Лобизъм и много нови Калинки в земеделието

БСП обвини зам.-министър в конфликт на интереси
Обновена: 4 яну 2011 22:00 | 4 яну 2011 19:30,
238
Лобизъм и много нови Калинки в земеделието
Снимкка: Булфото

За конфликт на интереси и за нови назначения ала Калина Илиева в земеделското министерство обявиха днес от централата на БСП.

Този път в центъра на събитията е заместничката на Мирослав Найденов – Светлана Боянова, която отговаря за Държавен фонд „Земеделие“ и за Програмата за развитие на селските райони, по която вече сме изгубили 1 млрд. лева, посочи Антон Кутев.

Шеф на отдел „Правен“ в същото ведомство пък бил нейният съпруг – Иван Боянов.

Според БСП двамата се намират в конфликт на интереси, тъй като заповеди за стотици милиони левове се разписвали от Боянова, а след това юридически се одобрявали от нейния съпруг. 

„В рамките на едно семейство едновременно се предлагат и одобряват едни средства, които никак не са малко. Да се направи проверка за конфликт на интереси. Тази семейна зависимост не е добра за публичните средства на държавата“, категоричен бе Антон Кутев.

Той обвини още заместник-министърa, че е прокарала през МС лобистки закон за браншовите организации в земеделието, който толерирал само Асоциацията на земеделските производители, на която тя е била шеф, преди да стане заместничка на Найденов.

Според БСП десетки земеделски организации ще се окаже, че нямат никакво значение, и правителството ще се договоря само с асоциацията, на която Боянова е била директор.

 „Тя ще се окаже, че представлява целия земеделски сектор в България“, предупреди Кутев. 

По думите му целта била по-лесно да се управлява бранша да бъде подчинен и да се сведе до минимум съпротивлението от „безумните решения“ на управляващите.

„Историята с дипломата на Калина Илиева не е прецедент. Тя е правило в кадровата политика на ГЕРБ“, посочиха още от БСП.

В Министерството на земеделието и храните и в Държавен фонд "Земеделие" се назначавали хора, които нямат съответно образование за заеманата длъжност.

Явор Гечев изнесе данни, според които за началник на отдел в регионалната разплащателна агенция в Пловдив е назначен човек с образователна степен бакалавър при изискване за длъжността образователна степен магистър.

А за експерт в регионалната техническа инспекция в Благоевград е назначен човек със средно образование при изискване по длъжностна характеристика висше образование.

От БСП са категорични, че слабата кадрова политика на ГЕРБ води до загуба на много средства, а подобни назначения като на скандалната Калина Илиева не били единични случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
1
 
! Отговори
хахаххаах преди 13 години
Все едно, като се назначаваха разни люде с НЕБЪЛГАРСКИ имена имаха съответният ценз!!!!!! ХАХАХА Крадеца вика Дръжте крадеца Смърт на Комунизма СВОБОДА НА НАРОДА!!!!
213
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а кой създава скандалите , А кой легализира дипломата на Калинка ! ха сега де, кой има интерес да разклати правителството
212
3
 
3
 
! Отговори
Тъпото копеле преди 13 години
Крадеца вика дръжте крадеца.
211
11
 
10
 
! Отговори
Опълченеца преди 13 години
Ох от БСП - БАШ КРАДЦИТЕ и ЛЪЖЦИТЕ викали. Крадеца вика - ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА. Да си спомним МАлина Божинова и другите крадли като нея, оная мазна дебела министърка и много други. Сетили се гадните крадци. Хан Крум вас да ви излекува, славянските ви душици калпави и крадливи.
210
0
 
6
 
! Отговори
men преди 13 години
Всички са от един отбор....те създават законите и наистина това е начина да стане но с едни и същи играчи е невъзможно...да припомня че заради Ванко 1 се промени цял закон....за да отърват кожата Галеви се кандидатираха за депутати като ги изкараха от затвора за тази цел....и сега какво на свобода са си всички такива елементи... много ясно че всичко се контролира от едни и същи по високия акциз на цигарите например е за да намалеят продажбите защото основните черни канали са на управниците
209
3
 
