Първановото АБВ щe подкрепя кандидати, но няма да издига

"БСП трябва да е партньор на всяка разумна алтернатива"
Обновена: 28 ное 2010 19:31 | 28 ное 2010 19:01, Красимир Ангелов
207
Първановото АБВ щe подкрепя кандидати, но няма да издига
Снимка: БГНЕС

"Няма проблем едно гражданско сдружение да подкрепи кандидатури.  АБВ обаче няма да издига свои кандидатури за предстоящите избори, още по-малко да участва с листи в избори за общински съветници ”, обяви президентът Георги Първанов в предаването „Нека говорят”  по bTV.

Аз наричам Бойко Борисов премиер, не заради чувствата ми към него, а защото уважавам гласовете на тези, които са го избрали
Държавният глава посочи, че е логично БСП да бъде "естествен партньор на всяка разумна сила, която произвежда реална работеща алтернатива”.

Според Първанов обаче най-големият проблем на БСП е липсата на ясна визия и силно лидерство, за да покаже, че е опозиция, която може да върне доверието на избирателите.

"Самият председател (Станишев бел.ред.) заяви малко патетично, че няма да позволи БСП да бъде резервоар на други инициативи. Но е факт, че БСП вече бе резервоар – и на НДСВ, и на ГЕРБ”, отчете държавният глава. 

Той отново изтъкна, че в днешното общество повече от всякога има нужда от алтернатива.

"ГЕРБ не можа да отговори на очакването на хората – хората ги избраха, за да могат да решат проблемите. Това не се случва. Нещата отиват по-зле. По-зле са в производството, бизнесът се задъхва". 

Още по темата

"Искаме да възродим българската икономика, така както го правят в Европа”, пожела си Първанов и продължи:

"В АБВ са се събрали хора от различни партии, даже има и лидери. Там са се събрали земеделци, там се консолидират социал-демократите. Ако направим нова партия нищо няма да спечелим”.

Държавният глава отговори и на въпрос за отношенията му с министър - председателя Бойко Борисов.

"Аз наричам Бойко Борисов премиер, не заради чувствата ми към него, а защото уважавам гласовете на тези, които са го избрали”, продължи президентът. 

Той бе категоричен, че говоренето с премиера по медиите е просто политически дебат.

Запитан на какъв пост предпочита да играе футбол, президентът отговори метафорично:

Като малък предпочитах да играя нападател, а като станах по-голям станах плеймейкър. Сега съм готов да застана навсякъде, само отборът да го изисква.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още по темата: георги първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
koi ste glasyva za ABV interesno za partiata na edin provokator i donosnik.
159
1
 
1
 
! Отговори
Нели преди 13 години
е Бойко с какво е повече от Гоце че не мога да се сетя не е ли същия бандит
158
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
а си спомням че каза на времето че няма да прави партия..ех политици политици..сладко нещо е политиката за вас ..от там идва парата нали...големите пачки...а народа да го д..а...мммммм...
157
2
 
1
 
! Отговори
еиш преди 13 години
с вашите обиди добре вдигате рейтинга на първанов, защото хората си казват че против него са само простаци. По дбре дайте нещо като обективен коментар, по този начин само се излагате и постигате обратната цел на желаната от самите вас.
156
1
 
1
 
! Отговори
в НАШИЯ КРАИ НА ПРЕЗ преди 13 години
В НАШИЯ КРАИ СЛЕД А Б В -ТО НА ПРЕЗИДЕНТА И ТОВА ,ЧЕ БОИКО БОРИСОВ,КАЗА ДА НЕ СЕ ОБРЪЩАМЕ ВЕЧЕС ПРЕЗИДЕНТ КЪМ СЕДЕФЧОФФ,АМИ СЕГА ГО КРЪСТИХМЕ ;ГОЦЕ-СЕДЕФ-ФЕСЛИЯТА,ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ВСЕКИ ЗНАЕ ЗА НАМЕКА С ФЕС.
155
0
 
1
 
! Отговори
аз съм бе преди 13 години
Недей така, приятел. Това е луд народ, не го знаеш какви ще ги надроби.
154
0
 
