Костов: Ченгетата провалиха Шенген

Командира определи бившите ДС кадри като мъртви души
Обновена: 23 дек 2010 14:39 | 22 дек 2010 12:55,
196
Костов: Ченгетата провалиха Шенген
Снимка: БГНЕС

Отлагането на приемането на България в Шенген е безсрочно. Поне така го вижда председателят на ДСБ Иван Костов.

Според него рязката промяна в позицията на Германия, която винаги е подкрепяла страната ни, се дължи на скандала с посланиците агенти на ДС.

„Вие мислите ли, че когато германското правителство е прочело, че България е изпратила за посланик бивш агент на ДС, не е това причината да си свали доверието?”, попита Командира.

Иван Костов призова президента да се съобрази с искането на премиера за отзоваване на тези дипломати. „Няма как посланик, за който премиерът е казал, че иска да бъде отзован, да постигне каквато и да е цел в Германия. Трябва да му бъде ясно и на самия президент това”, посочи съпредседателят на „Синята коалиция”.

Още по темата

Костов е категоричен, че приемането на България в Шенген е приоритет, на който сините държат много. Затова и даде съвет на ГЕРБ. В следващите седмици управляващите трябвало да работят за разделянето на България от пакета с Румъния. По същия начин преди години дясното правителство успяло да свали визите.

Мартин Димитров пък има друга интерпретация за несполуката по Шенген. Той я обвърза с твърденията за предстояща национализация в България. „Не се учудвайте на вчерашния отказ да влезем в Шенген. Страни, които правят национализация, не влизат в Шенген”, посочи младият лидер на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
4
 
3
 
! Отговори
kk преди 13 години
Ами посочи един на когото ТИ верваш,някой,който не се е оял и олял!Аз харесвах Костов!Казвам харесвах!Но не му вярвам!Не му вярвам от 2000-та година!За това ще си стои в Опозиция,защото такива като мен са над 1 милион в България!
167
0
 
0
 
! Отговори
ликтор преди 13 години
И то много *** !
166
5
 
2
 
! Отговори
kk преди 13 години
Изобщо не иде реч за посланниците!По Костово време са назначени най-много кадри на ДС по всички министерства,които и сега са по "висшите ешелони" на властта,само,че най-много от тях са в МВР!"Иване,кажи си"!!!Иване,Иване,до къде стигна:За пустата му власт да подкрепяш "Правителството на некадърността"!Няма такава държава,с такива политици!Ако е имало,те одавна са в историята!
165
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
abe kakav shengen be kostich nie ne sme za evropeiskia saiuz a kamo li da mislime za shengen.balgaria vlezna v evropeiskia saiuz i nato samo zashtoto pozvoli agresorskite samoleti na usa i nato da bombardirat sarbia ot balgaria vav grab.tova beshe ugovorkata s usa i evropeiskia saiuz.balgarin predade levski balgaria predade pravoslavna sarbia.nie ne sme gotovi za evropeiskia saiuz nito za shengen.nie sme tragediata na balkanite,v evropa ni sravniavat s tambuktu i ni narichat peshterni hora.
164
1
 
2
 
! Отговори
gen4o преди 13 години
kakav shengen be,tq cela evropa varvi po nanadolnishteto,samo do nas im e sega,kakav x..i ni 4eka do edna dve godini,shengen e poslednata ni grija
163
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
браво Иване! стига дърпане. Бойко има нужда от малко помощ за ДС. действайте дружно срещу Гоце и изедниците на България. като ги елиминирате след това се дърпайте.стига толкова дразги. писна ни. давайте дружно да приключим с Гоцето.
162
4
 
3
 
! Отговори
фанта преди 13 години
Разбира се! Управляващите мислят и решават. ние просот изказваме съмнения и подкрепа - нищо повече. те вземат решенията и каквато ни я надробят такава я сърбаме. Просто се чудя, защо Костов толкова се тревожи, че имало някакви от ДС и че Шенген сме го гледали през крив макарон? какво губи то това той? бинеса му ли ще пострада? да му мислят! За 20 години накараха младите или да измрат или да избягат. И все за ЕС, НАТО и Шенген се говореше? Сладки думи, за жалост ни отвориха и душите пред света.
161
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По-долу ти беше обяснено, че шенген е пространство в границите на ЕС!Ти пиян ли си или ненормален?И сега се пътува сравнително лесно в рамките на ЕС, но тогава /в Шенгенското пространство/съвсем!А за наплив не се притеснявай, защото арабухите и *** много добре знаят, че нелегалните бежанци ги бутат в затвора в Ботунец тук/и слава Богу/!
160
4
 
