътища строителство и доставки на какво ли не пак с гарантирана печалба от поне 100%, да правят "анализи и консултации", пак за какво ли не, но срещу мноооого прилични възнаграждения, абе с две думи на тях им се такова таковата,а аз че живея със 100-200 лева по-малко на месец,е криза е!
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ох, пак тиквенишките глупости! Тоя не разбра ли най-после, че понятия като малко бременна няма. Или си готов, покриваш критерийте и те приемат или не си. А благодарение на малоумната политика на охлюва първа възможност за влизане в Шенген - 2013 г. Това е положението, другото са глупости.
57
6
 
10
 
! Отговори
Яко смях преди 13 години
Що? Щото в Румъния има повече *** :)Голяма хвалба - по-готови от Румъния :) И по-богати от Македония, даже гоним Албания :) Ще пукна да се смея с този човек. Защо не е станал комик? Щеше да ми е любимец :)
56
5
 
8
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Ох, пак тиквенишките глупости! Тоя не разбра ли най-после, че понятия като малко бременна няма. Или си готов, покриваш критерийте и те приемат или не си. А благодарение на малоумната политика на охлюва първа възможност за влизане в Шенген - 2013 г. Това е положението, другото са глупости.
55
5
 
18
 
! Отговори
Пурко преди 13 години
Защо ми се струва, че вече е решено да отложат приемането ни в Шенген и отрано започваме с оправданията. Както се казва гузен негонен бяга!
54
2
 
3
 
! Отговори
стара планина преди 13 години
Абе кога почнаха и колбасите да говорят :)))Като забраниха соята , е нормално да ти намалее и печалбата.
53
7
 
6
 
! Отговори
Гражданин за EPБ преди 13 години
Ох, тъкмо бях гладен, но гледам че бая другари съпартийци са се изходили във форума, а както знаете аз си падам по СКАТ извращенията и сега като един съвестен червен гомнояд ще се нахраня обилно с комунистическо гуано :)))
52
2
 
4
 
! Отговори
до имас преди 13 години
Къде ги взимаш бе ,***-на околовръсното ли тези мъни-*** ли правиш или пълна програма?!
51
2
 
4
 
! Отговори
До 45 преди 13 години
Гражданин за какво си бе де..л, не можеш едно свестно име да си измислиш, а си взел да пишеш глупостите си отново, спри се, че се излагаш само.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На мене пък Доган ми два по 250 лв на месец да нареждам по форумите,ше го *** в ***,много малко пари дава.От утре почвам да пиша за Станишката.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лошо защото ако се беше замислил щеше да се сетиш че и ти вървиш на там. Нищо де според теб какво да ги правим пенсионерите, разстрел?