Атака с безрезервна подкрепа за кабинета при вота на доверие

НС може да гласува още в четвърътк, обяви Искра Фидосова
Обновена: 18 яну 2011 22:19 | 18 яну 2011 22:17,
157
Атака с безрезервна подкрепа за кабинета при вота на доверие
Снимка: Булфото

Лидерът на Атака Волен Сидеров вече е заявил подкрепата на партията към кабинета „Борисов“ за предстоящият вот на доверие в парламента.

Това заяви съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова пред агенция Фокус. Тя допълни, че Сидеров е заявил „безрезервна“ подкрепа към управляващите.

По думите й, ако искането на Министерския съвет бъде внесено в парламента в сряда, то вотът на доверие може да бъде гласуван от депутатите още в четвъртък.

ГЕРБ има 117 депутати в Народното събрание, а Атака има 20 места. Простата сметка показва, че дори без подкрепата на другите партии, гласовете им ще бъдат достатъчни, за да мине вотът.

Зам.-председателят на Атака Павел Шопов определи решението на премиера Борисов да поиска вот на доверие като „изключително силен политически ход“, предприет в момент на „тотални, пълни и всевъзможни опити за дестабилизация в страната“.

Още по темата

„С този ход министър-председателят взима нещата в свои ръце и ще устои на опитите за дестабилизация чрез СРС-та“, коментира Шопов пред БНТ.

Той направи аналогия с вота на доверие, поискан от Филип Димитров през 1992 г., но заяви, че тогава, за разлика от сега, правителството не е имало пълна подкрепа.

Депутатът от Синята Коалиция Веселин Методиев изтъкна, че и вотът на доверие, и вотът на недоверие трябва да отговорят на въпроса ще спрат ли скандалите в държавата.

„Тези силни ходове – на опозицията и на премиера Борисов, в момента няма да потушат  скандала“, коментира синият депутат. Методиев е на мнение, че е важно да се гласува за определени политики на правителството.

Според зам.-председателя на ПГ на ДПС Камен Костадинов с вота на доверие ще стане ясно коя е опозицията и кое е мнозинството в Народното събрание.

„ДПС е опозиция и сме се държали като такава от първия ден“, заяви Костадинов, който поздрави премиера за тази „смела и европейска постъпка“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
11
 
! Отговори
Nalivach преди 13 години
Толкова вярна до глупост на правителството партия едва ли някога е имало в цялата световна история! Сидеров за щастие е политически труп
119
2
 
12
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Освен всичко друго, Сидеров се показа и като невероятно глупав и недалновиден лидер. Ако, при очевидният провал на правителството, при антиБългарската, антидемократична и промангалска политика на престъпникът борисов, Сидеров му бе бил шутът, защитавайки предизборната си програма и интересите на Българите - свои избиратели, на следващите избори Атака щеше да бъде ВОДЕЩА партия, защото след крахът на ГРОБ мнозинството щеше да я приеме за последната надежда... но не би, глупостта е фатална.
118
1
 
6
 
! Отговори
Х преди 13 години
Чудничка държава! Навсякъде за лудите има специални клиники, в тихи, отдалечени места, тук лудите си имат клиника в центъра на София. Какъв блясък има в очите на някои народни избраници, само! Навсякъде за лудите се полагат грижи, в България лудите полагат грижи за народа. Луди налагат законите, луди се правят, че ги изпълняват. За благото ба лудницата, разбира се! Искам да съм ***, не само в Алабама, искам да съм луд в България. На лудите не се отказва нищо! Дори върха на държавата!
117
0
 
7
 
! Отговори
Избирател преди 13 години
Снощи по БНТ в края на предаването г-н Павел Шопов от АТАКА призна кой изготвя СРС."Неаблюдавах от високо как г-н Добрев в петък в залата на НС постоянно говореше по моб. си телефон и осведомяваше няко. После се разбра че говори с Президента и го информира за СРС които се изнесоха по рано" - ( по памет)От къде г-н Шопов знае с кого е говорил г-н Добрев освен ака не са подслушвани телефони на него и на Президента.БЕЗ КОМЕНАТР.
116
1
 
7
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
АТАКА = ПУДЕЛ
115
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Болните мозъци ще подкрепят сега,че кой ще гласува после за тях на изборите,може и в парламента да не влязат!
114
1
 
7
 
! Отговори
водород преди 13 години
България няма нужда от никакви вотове! България няма нужда от Правителство.България има нужда от водородна бомба.
113
1
 
12
 
! Отговори
djon преди 13 години
виж кой те подкрепя бойко сидеров и шопов предателите на бългаските националисти язък
112
11
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
РЗС е реалният избор на разумните българи!!!
111
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дребният фашизоид стана милионер, измамвайки избирателите си. Държавната субсидия за семейната му партия е няколко милиона годишно и той няма да ги изпусне, заради някакъв си вот. Ще поддържа това правителство до последно, защото иначе парите ще секнат. Странджев го каза в едно интервю - мутрата е поел ангажимент към Бирата за пари, а не оъ някакви сантименти. И дребния фашист продава партията си за пари.
110
2
 
23
 
! Отговори
Политолог преди 13 години
Да се подкрепя безрезервно партията на агент Буда р политическо самоубийство!!Сидеров ще разбере това,но ще бъде късно!!
109
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е чудно, че атака ще подкрепят правителството.За тях това е въпрос на живот и смърт.На евентуални избори те няма да минат 4% и изчезват в политическото небитие.Няма държавни субсидии, няма постове, няма коли, няма лобиране, въобще ги няма.Така че те са даже по твърди от ГЕРБ за това управление.Но рано или късно ще изчезнат.Ще видите колко катастрофални ще са резултатите им на местните избори.А на следващите парламентарни Сидеров ще се коалира и дявола за да влезе в парламента но ядец!
108
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kokala ------ kokala rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
107
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герберите да си признаят и да се прегърнат с Атака. Дотука изкласи демокрацията след 20 г. - милиционер-националистическо управление.
106
0
 
8
 
! Отговори
СРС от Доган ефенди преди 13 години
ДПС подкрепя ГЕРБ, не че има нужда, а защото вредата за ГЕРБ ще е по-голяма от ползата.................вотът е формален
105
2
 
6
 
! Отговори
geroner преди 13 години
абе сляпо се гласува за Бойчето и толкова. ся мафиот бил, мутре бил еееееее. вие какво искате, толкова е качествен наш бойко, че кой би посмял да го нарита отзадика...? щото сега се разбра, че ББ не бил като Гоцето....ама в крайна сметка май в едно гърне пъркат и двамата...а?
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ква атака бе ало, отстъпление и е новото име на таа партиа и къф герб и кви глупости Бойко кат си подаде оставката и ги няма и тях и герберите
103
10
 
6
 
! Отговори
Свирено -засада няма преди 13 години
Очаквано ..........време разделно е Българите ще подкрепят ГЕРБ.........турците и *** не, но те е трудно да бъдат наречени българи
102
4
 
6
 
! Отговори
idiotii преди 13 години
Bolen Svirkerov :D
101
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Болен се НААКА !!!Болен НААКА !!Болене, болене - со народ излъга. ти Болене си политически труп. Никой вече няма да гласува за теб, освен болните ти и бедни членове на тази псевдо-партия НААКА.