2
 
! Отговори
фанта преди 13 години
Ако Костов е обучаван от КГБы както твърдиш, не мисля че е лошо - кой къде ли не е учил? нашите шефове децата им учат все в чужбина? въпроса е защо иска да ни отвори границите тотално? това ще ни направи провинцияв която освен че е бъкано вече с *** ид руги, ще идват и всякакви, каквито си пожелаят? А това не означава любонв към рода и родината ни? това е въпроса, а не дали е имал връзки с КГБ? Защо иска да ни досъсипе?
159
1
 
8
 
! Отговори
? преди 13 години
Фашизмът и комунизмът са престъпления против човечеството и съответните тайни служби са престъпни организации!Точка!Дано това го прочетат на 4-ти километър!!!
158
2
 
5
 
! Отговори
? преди 13 години
В средата на 30-те години дядото на Ив.Костов е млад асистент в Соф.Университет - спец."Антропология! Проф.Мюлер от Берлинския университет го харесва и го изтегля в Германия, където дядото на Костов кара школа на СС!Връща се в България и тук става член на БКП и двоен агент защото го вербуват и т КГБ!Който и да спечели войната все е на далавера!А бе я се скрий!Никой не казва кой му е любимия министър-предс. на 3-та БГ държ!Което потвърждава думите ми-всички плювачи са комплексари!
157
4
 
3
 
! Отговори
фанта преди 13 години
Мисля,ч е като ви слушам как се карате никога няма дас е оправим като рнарод? никоя друга държава не си оплю разузнаването, било преди, а само ние? както си знаете, но никой народ не е прокопсал от самоизлагация и самоунищожение! Вярно е, че е имало всякакви доностници и не един човешки живот е провален, но това трябва да е работа на вътрешно разследване, а не да изкарвате всичко пред цял свят! Така само ни излагате и покрай виновните горят и невинни! *** народ сме, като цяло.
156
3
 
3
 
! Отговори
до:? преди 13 години
Колкото и минуси да слагате, не можете да промените това. И на Костов сигурно би му се искало това да остане в тайна или по някакъв начин да го заличи от биографията си, но не би.
155
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов е прекрасен като................опозиция! И такъв ще си остане! Вие може да си говорите колкото искате!
154
0
 
5
 
! Отговори
? преди 13 години
На 4-ти километър са пуснали интернета!
153
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Da be6e i finansov ministar
152
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък не гласувах за герб,ама ако изринат комунягските доносници,ще е много похвално.
151
4
 
3
 
! Отговори
космонавт преди 13 години
На крива ракета, космоса и пречи! Баси ***!
150
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както казах Костов е един прекрасен......опозиционер:) И за радост такъв ще си остане:) вие си говорете каквото си искате:)
149
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В средата на 70-те години Иван Костов е млад асистент във ВИИ Карл Маркс, където го забелязва един от най-влиятелните съветски агенти в България, покойният вече проф. Мило Кичович. Той препоръчва Костов на хора от Военния отдел на ЦК на БКП, които от своя страна го вземат под чадъра си и започват да го реализират в кариерата. През 1979 г., когато вече е поизраснал в академичната кариера, Костов заминава за Украйна, където по това време има няколко военни училища, които подготвят хора на съветското военно разузнаване ГРУ в България. Част от тези хора в момента са на ключови позиции, заяви пред glasove политологът Антон Тодоров. И още: В периода 19821984 г. Костов е бил във висша школа в Москва, където също е бил обучаван. Когато се връща в България след 1984 г., той става съветник към една ключова валутна комисия, в която започва много успешно да си сътрудничи с Андрей Луканов, другия човек на ГРУ в България. След 1986 г. Костов става дясна ръка на Луканов.