АБВ съзря проблеми в Бюджет 2011

Няма реформи, европарите не се усвояват, пенсиите са ниски...
Обновена: 12 дек 2010 14:02 | 12 дек 2010 14:02,
340
АБВ съзря проблеми в Бюджет 2011
Снимка: БГНЕС

В Бюджет 2011 г. има тежки рискове - в изплащането на пенсии, трудности в системата на здравеопазването и наглото прехвърляне на отговорност от страна на правителството към общините.

Това заяви кметът на Благоевград Костадин Паскалев по време на брифинг, на който експерти от гражданско движение "АБВ" представиха позиции за бюджета през следващата година.

Паскалев се оплака и от тежка полицейщина на правителството - общината му е подготвила 16 европейски проекти и има 16 прокурорски проверки.

Още по темата
10 ное 2010 23:30
155

"Бюджет 2011 е един пореден пример за силна арогантност, бабаитлък и слаб продукт, в него няма политики", отсече евродепутатът Ивайло Калфин.

Според него, бюджетът прилича на "Калинка, която си говори по телефон "VERTU" китайско производство".

"Европейските средства отиват в няколко големи инфраструктурни обекта в България, концентрацията на европейските програми води до изкривяване на тяхното използване", подчерта той.

"В момента всички вадят цифри за усвояване на европейски средства, които нямат нищо общо с истината", подкрепи го Паскалев.

"Следващата година всички основни реформи се отлагат за по-нататък ще има по-високи данъци, без повишаване на доходите, които дори ще паднат, тъй като има натрупана инфлация", коментира Калфин.

"В криза трябва да се постига пълна заетост - в нашия бюджет такава цел няма", направи своята оценка и икономистът Ганчо Ганчев.

Правителството не желае да сключи споразумение с МВФ, макар че оттам вече предлагат и гъвкави финансови инструменти, които са по-благоприятни, е неговото мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
2
 
5
 
! Отговори
груйчо преди 13 години
В това спор няма-"клекнеш" ли веднъж после цял живот си със събути ***.Въпрос на избор.
201
3
 
9
 
! Отговори
До 222 преди 13 години
Абе червени форумни "братя и сестри", всички ли сте като Станишката бе, абе няма ли поне един нормален бе. Абе вие сте срам за нацията.
200
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червено Заразно Зло - филм на ужасите, който се върти от доста време по българските кина. От нас българите зависи дали този филм ще продължава. Главните герои са много: Първаноуглу, Станишката-героиня, Черния крадлив мавър, Мадритския дървосекач, Шадраванчо, Доган ага, Пастора Димитричку и още много знайни и незнайни герои на прехода.
199
0
 
6
 
! Отговори
курбалаев преди 13 години
правилно си прозрял отностно надомната работа на този сладур но пък не мислиш ли че веднъж станал - човек практикуващ най древната професия си оставаш такъв до живот.
198
1
 
5
 
! Отговори
груйчо преди 13 години
Знаеш ли каква ни е разликата:) Аз съм тук за да се забавлявам, ти-за да си вадиш хляба. Утре ако ти наредят "тиквата" ще ти стане най-големия приятел. Ама няма лошо-по добре да практикуваш най-древната професия пред компа отколкото на околоврстното. Поне си на топло.:)
197
2
 
3
 
! Отговори
фифи преди 13 години
гледам много точно си избрал име.или от позитано са ти го турили.ни са коси и ние ша ти го турим ама изотзадзе
196
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей червените, дойде време да ви сложим по една петолъчка на челото, та хората да ви виждат отдалеч и да се пазят от вас.
195
0
 
7
 
! Отговори
До 215 преди 13 години
Не да уне управляват страната. Да ни освободят от присъствието си въобще - така ще има поне едно нещо хубаво което ще са направили за България
194
3
 
2
 
! Отговори
До 210 преди 13 години
Много ти отива името, което си избрал, но това също важи и за всички форумни тиквеници.
193
1
 
4
 
! Отговори
Чао преди 13 години
Много досиета хвърлят дуругарите, а и разработки също.....просто на хората не им пука, народа от 20 години насам иска едно и също - ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА КОМУНИСТИТЕ и никога повече да не управляват страната...не знам дали Бойко ще се справи, но ако не може.....ще си изберем друг!!!!!
192
2
 
4
 
! Отговори
До 210 преди 13 години
Много ти отива името, което си избрал, но това също важи и за всички червени форумни тиквеници.
191
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Гоцето като престане да бъде президент кои ще го варди, като гледам много хора са му се наточили. Най-добре е да мигрираш в Северна Корея Гоце -- приятелски съвет
190
2
 
1
 
! Отговори
локо преди 13 години
Хайде останете си сами на бачкането, вече няма кой , да ви се връзва. Поствайте, отговаряйте си т.н. А в неделя по това време надницата е яка .
189
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБВ на крадците на БГ или АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ НА КРАДЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ. Гоце Първаноуглу е опериран от чувсвото си за срам, такъв *** рядко се среща. Напълни гушата с 700 милиона от ембарговата далавера с петрола с Ирак, даде стотици милиони на Ковачки за да ги препира, като купува тецове и предприятия, на които после не плащаше заплатите на работниците. И сега пак е зинал за нови печалби, като организира елементарни политически игрички.
188
4
 
4
 
! Отговори
най-най.....простия преди 13 години
Г-н Грухчо,явно много бъркате действията-ВАШ приоритет е близането след огъзване на кумира Ви,което явно Ви харесва и преизпълва желанията Ви за нов морал и благоденствие!Добър апетит Ви желая!
187
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е СТИГА ДЕ ,ТИ СЕ УЛЯ.
186
3
 
