Бойко Борисов: По-готови сме от Румъния за Шенген

"Не се радвайте, ако ни отложат с няколко месеца", призова премиерът
Обновена: 10 дек 2010 14:02 | 10 дек 2010 13:10,
169
Бойко Борисов: По-готови сме от Румъния за Шенген
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов призова опозицията да не бърза да се радва, ако членството на България в Шенгенското пространство се отложи с няколко месеца.

Той беше провокиран от въпрос на предшественика си Сергей Станишев, който посочи, че страната ни плаща скъпоструващата охрана на външна граница на Европейския съюз, без да се възползва от премахването на граничния контрол с останалите държави членки.

Борисов веднага върна топката към Станишев, като му припомни, че хората, на които червеният премиер бил възложил същата задача, сега са без американска виза.

„През 2011-а България ще има възможност да охранява пълноценно външните граници на ЕС. Ние водим открит и аргументиран политически диалог срещу атаките на членството ни в Шенген”, посочи премиерът.

Според него основният проблем за присъединяването ни към Шенген, който дойде от френския президент Никола Саркози, е заради кризата с нелегалното пребиваване на нашите роми там.

Бойко Борисов обаче не изключи Саркози да се е ядосал заради неизпълнението на „някои договори”, завещани от тройната коалиция, за които нямаме пари.

„Фрегати, корвети и така нататък”, уточни все пак министър-председателят.

„Няма как аз да нося отговорност за договори, сключени от по-предишното правителство или такива, които не са сключени изобщо, визирам корветите”, отвърна Станишев.

А що се отнася до позицията на Франция, Холандия и редица други европейски държави към присъединяването на България, Станишев се похвали, че неговият кабинет е успял да постигне консенсус с 25 други, за да влезем в ЕС.

Бойко Борисов обаче е категоричен, че България е по-напреднала от Румъния в изпълняването на критериите за Шенген.

„Дали ще ни разделят от тях, не знам, но да положим усилия”, посочи министър-председателят.

Той допълни, че на предстоящата среща на върха на Европейската комисия ще постави въпроса дали действията на Франция срещу българското присъединяване са в унисон с европейските практики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: Бойко БорисовШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
6
 
4
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Най-много ми харесва как им запушва устата и те трябва да събират екип за да му отговорят подобаващо, а Първанов така и не му "върна" за Доган, или аз съм изпуснал или още екипа му не е измислил какво да каже, така сега и на Станишката с Петков добре му го е казал , очаквам да видя реакцията ама каквото и да е пак ще е за" ...краставицата която съдържа 98% вода"! Вероятно червени анализатори търсят скрит текст във "Винету" вече :):):)
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бочко!!!!!Опечи си Тиквеника за Коледа пък после дрънкай своите щуротийки.И да дадеш на бедните по нещичко щото е срамота пред света,и скоро ще ти задрънкат с тенджерите под прозорците.По цял свят се правят Коледни дарения,а тука твоя *** се прави на интересен.А стига вече?!
86
1
 
5
 
! Отговори
87 преди 13 години
E как реши, че взимането на високи хонорари от консултанти означава, че са от висок ранг другари? Аз взимам много големеми хонорари и нямам и никога не съм имал нищо общо ни с БКП, ни с разните му креатури като ГЕРБ, ДПС и Атака. Всъщност не съм имал нищо общо с никоя партия щото никоя не ме кефи :). Пък не се и трепя да кандардисвам някой да ме наема. Ама въпреки европейските ми цени пак се намират мераклии :)
85
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, ние народа, не вие с 6-те %. И май на вас ви е дискомфортно, няма власт, няма заменки, няма държавни поръчки за "Батко и Братко". Затова и такава безработица из БСП кадрите, та всички сте по форумите по цял ден да псувате Правителството.
84
3
 
6
 
! Отговори
Румънец преди 13 години
Верваш ли си бате Бойко?Да не би да вземаш нещо с психотропни свойства!Държавник,умен държавник си ти!Ще останеш в историята като най красив,умен,висок,способен,честен...давайте братя помогнете да го обрисувам този чутовен син на Майка България!Единосъщен с БОГ,СИН и СВЕТИЯТ ДУХ!
83
0
 
