Найденов дири новите Калинки в земеделието

Министърът разпоредил проверката след сигнала на БСП
Обновена: 6 яну 2011 14:52 | 5 яну 2011 10:45,
138
Найденов дири новите Калинки в земеделието
Снимка: Булфото

Министърът на земеделието Мирослав Найденов е разпоредил да бъдат проверени назначенията на новите Калинки в Държавен фонд "Земеделие", за които заговориха от червената централа на "Позитано" 20.

Във вторник от БСП съобщиха, че историята с дипломата на Калина Илиева не е прецедент и че това е правило в кадровата политика на ГЕРБ.

В ДФ "Земеделие" се назначавали хора, които нямали съответното образование за заеманата длъжност.

За началник на отдел в регионалната разплащателна агенция в Пловдив е назначен човек с образователна степен бакалавър при изискване за длъжността образователна степен магистър.

А за експерт в регионалната техническа инспекция в Благоевград е назначен човек със средно образование при изискване по длъжностна характеристика висше образование.

Мирослав Найденов съобщи днес, че единият служител от Благоевград е назначен по времето на Тройната коалиция, а в Пловдив е назначен от бившата изпълнителна директорка на ДФ "Земеделие" Калина Илиева.

Още по темата

Очаква се днес след заседанието на Министерския съвет да стане ясен резултатът от проверката. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не знам коя година беше с тва месо ама ако е било след 2007 нормално е да мине през граница без проверка.А и как е хванато по принцип.Отделно искам да ви кажа нека безграшния първи хвърли камъка.вие безгрешни хора ли сте?какви министри искате перфектни ли.перфектни хора няма брат отвори си очите.да вярно е че тия в по голямата част са пълна пасмина събрала се не знам си от де но трябва да се признае на Найденов че поне се опитва да популяризира БГ продукцията и прави що годе някви проверки .
110
0
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
А то не само там трябва да се провери! Такива са и дипломите на директорите на Бюрата по труда към Министерството на труда и социалната политика! Има едни с купени дипломи от Киевския университет, назначени от Сотир Ушев. Да не забравяме и тях.
109
2
 
3
 
! Отговори
До 109 преди 13 години
А умен е човека спор няма.След като ни прекара да ядем 20годишно ирландско заразено с луда крава и въпреки това стана министър,няма спор умен е човека.Явно глупаците сме ние които го величаем и му се възхищаваме колко много е умен.
108
4
 
2
 
! Отговори
еййй наглеци мръс преди 13 години
А пък по времето на ДПС се назначаваха среднисти турци от селата, както и куп такива с фалшиви дипломи. Нали се сещате откъде ще намерят ДСП 3000 кадри само за това министерство? Питайте в Министерството - те си знаят. Наглите комуноиди пак нямат мяра в наглоста си. Мащабите са толкова ужасно несравними, че е все едно Хитлер да протестира, че ученик в селско училище е обиждал друг на расова основа.
107
2
 
7
 
! Отговори
do 108 преди 13 години
Май си забравил, че Найденов беше главен санитарен инспектор при Дикме и Кабил е той е човекът пуснал 20 годишното говеждо на пазара! А май нещо ви е хванала амнезия
106
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
според мен министър Найденов е от малкото хора в това правителство които си вършат работата.аз съм доволен от неговия начин на работа.според мен е умен и ако има 1 добър екип го чака само похвала за напред. не плюйте само ами малко и оценявайте направенето.
105
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само че не ГЕРБ е напълнило със свой кадри печално известното "турско" министерство, а ДПС!!! И е пълно със "дипломирани" специалисти, колеги на Красьо Черничкия и подобаващаат му приятелка-чалгарка.За другото сте прави - чистка!!!!
104
0
 
9
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Назначените имали средно образование? Това сигурно ли е? И защо за жалък пост на държавна служба изискват висше образование, за за ДУПЕТАТ не? Че някои ДУПЕТАТ-и нямат дори основно!
103
0
 
0
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Че даже и безплатна рекламна кампания им направи! (е-е, на него все са му дали нещичко - не е капо)
102
3
 
8
 
! Отговори
Шушляков преди 13 години
90% от ДПС са с купени дипломи никога не са влизали в училище а университетите от които имат диплома дори незнаят как изглежда от вън . Имаше и хора мисля от шуменско управляващи финансии незнаещи български добре но имат диплом . Вообще трябва да се видят всички живущи в студенските опщежития и студентите във вишите учебни заведения гарантирам ви че голям маитап ще падне .
101
0
 
6
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Прод.на 103.Начина за справяне със ситуацията е елементарен.Искате да подберете кадърни хора да се справят с еврофондовете?Няма проблем!Широко обявен конкурс минимум 3 месеца преди датата на изпита,писмен и устен изпит пред ЧУЖДА комисия, на служители от ОЛАФ,МОЛАФ,ЕС,НАТО,или който и да е, но не свързан с родната политика ЧУЖД гражданин.Само така могат да влязат кадърните по местата ,където са необходими.Другото е демагогия и прах в очите на хората.
100
0
 
5
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
100, като идея е много добро твоето предложение, но е невъзможно за реализиране.Всички са на някого от отговорните фактори я синове и дъщери, я съпруги или любовници, я на приятели любовниците, синовете и дъщерите, които приятели пък са назначили техните роднини в свои фирми и ведомства.Батака е пълен и непоправим вече.Едва ли някой и на ум му минава да го оправя, просто не се знае чии интереси ще настъпи и какви ще са последствията после.Нали чу,че Батко и Братко пак са в бизнеса с друга фирма?
99
1
 
10
 
! Отговори
боклуци преди 13 години
Че тия калинки кой ги е назначавал...да не е дедо мраз я..и тоя излезе ***,направи уж стандарти за да вдигнат още повече цените на печелбарите.
98
0
 
2
 
! Отговори
МОНАРХИСТ преди 13 години
дай-Боже да се случи това , да спестя пари за диплома , че май аз съм единствен 1/2 грамотен
97
0
 
9
 
! Отговори
NEXT преди 13 години
Ако направят пълна проверка на дипломите на всички служители в държавната администрация ще е най-приемливият ход. Всички "висшисти" ще напуснат много бързо. А наглите ще бъдат отстранени.
96
0
 
0
 
! Отговори
МОНАРХИСТ преди 13 години
както едно време - към "дело"
95
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То хубаво че министъра търси нови " Калинки" ,но интересно кой ще понесе отговорността за старата.Старата бе назначена по настояване на министъра по лично него признание ,и в нарушение на закона за държавният служител.
94
1
 
11
 
! Отговори
МОНАРХИСТ преди 13 години
в Република България е важно да имаш диплома , не е важно колко ти чине акъла
93
1
 
10
 
! Отговори
ПЕПЕ преди 13 години
"Навсякъде по света хората питат какво работиш. Какво ще стане, ако в България зададеш въпроса на някой от политиците? Впрочем повечето от тях са си купили дипломите. Децата на членовете на Политбюро са в парламента и по фирмите. Фирмите са комунистически, други не могат да бъдат" -от интервю на М. Михнева
92
4
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Ха да видим сега, как ще ви се отразят целогодишните Велики пости?...