17
 
! Отговори
До 228 преди 13 години
Безпорно че в ГЕРБ има много ***, но при една здрава ръка ще влязат и те в правия път, въпросът е от сега нататък да се спре с големите кражби-да знаят всички червени, жълти, бенбени и т.н. че независимо от това кой е на власт, хванат ли го в кражба да няма прошка, няма наши, няма ваши, кой каквото си надроби да си го сърба.. Трябва да се промени изцяло морала на хората, а това ще стане тогава, когато всеки знае че сгафи ли, ще си носи последствията!
208
2
 
6
 
! Отговори
men преди 13 години
Какво ще рече БСП,СДС,ГЕРБ та те всички са едни и същи и се внушава на народа че става дума за нещо ново и различно на хората а всичко е едно и също наследсво на БКП защото преди 21 години имаше само една партия и всички са рожби на същата т.е,комунисти защото една круша ражда круши няма как да са ябълки или нещо различно само заблуждават и смучат кръвта на народа сега с нови цени на хляба, водата и тока....какво му остава на народа с тия мужави доходи освен или да се изнася от тук или да ...
207
2
 
6
 
! Отговори
До 219 преди 13 години
Ти така ли правиш със снимката на Станишев. Аман от гейзери в тая държава ей!
206
2
 
4
 
! Отговори
До 219 преди 13 години
Не изпадай в истерия щото червените ще ти резнат премиалните.
205
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само че не ни трябва съд който да ни казва кой е крадецът защото ние си знаем -комунистите! И затова сега скълъпват толкова компромати за да забравим или да си кажем ето всички са маскари. Толкова крадене като тяхното историята на България не знае 65 години без умора......
204
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунистите ако в нещо ги бива освен в краденето то е в компромматите там те нямат равни.....
203
1
 
8
 
! Отговори
Кобилата на Яне преди 13 години
Крайностите са ежедневие в държавата ни,едните викат,другите крещят,третите бутат.....гледам и тука само червено,само синьо,само лилаво....А всъщност,ако това е истина,ако наистина от 1 семейство зависят проектите в земеделието....Аз не обичам комунизма и комунистите....Но ако управляваме лошо държавата си,рано или късно те ще довтасат като колорадски бръмбари....Така че,няма да ни падне ерекцията,ако някога се вслушваме и в опонентите си.............
202
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Просто БСП нямат равни на себе си по скандалите...Те си ги измислят те си ги коментират и те сами падат в собственият си капан.Защото и децата знаят ако някой ги попита кой е крадецът и ги сочат с пръст!
201
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оооо Вувузела пак се изявява...
200
4
 
4
 
! Отговори
Gonzo преди 13 години
Само дето румънците са доста по зле от нас...
199
5
 
6
 
! Отговори
до 218 преди 13 години
Ей бунак ,вземи една снимка на Бойко и си направи една бързачка........е такива като теб избраха Царя ,Гейсергей,Докогаям,Командира Стефчо и н на брой знайни и незнайни месии на българският народ,ама все сме си най-бедните и снай-голяма корупция,само ти неразбра че сме в съюза заради Румъния и сега тя вече си пати от нас а умник аре ходи *** цункаш Бойко че няма да заспиш днеска
198
8
 
8
 
! Отговори
До 211 преди 13 години
Червеноармеца-гражданин пак се обажда като черна станция и какво казва-нищо, натинг, абе просто да си заработи паричките. Колкото и да се пенявите и да обиждате Борисов, на изборите през есента пак ще ви обрули като изгнили круши ха, ха, ха!
197
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това министерство пращи от скандали ! Май вече е време някой да си ходи !
196
9
 
11
 
! Отговори
! преди 13 години
Айде, точно пък БСП да не се обаждат, помним по тяхно време какво беше по министерствата.
195
0
 
10
 
! Отговори
левскар преди 13 години
Кучетата си лаят кервана си върви,и преди беше татко ,братко,баджо,лелинчо лелинка и сега е същото ако се направи една проверка в държавният апарат целия ми те щеса като наследниците на Чингис хан поне всеки втори ще има дядо партизанин и ятак,активен борец против фашизма а пък вие си гласувайте,да ама за едни и същи............ха ха ха