Борисов иска вот на доверие от парламента

Процедурата ще е за цялостната политика на правителството
Обновена: 18 яну 2011 21:01 | 18 яну 2011 20:45,
813
Борисов иска вот на доверие от парламента
Снимка: Булфото

Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов поиска вот на доверие от Изпълнителната комисия на партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

На утрешното заседание на правителството премиерът ще предложи Министерския съвет да поиска от Народното събрание гласуване на вот на доверие за цялостната политика на управляващите.

Борисов е обявил пред ръководния орган на партията „своето непоколебимо решение да се стигне до тази процедура“.

„Изпълнителната комисия подкрепи напълно и единодушно гласува решението на председателя на ГЕРБ и министър-председател“, се посочва в съобщението.

Ходът на Бойко Борисов идва в деня, в който БСП обяви, че започва консултации за вот на недоверие към правителството заради скандала с подслушаните разговори на висши държавници.

В петък соченият за близък до Алексей Петров вестник "Галерия" оповести поредната порция записани разговори на шефа на агенция „Митници“ Ваньо Танов.

В последното изтекло „СРС“ Танов разговаря с министър-председателя. От записа се чува, че  Борисов иска от митническия шеф да прекрати проверка в пивоварна на Михаил Михов – Мишо Бирата.

Още по темата

Междувременно Европейският парламент и Европейската комисия реагираха на случващото се у нас.

ЕК поиска от страната ни информация дали аудиозаписите са законно направени или не. Евродепутатът Станимир Илчев пък поиска от трибуната на ЕП помощ от европейските институции за преструктуриране на българските специални служби.

Процедурата по искане на вот на доверие в НС се инициира от правителството. За да мине вотът в парламента са необходими 50% плюс един от гласовете на депутатите.

Ако кабинетът получи тези гласове, не може да бъде искан вот на недоверие. Ако обаче не събере необходимата подкрепа, което е малко вероятно предвид разпределението на силите в НС, правителството трябва да подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
728
2
 
16
 
! Отговори
ИДИОТ преди 13 години
БОЙКО ДА ПОИСКА ВОТ ОТ НАРОДА,А НЕ ТЕЗИ ПОДЛИЗУРКОВЦИ,ЗАЩОТО ТЕ ЗНАЯТ,ЧЕ НАПУСНАТ ЛИ ПАРЛАМЕНТА-ВРЪЩАНЕ НЯМА.ЛИСИЦА Е БОРИСОВ,ЗНАЕ КАК ДА ГИ ПОСЕ.
727
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"С вота Борисов се опитва да си върне инициативата" - Тоя вот ми прилича на събиране на Коза Ностра - всички донове да засвидетелстват преданост на Кръстника
726
3
 
3
 
! Отговори
dido преди 13 години
ei razberete 4e nie jiveem nai zle vuv cqla evropa i nevijdam koga 6e zajiveem po dobre edna makedoniq vzimat po golemi zaplati ot nas , taka 4e neka vseki si napravi izvod kak jiveem nie
725
13
 
8
 
! Отговори
mimi преди 13 години
Браво бате Бойко разкажи им играта не ги оставяй тия *** самозабравили се
724
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** ЗАМИНАВАЙ СИ У БАНКЯ.
723
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов народа е с теб
722
0
 
5
 
! Отговори
да ама преди 13 години
Защо да се чака до гласуването на вота , колкото по скоро - по добре
721
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
УМОЛЯВАМ ВСИЧКИ ОПОЗИЦИОННИ ПАРТИИ ИЛИ ДОРИ ТАКИВА КОИТО НЕ ОДОБРЯВАТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ , БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СА ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИ ИЛИ НЕ.ТОВА ВМРО , БСП, РЗС, НДСВ, БЗНС, ССД, РАДИКАЛИ , НАЦИОНАЛИСТИ ПА АКО ЩЕТЕ И КОМУНИСТИ.НАПРАВЕТ ЕДИН МИТИНГ В ДЕНЯ НА ГЛАСУВАНЕ НА ВОТА СЪБЕРЕТЕ СЕ ВСИЧКИ ЗАЕДНО С ВАШИ СИПМАТИЗАНТИ И ПРИЗОВЕТЕ ГРАЖДАНИТЕ ДА ДОЙДАТ. НИКОЙ НЕ ВИ КАРА ДА СЕ ОБИЧАТЕ И ДА ПРАВИТЕ КОАЛИЦИИ , НАПРАВЕТЕ НЕЩО ДОБРО ЗА ХОРАТА.МАКАР ЧЕ Е ВЪЗМОЖНО ТАКЪВ МИТИНГ ДА БЪДЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОБЯВЕН ЗА ПРОТИВОЗАКОНЕН НАПРАВЕТЕ ГО !!!
720
0
 
