Атака с безрезервна подкрепа за кабинета при вота на доверие

НС може да гласува още в четвърътк, обяви Искра Фидосова
Обновена: 18 яну 2011 22:19 | 18 яну 2011 22:17,
157
Атака с безрезервна подкрепа за кабинета при вота на доверие
Снимка: Булфото

Лидерът на Атака Волен Сидеров вече е заявил подкрепата на партията към кабинета „Борисов“ за предстоящият вот на доверие в парламента.

Това заяви съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова пред агенция Фокус. Тя допълни, че Сидеров е заявил „безрезервна“ подкрепа към управляващите.

По думите й, ако искането на Министерския съвет бъде внесено в парламента в сряда, то вотът на доверие може да бъде гласуван от депутатите още в четвъртък.

ГЕРБ има 117 депутати в Народното събрание, а Атака има 20 места. Простата сметка показва, че дори без подкрепата на другите партии, гласовете им ще бъдат достатъчни, за да мине вотът.

Зам.-председателят на Атака Павел Шопов определи решението на премиера Борисов да поиска вот на доверие като „изключително силен политически ход“, предприет в момент на „тотални, пълни и всевъзможни опити за дестабилизация в страната“.

Още по темата

„С този ход министър-председателят взима нещата в свои ръце и ще устои на опитите за дестабилизация чрез СРС-та“, коментира Шопов пред БНТ.

Той направи аналогия с вота на доверие, поискан от Филип Димитров през 1992 г., но заяви, че тогава, за разлика от сега, правителството не е имало пълна подкрепа.

Депутатът от Синята Коалиция Веселин Методиев изтъкна, че и вотът на доверие, и вотът на недоверие трябва да отговорят на въпроса ще спрат ли скандалите в държавата.

„Тези силни ходове – на опозицията и на премиера Борисов, в момента няма да потушат  скандала“, коментира синият депутат. Методиев е на мнение, че е важно да се гласува за определени политики на правителството.

Според зам.-председателя на ПГ на ДПС Камен Костадинов с вота на доверие ще стане ясно коя е опозицията и кое е мнозинството в Народното събрание.

„ДПС е опозиция и сме се държали като такава от първия ден“, заяви Костадинов, който поздрави премиера за тази „смела и европейска постъпка“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
8
 
! Отговори
ангел преди 13 години
точната диагноза - ***, *** ЖИВОТНИ! Европа ли? Шенген ли? мръсни ориенталски скотове - мързеливи, злобни, глупави, и се кланят само на тоягата! добре го е обяснил БЪЛГАРИН, ама само се хаби - тая *** разбира само от бой! ето, Бойко ги дере, *** им ан*счето до вратленцето, ама те го обичат - щото бил КАЗАЛ, че ще гони лошите....
79
0
 
14
 
! Отговори
© преди 13 години
Никога досега толкова много слабообразовани и некомпетентни, зле професионално и морално, често просто некадърни и направо прости, нерядко безпардонни, при това алчни, ловки, повратливи хора не са нахлували във всички нива на управлението на държавата и общините!Свидетели сме на явление, на феномен. Направо - на бедствие, което напоследък започва да придобива чудовищни размери и се превръща вече и все повече в заплаха за демократизацията, модернизацията, европеизацията и дори за националната сигурност на страната ни!
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Европа още помне изцепките на Димитър Стоянов! Съчетано с мутренското минало на Боко нещата са им пределно ясни:))))))))))
77
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
82 - какви фашисти бе - чиста проба *** !!!Апропо - типична черта на ГРОБ-аджийските фенове е да пишат на маймуница. Това също е много показателно за тях.
76
0
 
5
 
! Отговори
musa преди 13 години
Siderov zaradi li4ni interesi,vredina BG,ako si otide GERB,6te se vidqt kirlivite rizi na bqlata tikva.
75
0
 
12
 
! Отговори
ГНИЛА ТИКВА преди 13 години
БОЙКО НЕ Е АЛТЕРНАТИВА ЗА ДА НЯМА ТАКАВА.
74
2
 
14
 
! Отговори
Българин преди 13 години
*** Борисов заграбва частните пари на хората, разорява с непосилни данъци частните фирми, не плаща изпълнени от тях държавни поръчки, ограбва работещите, сваля по три кожи от данъкоплатците - в същото време отказва да съкрати огромната *** чиновници, увеличава разходите за полиция, създаде професия безработен за ***, та да не би някой *** да се излъже да работи - храни цялата *** с кръвта на работещите и произвеждащите -ЛЯВ ЛИ Е ИЛИ Е ДЕСЕН, *** ЖИВОТНИ? НИМА НЕ Е *** ?
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голям срам за БГ! Симбиоза от фашисти и мутри са управляващи! Леле! Каква Европа, какъв Шенген!
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Припевът на новия кавър на Веско Потното (специално за ББ):Г.за си с гербер накичииииинасраното да не личиииииистудена бира си вземиииииии пак Станишев обвиниииии
71
10
 
