Борисов иска вот на доверие от парламента

Процедурата ще е за цялостната политика на правителството
Обновена: 18 яну 2011 21:01 | 18 яну 2011 20:45,
813
Борисов иска вот на доверие от парламента
Снимка: Булфото

Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов поиска вот на доверие от Изпълнителната комисия на партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

На утрешното заседание на правителството премиерът ще предложи Министерския съвет да поиска от Народното събрание гласуване на вот на доверие за цялостната политика на управляващите.

Борисов е обявил пред ръководния орган на партията „своето непоколебимо решение да се стигне до тази процедура“.

„Изпълнителната комисия подкрепи напълно и единодушно гласува решението на председателя на ГЕРБ и министър-председател“, се посочва в съобщението.

Ходът на Бойко Борисов идва в деня, в който БСП обяви, че започва консултации за вот на недоверие към правителството заради скандала с подслушаните разговори на висши държавници.

В петък соченият за близък до Алексей Петров вестник "Галерия" оповести поредната порция записани разговори на шефа на агенция „Митници“ Ваньо Танов.

В последното изтекло „СРС“ Танов разговаря с министър-председателя. От записа се чува, че  Борисов иска от митническия шеф да прекрати проверка в пивоварна на Михаил Михов – Мишо Бирата.

Още по темата

Междувременно Европейският парламент и Европейската комисия реагираха на случващото се у нас.

ЕК поиска от страната ни информация дали аудиозаписите са законно направени или не. Евродепутатът Станимир Илчев пък поиска от трибуната на ЕП помощ от европейските институции за преструктуриране на българските специални служби.

Процедурата по искане на вот на доверие в НС се инициира от правителството. За да мине вотът в парламента са необходими 50% плюс един от гласовете на депутатите.

Ако кабинетът получи тези гласове, не може да бъде искан вот на недоверие. Ако обаче не събере необходимата подкрепа, което е малко вероятно предвид разпределението на силите в НС, правителството трябва да подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
688
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов прави спасяващ ход за правителството, но доверието ще продължи да пада катастрофално. Ако иска да запази доверието, трябва персонални промени в кабинета.
687
2
 
8
 
! Отговори
copy преди 13 години
Международната подкрепа също намалява - вече никой в ЕС не казва, че правителството Борисов има политическа воля за справяне с престъпност и корупция. Вече не! Отказът за Шенген трябваше да доведе директно до оставките и на Танов, и на Цветанов. А не да се чакат флашки. Парламентарната група също няма воля да промени начина на работа на съдебната система - не, както всички останали се опиват да наложат свои верни хора. И ЕС вече не вярва на ГЕРБ, ще видим доклада. Но за това вече няма как да се оправдава с Тригъзата ламя
686
2
 
0
 
! Отговори
do koko преди 13 години
kazi mi 4estno, to sam si caka6 plus4eta , nali?
685
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-голямата издънка на Цветанов е, че не направи никакви структурни промени в МВР. А МВР си е бастион на ***. Какво толкова ги защитава Цветанов - от 58 хил. куки, 1500 са бивша ДС. Това са 3%, и то 22 години по-късно!!!!! Нима Цвртанов си мисли, че ще има подкрепа?! Само го чакат да се подхлъзне! А кой е Ваньо Танов? Човекът, успял да събори Румен Петков чрез аферите с Иван Иванов и Пещера, и с Галевите. Как я мислите, дали можеше да го направи без Станишев и Овчаров да са му зад гърба? Да, ама ГЕРБ го слагат начело на Митниците!!! Пак ***! И сега слушаме МП3ки, в които всички са маскари, само другаря Танов е принципен! Хайде бе ?!
684
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Boze mili, pak li 6te kasame opa6kata na gu6tera? Do koga?
683
11
 
