ГЕРБ медии ли ще национализира, скочиха Сините

Командира и Димитров атакуват управляващите в КС
Обновена: 26 апр 2013 13:02 | 22 дек 2010 18:41,
242
ГЕРБ медии ли ще национализира, скочиха Сините
Снимка: БГНЕС

Лидерите на „Синята коалиция” Мартин Димитров и Иван Костов атакуват ГЕРБ вече и по съдебен път. 

Десницата сезира Конституционния съд за Кодекса за социално осигуряване и по-точно - параграф 48 (той предвижда вноските на работещите първа и втора категория труд да бъдат прехвърлени към НОИ). 

По време на дебата Костов и Димитров предупредиха, че решението може да се определи като национализация и ще сезират Конституционния съд за него, а днес съобщиха, че са получили подкрепата на общо 52 депутати за това. 

„Ако сега не реагираме след национализацията на индивидуални партиди в пенсионните фондове, утре ще бъдат национализирани медии, утре ще бъдат национализирани жилищата на хората. Както беше преди 89-та година. Както са подкарали, вече нищо не се изключва”, предупреди лидерът на СДС Мартин Димитров.

Иван Костов даде друг пример за случващото се: „Все едно вашите банки да кажат – ще прехвърлим парите ви на правителството”. 

Кодексът за социално осигуряване ще бъде атакуван в съда, защото отнема правото на собственост. Правителството няма право да прекратява договорни отношения между осигурените и съответните дружества, разясни Иван Костов. 

„Не може това да се случва в правова държава”, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още по темата: Мартин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов, по-добре си трай, защото именно ти легитимира пред света като "ДЕСЕН", човекът разтривал ушите на комунистическия диктаторо Тодор Живков. Какъв срам ...