1
 
! Отговори
972 преди 13 години
BOIKO NJMA ALTERNATIVA.
70
1
 
9
 
! Отговори
ангел преди 13 години
г-н Сидеров ще има честта да олиже на Бойко посрания г*з, когато негодното за нищо правителство на ГЕРБ падне. а това ще стане съвсем скоро.
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бияча от Луфтханза, дето после го е страх да каже, че пътува като частно лице, за да не го тикнат в затвора:)))))))))))))))Егати срама за тази държава:)Нов Фюрер се появи в Европа:)
68
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Обяснявам:1. Когато някой подкрепя частната инициатива, частният бизнес, личната отговорност на всеки за съдбата му, минималистичната държава със здрави закони, свободата на мисълта, предприемчивостта - той е ДЕСЕН ПОЛИТИК.2. Когато някой закриля държавните чиновници, когато вярва, че работещите и предприемчивите са длъжни да хранят и носят на гръб мързеливите и крадливите и да делят с тях това, което са създали с труд и кураж - той е ЛЯВ ПОЛИТИК.Научете се най-после, *** !!!
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
74Ооооо! Ентилекта! Пак ли демонстрираш шизофрения:) Нема нужда:) Всички те знаят:)
66
1
 
3
 
! Отговори
© преди 13 години
По БТВ излъчиха репортаж за анонимните сим-карти и злоупотребите със самоличности. Полицията в Пазарджик проверява 46-годишния Събко Мулешков от Панагюрище, който имал купени над 1000 предплатени СИМ-карти. С три от картите били извършени два обира и едно отвличане, твърдят ченгетата.Е, как се прави обир и отвличане със сим-карта? Полицаите са като излезли от античността, когато хората са одушевявали предметите и са им приписвали мистични свойства. Сим-картата прави обири и отвлича хора. Сим-картата - престъпно изобретение на човечеството.Полицейщината на Цветанов дотам я докара работата. Преди повече от година МВР наложи да се регистрират поименно сим-картите, а не както преди да се купуват свободно. Така МВР си мислеше, че ще ограничи престъпленията, при които си помагат с мобилни телефони. Така било в някои други страни. И ние сме най-първите отличници в това отношение.Пишещият тези редове си купи в Ню Йорк, Манхатън, сим-карта, без да му поискат паспорта - това по времето, когато вече беше забранено у нас. Става дума за страна много по-заплашена от тероризъм, отколкото България. Тукашното МВР пак е по-католик от папата.Но това е следствие от простотията, която владее това министерство. Щом създадеш такива ограничения, веднага ще се намерят начини да бъдат заобиколени. Както се вижда, дори се създава вторичен черен пазар за сим-карти. Те вървят от 10 до 50 лв., регистрирани на нечие име. Предлагат се дори по интернет.Има и потърпевши - бТВ показа журналиста от радио Фреш Борислав Борисов, на чието име без негово знание са били регистрирани над 220 карти. Ако нямаше такова изискване за поименно регистриране на сим-картите, нямаше да има случаи като този. От Виваком съобщиха, че към момента има около 800 лица, на чието име са регистрирани по над 10 сим-карти, около 45 души са с по над 50 номера, а тези, които притежават над 100, са 35.Сега МВР и Комисията за регулиране на съобщенията искат да ограничат всеки българин да притежава само по 1 сим-карта от оператор. Простотията се задълбочава. В Европа не регулатори и ченгета, а някои от операторите ограничават броя на сим-картите на човек до 5. Но само някои оператори, които са изключение.Мързелът и некадърността на полицаите в България може да роди обаче такова налудничаво ограничение - по 1 сим-карта на човек. Тогава вече ще влезем в световните новини.А защо не забранят въобще мобилните телефони? Така на МВР ще им е най-лесно.
65
11
 
4
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Само така, г-н Сидеров! Ще имате честта да останете в историята като един от малкото честни политици в България и подкрепил я във важен момент.
64
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 13 години
67 - точно - *** с глава като картоф се държи като отвързан комунист - по-разюздан от Коларов и Джугашвили - заграбва частните пари на хората и съсипва частният бизнес - а някакъв с ник "Антиком" му се кланя !!!22-ра година политическа свобода в България, тия *** амеби още не могат да схванат кое в политиката е дясно, кое е ляво.
63
6
 
1
 
! Отговори
волен сидеров преди 13 години
Ти по-добре си бърши *** със сурата,щото червен,пъпчив и дрислив *** си иска и съответния сурат за бърсане,нали!?От *** на съветски *** имате доживотен рефлекс,нали така!?Между другото,какъв е процента на българите,дето ви подкрепят?Така че,по-тихо на коневръза!Нищо лично,пенсио смотана,САМО АТАКА!:)))
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кунева: Доверието към България е силно накърнено! Не си представям някой от комисарите вече да говори откровено с българските министриВсе пак беше еврокомисар на годината:))))))))
61
2
 
8
 
! Отговори
ГНИЛА ТИКВА преди 13 години
АНТИНАЦИОНАЛНАТА ПАРТИЯ АТАКА ДА СИ ХОДИ РЕДОМ С ГЕРБ ЩОМ ТОЛКОВА ИСКА.