4
 
! Отговори
666 преди 13 години
КОМУНИСТ И НА СНИМКА ДА ГО ВИДИШ УДАРИ МУ ШАМАР
153
0
 
7
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
Хахаха Гоце като си видя ниския рейтинг се уплаши :).
152
1
 
7
 
! Отговори
Новатор преди 13 години
Предлагам да се преименува на АБВГ - Агенти, Бандити,Ветропоказатели и Генерали
151
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце, Гоцеееее ... умряла работа си вечееее! в преносен ... а скоро и в буквален смисъл на думата.
150
1
 
9
 
! Отговори
До тарикат Гоце преди 13 години
писнами от теб Гоце
149
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той, агент Гоце Седефчов, е класически, епохален, фундаментален ***. Лепкав и коварен, задкулисен и отмъстителен, Гоце неуморно работи за съсипването на България, в името на своята клика, която граби ненаситно.
148
5
 
11
 
! Отговори
До Дупедавците преди 13 години
Абе Гоце, много *** са се събрали във форума.Сигурно задължаваш всеки със орден получен от тебе, да ти лиже *** след това
147
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
червената ***, разчитаща на подаяния от Позитано да спре да ми натиска минуси, за да не идвам...поне знам къде да ви намеря мръсни *** червени и вмирисаниЗащото АБВ е наистина съюз на българските въртиопашки и тяхна последна алтернатива
146
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСПБългарски съюз на палячовците - с председател гей-***
145
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБВ - АЛТЕРНАТИВА НА БЪЛГАРСКИТЕ ВЪРТИОПАШКИ
144
3
 
10
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Хора, казвам Ви ще има голям цирк в България!!!Главни действащи артисти Гоцко,Р.Петков,Трактора,Филчето,Борката-Прокурора!!!Истина ,истина ви казвам падението ще пъде голямо!!!Публика ще бъде гладният български народ, който все го лъжат и не може да се усети как го яхат червените наглици!!!
143
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tozi i onazi si rabita ne moje da vdigne veche zaradi tripera kamo li da izdiga kandidati
142
2
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели, Президента ПАК НАРУШИ КОНСТИТУЦИЯТАЧл. 95. (2) Президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат народни представители, да изпълняват други държавни, ОБЩЕСТВЕНИ и стопански ДЕЙНОСТИ "Името, на Президентската партия е неиния "етикет" и като такъв, той трябва да отговаря на формата и съдържанието или идеологията: - Не е време за обяснения кой е ляв и кой десен. - Заявяват инициаторите и: - Първото което ми идва на ум е, че партията трябва да се казва...:"БЪЛГАРСКИ ТЮРЛЮГЮВЕЧ" (БТ)Формата, която ни е представена, чрез имената на активистите показва, че са включени доскорошни активисти-динозаври, от целия политически спектър... или по-точно Политически говорители на целия олигархичен спектър, грабещ България от 20 години насамОбаче абревиатурата е друга..., затова имайки в предвид:- Съдържанието (качествата) на активистите (политически ***);- Целите им (продължаващи грабежи и пълна дясна безалтернативност) - Формата на Президентското умотворение (мафиотска структура с партийна регистрация) Защото именно президента анонсира: - Преди време президентът обяви, че в АБВ ще участват хора с разнообразни занимания, "Дарик" припомня: - С това обявяване президента се ангажира словестно с организирането на обществена организация АБВ... - Това е обществена дейност, което е нарушение на Конституцията:Все пак отких..., че точния прочит на абревиатурата е...:"АЛЧНИ БЕЗСКРУПОЛНИ ВАМПИРИ"- Криха се по дупките, от зъбите им тече човешка кръв и се боят от "осветяване"...Някой да е чул до сега за някаква идеология на тази партия... или на политическото недоразумение Ефенди ПърваноглуИ накрая - ОТКЪДЕ КОМУНИСТА ПЪРВАНОВ ИМА ПАРИ ЗА ПАРТИЯ...???Виждам, че всички се обединяваме около това...: Със стари фльорци, нов бардак не ставаЗа добро или зло, в България всяка безсъдържателна дивотия се помни да три дни!!!
141
0
 
2
 
! Отговори
Сбогом преди 13 години
Абе Вие пак ли се обаждате, я мълчете