АБВ съзря проблеми в Бюджет 2011

Няма реформи, европарите не се усвояват, пенсиите са ниски...
Обновена: 12 дек 2010 14:02 | 12 дек 2010 14:02,
340
АБВ съзря проблеми в Бюджет 2011
Снимка: БГНЕС

В Бюджет 2011 г. има тежки рискове - в изплащането на пенсии, трудности в системата на здравеопазването и наглото прехвърляне на отговорност от страна на правителството към общините.

Това заяви кметът на Благоевград Костадин Паскалев по време на брифинг, на който експерти от гражданско движение "АБВ" представиха позиции за бюджета през следващата година.

Паскалев се оплака и от тежка полицейщина на правителството - общината му е подготвила 16 европейски проекти и има 16 прокурорски проверки.

Още по темата
10 ное 2010 23:30
155

"Бюджет 2011 е един пореден пример за силна арогантност, бабаитлък и слаб продукт, в него няма политики", отсече евродепутатът Ивайло Калфин.

Според него, бюджетът прилича на "Калинка, която си говори по телефон "VERTU" китайско производство".

"Европейските средства отиват в няколко големи инфраструктурни обекта в България, концентрацията на европейските програми води до изкривяване на тяхното използване", подчерта той.

"В момента всички вадят цифри за усвояване на европейски средства, които нямат нищо общо с истината", подкрепи го Паскалев.

"Следващата година всички основни реформи се отлагат за по-нататък ще има по-високи данъци, без повишаване на доходите, които дори ще паднат, тъй като има натрупана инфлация", коментира Калфин.

"В криза трябва да се постига пълна заетост - в нашия бюджет такава цел няма", направи своята оценка и икономистът Ганчо Ганчев.

Правителството не желае да сключи споразумение с МВФ, макар че оттам вече предлагат и гъвкави финансови инструменти, които са по-благоприятни, е неговото мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
6
 
5
 
! Отговори
kючуков преди 13 години
Ето ви го лидера герберчета, радвайте му се и говорете кой бил комунист и кой не, хахахахаха vbox7/play:1e91db82
221
1
 
9
 
! Отговори
Koko преди 13 години
Асоциация на БългарскитеВредители
220
0
 
6
 
! Отговори
Чети тук ! преди 13 години
Не ми харесва, че ме сравнявате с Тодор Живков, защото сме несъизмерими. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова тв.Той коментира разпространяван във фейсбук колаж от портрети на Тодор Живков, които постепенно преливат в неговия образ.Снимките не са коректни към Тодор Живков, защото една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години, да направим, да постигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство.Фактът, че 20 г. след падането на Живков от власт никой не го е забравил, показва, че доста неща са били направени. Факт е и това, че 20 г. ние само приватизираме онова, което е построено дотогава", заяви още Борисов.24-часа/6.11.10 г./
219
1
 
10
 
! Отговори
потент преди 13 години
И да слагате минуси и да не слагате, нещата са сериозни. Един предприемач взема кредит, за да построи нещо, което да се възвърне максимално бързо и да си върне кредита и лихвите и печалба да остане? Каква е программата на АБВ, за тези пари, които иска да теглим е въпроса? Защото през годините доста милиарди потънаха в разни джобове, а така и не достигнаха до предназначението си и до нас долу? Нека оповестят конкретно праграмата си и ако е рентабилна, да теглим кредита! Ако не е, не си струва!
218
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чакай сега, ние 20 години затваряме съществуващи проекти, носещи доходи и се ориентираме към "България - туристически център". И в момента ми казваш - дай да строим на ново. Кое да строим? "Белене", което спряхме 1989-та? И си спираме доброволно "Козлодуй"? "Кремиковци", които поетапно закривахме? Разбираш ли, оказва се, че 20 години сме ходили в една посока, която била грешна. Похарчихме парите, сега дай да теглим заеми и да почваме на ново. Мятаме се като чоглави, ама то ни е толкова и акъла
217
2
 
6
 
! Отговори
потент преди 13 години
Като българи, не трябва да си крайно отрицателен. Важното е, кое е доброто за нас? Ако БСП го предлага трябва да се уважава! Но това ли е доброто ни? Пов реме на крица да вземем заем, да го разграбят свои хора по пенсии, заплати, добавки, награсди, поръчки на фирми? А ние, какво ще спечелим от тоя заем? Завод ли ще ни построят? Каква ни е целта е въпроса, а не Първанов да се дере за хуманизъм! какво иска да построи, да реализира, да е печелившо, да не се крадат фондомве, а да е рентабилно?
216
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ ДА УСЪДИМ БГ В СТРАСБУРГ ,ЗАТОВА ЧЕ НИ ПРИНУЖДАВА ДА ЖИВЕЕМ В МИЗЕРИЯ.
215
1
 
