Найденов дири новите Калинки в земеделието

Министърът разпоредил проверката след сигнала на БСП
Обновена: 6 яну 2011 14:52 | 5 яну 2011 10:45,
138
Найденов дири новите Калинки в земеделието
Снимка: Булфото

Министърът на земеделието Мирослав Найденов е разпоредил да бъдат проверени назначенията на новите Калинки в Държавен фонд "Земеделие", за които заговориха от червената централа на "Позитано" 20.

Във вторник от БСП съобщиха, че историята с дипломата на Калина Илиева не е прецедент и че това е правило в кадровата политика на ГЕРБ.

В ДФ "Земеделие" се назначавали хора, които нямали съответното образование за заеманата длъжност.

За началник на отдел в регионалната разплащателна агенция в Пловдив е назначен човек с образователна степен бакалавър при изискване за длъжността образователна степен магистър.

А за експерт в регионалната техническа инспекция в Благоевград е назначен човек със средно образование при изискване по длъжностна характеристика висше образование.

Мирослав Найденов съобщи днес, че единият служител от Благоевград е назначен по времето на Тройната коалиция, а в Пловдив е назначен от бившата изпълнителна директорка на ДФ "Земеделие" Калина Илиева.

Още по темата

Очаква се днес след заседанието на Министерския съвет да стане ясен резултатът от проверката. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
12
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
***, шавате ли още, шавате ли... - вие излязохте по-издръжливи от онова горнооряховско бебе бе!...
90
0
 
4
 
! Отговори
МОНАРХИСТ преди 13 години
1/2 грамотен съм / познавам буквичките и цифрите, едвам скалъпвам да напиша дума , а и число ми е трудно да сглобя/ . Къде се копуват дипломи и аз фондове да видя ?Помогнете на 1/2 грамотен
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми не знам, ама в *** махала хляба го продават по 30 стотинки в момента.
88
2
 
6
 
! Отговори
Шматко преди 13 години
Пак ще излезнат с номера с лошата реколта и достигането на цените на хляба в ЕС . То добре в Германия един кг хляб е 1.67 ама колко е заплатата ? В германия се счита за беден човек получаващ900 евро толкова са социялните помощи . Иначе Миро=Чичибаба 2 съвсем с охота маниполира населението с измислените стандарти . Бъфи и бандата му ГЕРБ и групировката *** ще направят това което и във виденовата зима не сме виждали . Мизерията е всеобща ЖЪЛТЕНИЦА ХЕПАТИТ какволи още ни чака?
87
54
 
13
 
! Отговори
Клаус Шванц преди 13 години
Ще гласувате ли за ГЕРБ на следващите избори?Да - палец нагореНе - палец надолу
86
2
 
27
 
! Отговори
kapo преди 13 години
Найденов, *** и назначеният от тях премиер Бойко изнесоха житото на България - чака ни хляб по 1.50 лв.Миро=Чичибаба 2
85
0
 
26
 
! Отговори
зз преди 13 години
Еми то 60% от служителите на фонд Земеделие са калинки .
84
1
 
31
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Не е така. човека си го каза в прав текст: "От хляба се печели повече, отколкото от наркотиците, защото при хляба 7 милиона всеки ден ядат, а при наркотиците пазара е ограничен"
83
1
 
11
 
! Отговори
реалисто преди 13 години
по-скоро е Фолксваген Туарег... Ми това си е цял МИНИСТЪР бе хора... ааа как зимно време без джип... не може... той толкова се раздава за народа.. раздава Калинки, раздава високи цени на хляба, раздава проверки където трябва и нетрябва, че и по вноса на старото месо се раздава... как без джип
82
2
 
28
 
! Отговори
Аз преди 13 години
"Вместо да ни отклонява вниманието с Калинки ... министърът да даде обяснение защо се готви скок на цената на хляба ?!"Как защо? Не знаеш ли?! Защото Станишев още през 2008 година е откраднал голяма част от хляба, брашното и житото и сега има недостиг, затова ще внасябе пшеницата отвън и трябва да вдигнем хляба. Въпреки благоприятните климатични условия, осигурени от ББ през 2010, изкараната добра реколта бе изнесена лично от СС още преди 2 г. Затова.
81
0
 
24
 
! Отговори
вили преди 13 години
Найденов изпълнява команди. Трябва да съсипе някой Месокомбинат и го прави за нула бройки. Трябва да лобира за друг, пак го прави. Марионетка в ръцете на смешника от Монд. Какво ви изненадва, че търси калинки? Въпреки всичко не е безобиден, защото калина Илиева разполага със запис на техен разговор в който той (М.Найденов) я уговаря да "натисне" някаква фирма за 200 хил.ле.
80
0
 
11
 
! Отговори
хляб преди 13 години
И тоя се прави сега на божа кравичка,за да и вадят кирливите ризи, май има нещо щом го разследват,ставаше въпрос за 17 000 000 евро.но да не се занимава с глупости ами да види как дъгат цената печелбарите цената на хляба.
79
0
 
9
 
! Отговори
gladen преди 13 години
до 76 Те ще се смеят,а голяма част от българите ще умират от глад
78
0
 
10
 
! Отговори
456 преди 13 години
А този министър как си я представя днес започва проверката за това как са назначени над 1600 човека и пак днес да излязат истински резултати? Явно се разчита отново на стъкмистика!!!А тези дето са назначени със съответстващо образование, но без изибщо да се явяват на никакви конкурси само защото са "човек на Човека"...????????????
77
1
 
26
 
! Отговори
хо хо хо преди 13 години
Този "фермер" от снимката каква диплома има? Какво е учил и кой му е казал, че като министър трябва да убеждава частните производители да повишават цените на храните???? Кой му е казал, че министърът трябва да ходи като чобанин - раздърпан, неугледен, като овчар или свинегледач!
76
2
 
9
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
С такъв "матриал" - толкова!Докторе, я препитай спешно твоите хубавици и хубавци как са с българския и английския. Сигурен съм, че половината от тях ще зациклят като ренде в чвор.
75
1
 
10
 
! Отговори
До радио Ереван преди 13 години
Министъра от снимката, ама е красавец, а..? Не му завиждайте, помогнете му да си намери "калинките", не знае къде са му, случва се, човешко е... Нека човека да ги дири тия "калинки" Току виж, стигнал до шефът или до "СС-дългите уши" . Време е, за веселба. За много години и до следващото дирене на ....буболечките му.
74
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цитати от вестник МОНД: Всъщност цялата 2010 година мина под знака на смеха. "Като един безкраен виц", гласеше неотдавнашното заглавие на едно списание. И българите се забавляваха немалко с изразите на Бойко Борисов, както и на някои от неговите министри. Чакаме скоро българското председателство поне можем да се посмеем малко. А след това... стига само да издържи.
73
0
 
25
 
! Отговори
Р.ЕРЕВАН преди 13 години
Министър М.Найден попитал р. Ереван:- Къде да дири "калинките"? Радиото отговорило- Виж в гащите си.
72
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ са много слаби