0
 
! Отговори
hagen преди 13 години
До ДГ В злобата си драги правиш много и съществени правописни грешки.Това го отдавам по-вече на интелектуалното ти ниво отколкото на техническа грешка.И един съвет от мен вземи прочети правописния речник на българския език.
719
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДС ще иска вот на доверие от ДС
718
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
20 г. анархия зор се оправят. А и като гледам коментарите "материала" в България е много некачествен. Удряй Бойко! Браво!
717
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОСТАВКА ЗА ТЕБ МРЪСЕН МАЙМУНОПОДОБЕН НЕКАДЪРНИК!
716
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
атака и дпс, те това са тия, които харесват ситуацията - после слушайте само как се плюят и вярвайте - глутница са си с герб, каквото и да приказват
715
6
 
27
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Живота е все по тежък за 2/3 от народа само 28 % имат спестявания от които само 2 % над 100 хил. казаха го по новините не си го измислям .Вчера си купих хляб на нова цена получих и сметка за парно много по висока ....НИЩО НЕ МИ ОБЕЩАВАЙ ЗА УТРЕ УТРЕ ЗАПОЧВА ОТ ДНЕС... БОЙКО ТИКВО ГЛЕЙ СИ РАБОТАТА
714
2
 
7
 
! Отговори
djon преди 13 години
Бойко трябва да изпреварваш съперниците си с пролитически идеи а не с мушмородски номерца и тоя *** няма да те подкрепля вечно и на него ще му намерят цаката и тогава ще лъснеш като цецо
713
7
 
13
 
! Отговори
Осата преди 13 години
Кажете ми някой от досега управляващите да не е бил обвързан по някакъв начин с БКП ? Бъгария е малка страна и половината сме роднини а другата половина сватанаци . Стига с тия крайности ! Нека оставим правителството да изкара мандата , защото в момента няма друга алтернатива .
712
9
 
25
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
НАГЛИТЕ са ГЕРБФЮРЕРА иска вот на доверие от РАЙХСТАГА !!!
711
5
 
22
 
! Отговори
гг преди 13 години
Очгелдим и Очболдук на всички еничери,БОРИСОВ И СИДЕРОВ НАЛИ ЩЯХА ДА МАХАТ НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ???ЩЯХА ДА СЪДЯТ ДОГАН???ОЩЕ ЛИ ВЯРВАТЕ БЕ ОВЦЕ???
710
5
 
16
 
! Отговори
краен преди 13 години
Беше уважаван и искан от всички,но многото гафове и издънки снижиха авторитета му.
709
5
 
3
 
! Отговори
arhar преди 13 години
' Монитор '' Висшият съдебен съвет предлага:11 спецсъдии борят мафията19.01.201111 спецсъдии ще работят в новия съд Антимафия. Това предвижда предложението на Висшият съдебен съвет. Висшите кадровици са предвидили в новата структура да има общо 11 съдийски щата за всяка една от двете инстанции на специализирания наказателен съд. Те ще имат по един председател и един заместник-председател.Със създаването на новия съд ще заработят и две нови прокуратури с общо 24 обвинители. 13 от тях ще работят в специализираната първоинстанционна, а 11 ще бъдат в спецапелативната прокуратура. В спецекипите ще има и 9 спецследователи, които ще работят в специализиран следствен отдел към по-долустоящата прокуратура.ВСС отложи окончателното решение за броя на щатовете, защото парламентът не е гласувал на второ четене всички нови текстове в НПК. Очаква се това да стане най-късно до края на следващата седмица. Специализираните съдилища трябва да започнат работа от 1 май тази година. 'Вижда се, че ГЕРБ реално започва реформи в съдебната система и е разбираемо защо някои хора искат оставката на кабинета !