4
 
! Отговори
потент преди 13 години
Първанов, ами да си представим, че вземем от МВФ? Тези пари, веднага ще ревнете за пенсии, за социални, за учители, за добавки? Пак ще ги разграбят. Въпроса е, ако се взема кредит да се строи нещо, което са се възвърне и да остане и като перспектива, а не само да се вземат пари и от следващите сданъци да се връщат? Ами, ако утре нямаме доходи и не можем да платим? Къщите ли ще ни продадат? Това ли сте ни готвили? Затова ли служехме на род и родина? Да хленчим на МВФ ли?
214
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунистическите престъпници през последните 20 години намериха превъплащения в различни партии - БКП, БСП, СДС, ДСБ, ДПС, НДСВ, БЗНС, сега пък АБВ. Тях ги интересува само личния интерес, грабенето, краденето, и нищо друго. За хората не им пука дали изобщо съществуваме. Те се гаврят, надсмиват и подиграват дори със собствените си избиратели, смятайки ги за балъци, *** и наивници. Но най-вредните и опасни партии са БСП и ДПС. Никога партиите от соц-прехода повече не трябва да идват на власт.
213
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе какво ви дреме за бюджет незнам си кой си. Да падат по-бързо границите, че да се омитаме от тука. Гербушки, бесепушки и седесушки после да правят каквото им душа иска. След още десетина години такава политика ще управляват една пустинна територия - или няма да сме живи, или ще сме се изнесли далеч.
212
2
 
2
 
! Отговори
Чети тук ! преди 13 години
. Григор Лилов настоява, че версията за късметлията момче от народа, за възхода на мъжа-Пепеляшка, за внезапната му и едва ли не магически сътворена кариера си е чист блъф. Документалистът твърди още, че Бойко Борисов е продукт на бившата номенклатурна класа, която превърна своята политическа власт в икономическа и възприе нова идеология, защитаваща социалните интереси на нейните представители като неокапиталисти, врагове на истинската лява идея.
211
6
 
9
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Боко е аут!
210
3
 
4
 
! Отговори
груйчо преди 13 години
Ай да не влизаме в битовизми, а? Апартамента ми на морето струва колкото доживотната ти заплата на Позитано:) Сладур:)Много ме забавляваш, честно:)Ама това за китайското легенче ми хареса..........
209
3
 
4
 
! Отговори
Чети тук ! преди 13 години
Виж по горе същият ник - "Чети тук".Така ще разбереш кой е по червен Станишката или бате му Боколино. Впрочем от твоята рода колко глави са били членове на БКП. Не се прави на ***. Нали знаеш, че всичко в страната е БКП. Това , че някои се опитват да се отклоняват от "правата линия", не ги прави други. Ти самият, колко години си членувал в БКП ? Ако ти не си, тогава баща ти , *** и всички най малко на 300 м. около вашата къща. Големи демократи станахте бе ***. Пътувай.
208
2
 
4
 
! Отговори
666 преди 13 години
Само знам едно-щом всички участници в статуквото отпреди година и половина ревнаха в синхрон значи са ударени яко по крадливите ръчици!Иначе няма логика ако продължават техните далавери,да пискат толкова!Затова според мен държавата тръгна в правилната посока.
207
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Това е
206
1
 
4
 
! Отговори
jackbg преди 13 години
аз пък виждам сянката на ДС надничаща зад агент Гоце.
205
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха-ха-ха, най-простия го изхвърлиха на ***-напълно заслужено. Ей и да не се връщаш повече чу ли? Този сайт, въпреки че е червен е за умни хора, а не за прости и то най-прости. Срамиш другарите бе.
204
1
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
гоце лъжец такъв .. ти не може да си алтернатива .. що то си част от проблема.. гоце кадровика .. гоце квотата е с няколко идеи по нагъл от себеподобните си.
203
9
 
5
 
! Отговори
най-най.....простия преди 13 години
Тук ли се забавляваш,това ли са ти критериите и възможностите за забавления!Лятото сигурно ходиш на море......излизайки на балкона и си топиш краката в пластмасово китайско легенче!Браво ,ти си истински гейбер!