0
 
! Отговори
БайКолю преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Много е ***, горкият!!!Ама мноооогоооооо!Саркози му се бил ядосал заради корветите....Ей, това да вкараваш собстените си селяндурски разбирания в европейската политика хич не е лесно!!!За резил ни прави!!! Ужас!!!
82
0
 
2
 
! Отговори
до 83 преди 13 години
Оммммм, Омммммм, Оммммм.....Нещо те е подгонила истерията? Дискомфортно ти е?" Ние, народа....."ха-ха-хаааааа!
81
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО НА БОЙКО И ГЕРБ....НОМЕР ЕДНО СТЕ
80
4
 
5
 
! Отговори
цървул преди 13 години
в Шенген да не би 1евро =1лев ...***
79
0
 
1
 
! Отговори
80 преди 13 години
И да довърша...Стискайте палци защото друго не може да направим. Надали ще ни "отвържат" от Румъния.А и там има още една беля.Не знам дали знаете, на 1994 година румънците денонсираха договора от 1967 за границите и имат претенции. Даже Бъсеску е на тази вълна.В момента заради променеия фарватер в устието на Дунав имат и един "латентен" спор с Украйна за няколко острова там.При това положение ....
78
7
 
6
 
! Отговори
kopeleto преди 13 години
Евала Бойко !!!... изтинско софийско *** от "гърба на Попа". Е затова го разбирам какво говори, какво прави с какво се шегува. Затова гласувах за него и ще го подържам. Писнами от дребни селянчета като президента дето само родата си влачат след тях да хвълят буклуците си между блоковете с които Правешкия *** ни уреди.
77
2
 
1
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Защо питаш Батман? Питай нас, нали ние от Сергеювата банда вкарахме България в ЕС, забрави ли?
76
0
 
1
 
! Отговори
Dan преди 13 години
.. и тях и Доган и други знайни и не знайни които взимат в пъти повече от тях тримата взети заедно но никога няма да им научим имената, защото са от "по-висок ранг другари"...
75
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко Борисов: по-готови сме от Румъния за Шенген. Приказки и басни от управлението на ГЕРБ
74
5
 
6
 
! Отговори
мравка преди 13 години
Господин Батман,за какво ни е на нас обикновените българи ЕС и шенген.Нищо добро не ни се е случило.Само вие богоизбраните сте се облажили затова толко много се натискате.Къде са тези европейски ценности с които ни пробихте ушите?
73
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мараба Бойкоооо, марабааа
72
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цонев НЕ Е ОПРАВДАН, не лъжи другарю. Отпадна едно от обвиненията само от общо четири. Остават три. Масларова още не е влезнала в съда, А Марио Николов, на Гоце човека го осъдиха ефективно на 15 години :))) Бойко направи околовръстното и строи усилено Тракия, така че не ми говори, че не си изпълнявал обещанията. Ние, народа виждаме фактите и действията, няма нужда ти другарю от "Позитано" да ни казваш какво прави Бойко.
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тодор Живков и тройната коалиция са виновни, че не ни искат в Шенген. И лошият човешки материал.
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ммммм, к'во Румъния?Че то смисълът на Шенген е да няма граница вътре в съюза.Ние надолу към Гърция сме добре. Ама на север? Връзката през Румъния и нататък все вътре в ЕС? Явно трябва да сме с румънците и да направим "свръзката".Разликата е, че на тях съседи са им Молдова (со се Приднестровието) и Украйна с Буковина и Бесарабия. И с такива съседи + румънската политика да раздават паспорти (като ние на македонците) ... работата е доста съмнителна.*** стискайте палци!
69
13
 
8
 
! Отговори
72 преди 13 години
Ха-ха-ха Боко квото обещал ще го изпълни :)))) Ама май с обратен знак :))). Основно обещание ще вкарам в затвора крадливи министри :))) резултат - Станишев оправдан, Доган дори неразследван, Цонев оправдан, Р. Петков оправдан, очаква се и Масларова да я оправдаят. Второ обещание ще вкарам в затвора бандитите :))) резултат Маргините, Галеви - оправдани, Трактора със свалени обвинения :))). Трето обещание - повече пари за хората и намаляване на данъците :))) Без коментар то се усеща от всеки