3
 
! Отговори
bulgarian преди 13 години
"наглото прехвърляне на отговорност от страна на правителството към общините"-Костадин Паскалевхахахахахаха тъпънар ако не беше заради корумпираните общините в бг щеше да бъде много по добре до сега... да ти *** майката комунар скапан!
185
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...е всички продажни и алчни политици и олигарси се борят със зъби и нокти да свалят правителството?..."Не всички! Повече от половината продажни и алчни политици и олигарси се борят със зъби и нокти да закрепят правителството!Тепърва пари има да печелят от Боцето. Да си връщат инвестицията! :)))
184
2
 
4
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Удивително е , че има един многозначителен факт от житието-битието на тази персона, в който тя се оглежда цяла като характер и поведение, а общественото мнение дори не го забелязва. Този факт, според личната версия на ББ, е трагичната гибел на дядо му след 9.Х.1944 г. Старателно премълчаван от него до промяната и широко разгласяван след нея, той е определящ за собствения му портрет.Знайно е, че в годините на социализма той се е учил в школата на МВР в Симеоново, в нея той се е дипломирал, там е получил научна степен, сам е преподавал там, работил е и е просперирал в системата на МВР, в МВР е бил приет за член на БКП. Който има дори най-бледа представа за порядките през онова време, знае, че нищо от това и с никого не би могло да се случи , ако той не е бил , както се казваше, до девето коляно проучен, проверен и одобрен. Никой дори с най-малко петънце в личната си или в родовата си биография от гледище на прилаганите тогава норми не можеше не да проникне, а дори да се доближи до МВР и още по-малко в МВР да стане офицер и да бъде приет за член БКП. И не пожарникар, а даже и портиер не можеше да стане. Не можеше, защото МВР беше елитна институция, смятана за преторианска гвардия на властта, и затова на встъпването в нея се гледаше като на рядка привилегия. А Бойко Борисов не с някакъв далечен роднина с неизвестна съдба, а с дядо, което ще рече с човек от най-тесния му семеен кръг, погубен след 9 септември като антикомунист според внушенията, които той сега прави , успешно преодолява всички тези препятствия и работи и просперира в МВР и в МВР става член на БКП, пита се как?Има само два възможни отговора. Или гибелта на дядо си той е укрил по някакъв много ловък начин, или във вида, в който той сега я представя, тя изобщо не се е състояла. Трета възможност няма. А това и в двата случая означава само едно: налице е лъжа и то, дебела лъжа, от негова страна.Уникален случай: станал комунист, въпреки антикомунистическия си произход, сега пък антикомунист, въпреки комунистическото си минанало.
183
7
 
5
 
! Отговори
най-най.....простия преди 13 години
Бойко Борисов: "Ипон 1", "Интербулпред", "Прайхим", "Ти Би Ай 97", "Цебра", "Джи енд Би травъл". В "Ти Би Ай 97" съдружник му беше Тодор Толев бизнеспартньор на Славчо Христов във фирмата "Норд". "Интербулпред" принадлежи към "Интергруп", както и СИК.Румен Николов Пашата: охранителен бизнес, съдружник с главния секретар на МВР Бойко Борисов във фирмите "Интербулпред", "Цебра" ООД и бургаската "Тео интернационал". Журналистката Виза Недялкова свърза двамата с нелегално производство на цигари преди години. Разработката е покрита. Според Борисов връзките им са предимно покрай федерацията по карате. За Пашата работи клубът за интимни услуги "Дама Пика".Тодор Толев беше застрелян на 16.06.2003 г. в София. През месец май е бил извършен неуспешен опит за убийство на Толев, потвърди главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов. Тогава той е бил прострелян в окото. Генералът допълни, че няма информация Толев да се е занимавал с нелегална дейност, като уточни, че преди години убитият е бил в много близки отношения с бившия директор на столичната полиция Емил Танев и шефа на служба "Полиция" към СДВР Емил Миланов. По-късно пред БТА ген.Танев отрече да е познавал Толев.Убитият е имал за съдружници ген. Борисов, Румен Николов-Пашата, Гриша Ганчев, Славчо Христов и Младен Червеняков.Толев е бил съдружник и във фирма "Ти Би Ай 97" заедно с главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов и бившата барета Румен Николов-Пашата, сочи справка в APIS. Ген. Борисов каза, че въпросната фирма никога не е действала. Тя била регистрирана само в случай, че охранителната фирма "Ипон", чийто собственик и шеф беше Бойко Борисов до есента на 2001 г., не получи обратно лиценза си. Бойко Борисов обясни, че Толев е бил близък с бившия директор на Мобилтел Владимир Грашнов, а по това време "Ипон" охранявала инкасото на мобилния оператор.Друг от съдружниците на Бойко Борисов в "Интербулпред" е Манол Манолов-бай Миле, разстрелян през 2004 г.Какво разбираме от тези информации?1. Че съдружниците на Бойко Бо. биват отстрелвани, но убийците все още не са разкрити.2. Че някак случайно всички съдружници на Бойко Бо., за които се твърди, че са от криминалния контингенг, са били само формално негови партньори - един за федерацията по карате, друг - за нещо друго, но винаги бизнес, който не е станал.3. Че оправданието "регистрирахме фирма, в случай че... но тя никога не е действала" показва, че ако това събитие бе настъпило, тогава Бойко Бо. не би имал нищо против фирмата да си действа, с тези съдружници - бивши борци, бъдещи застреляни.