5
 
! Отговори
до 731 преди 13 години
ТОЯ НА СНИМКАТА ИСКА ВИЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ПО-ДОБРЕ. АМА ВИЕ ИСКАТЕ СТАНИШЕВ,НАЛИ СТЕ СВИКНАЛИ С КОМУНИЗЪМА И КРАЖБАТА..ТА НАЛИ И ВИЕ КАТО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ АКО ИМА КАКВО ДА СЕ КРАДНЕ ГО КРАДНЕТЕ...И ЗАТОВА НЕ ВИ ИЗНАСЯ КОГАТО ИМА КОНТРОЛ....ВИЕ СИ ИСКАТЕ СТАРИТЕ-КОМУНИ нали така.......?
682
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Boko si go slozi sam 6toto e neposlu6en i al4en. zapo4na da se pravi na 6ef pred 6efovete si. 6te padne ot vlast mnogo skoro. I 6te se ottegli po sa6tiq miziturski na4in po koito doide. Za sazalenie Bg ima samo edna partia.....mnog zalko 4e nikoga ne e imalo istinska opozicia.
681
12
 
8
 
! Отговори
коко преди 13 години
И ЗАПОМНЕТЕ;САМО ЧОВЕК КОЙТО ИМ ЗНАЕ КЪТНИТЕ ЗЪБИ НА КОМУНИТЕ ТОЙ ЩЕ ГИ ПРЕБОРИ...И ТОВА Е БОЙКО....Знаят го мнго добре и затова са тези СРС-та.
680
3
 
7
 
! Отговори
Осата преди 13 години
Кажете ми някой от досега управляващите да не е бил обвързан по някакъв начин с БКП ? Бъгария е малка страна и половината сме роднини а другата половина сватанаци . Стига с тия крайности ! Нека оставим правителството да изкара мандата , защото в момента няма друга алтернатива .
679
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЯ КОМУНИСТ НА СНИМКАТА СЕ ВЗЕ МНОГО НА СЕРИОЗНО - ДА МУ МИСЛИ ОШАШАВЕНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!ГЛЕДА КАТО НАТРОВЕН КОЧ ОТ ДИВ ЛАПАД! ***,*** и ОГРАНИЧЕН АГЕНТ НА ДС И КГБ!ИСТИНАТА НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ,КОЛКОТО И ДА ЛЪЖЕ!ГЕРБ Е ПОРЕДНИЯ П Р О Е К Т НА ДС! (ЗСК Лилов)ЖАЛКО...НО ФАКТ! ДА ВЛЕЗЕ УБИТИЯ...)
678
2
 
6
 
! Отговори
Честито преди 13 години
Сега сините и червение комунисти ще плеста с ръце, прегърнат и други работи правят заедно............а отрочето им ще го кръстим Червено -синята мъгла срещу България
677
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СИНИТЕ=ЧЕРВЕНИ......САМО БОЙКО ИМ СЕ ОПЪЛЧИ НА СИНЬО-ЧЕРВЕНИТЕ-КОМУНИ....И СЕГА ИСКАТ ДА ГО СПЪНАТ
676
1
 
5
 
! Отговори
за 709 преди 13 години
Да беше си признал и кой ти даде акъл да го искаш, а ? Един много ''умен'' и жаден за власт баш седесар.............Лостов
675
9
 
1
 
! Отговори
КОСТОВ - ПРЕЗИДЕНТ преди 13 години
КОСТОВ ПРЕЗИДЕНТ!
674
10
 
4
 
! Отговори
Бг преди 13 години
боце ........3 милиона народ сме зад теб.
673
2
 
9
 
! Отговори
БЪПРОС преди 13 години
Агент БУДА се оказа ОГРОМЕН лъжец - ама точно като агент Гоце! Ей българи - до кога ще избираме агенти на ДС да ни клатят,а,кажете? Толкова ли *** народ сме,а?
672
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко ще ни избави от Червения батак.
671
1
 
4
 
! Отговори
BOKO tikvata преди 13 години
e patnik,Chestit ni TRAKTOR.
670
7
 
5
 
! Отговори
Ние преди 13 години
Българите в чужбина искаме предсрочни избори. На предишните шайката на хамстера не ни даде да гласлуваме, в замяна на това улесни турците на доган. Искаме да си го върнем на тези който ни прогониха - червените капиталисти 2 000 000 гласа за ГЕРБ иСДС от целия свят срещу генералите -***, трактори и пр ***. Тоз път ще ви го начукаме.........
669
4
 
4
 
! Отговори
Шах с кирката преди 13 години
Боко пак им разказа играта...........докато импотентниците хамстера и мартин се натуткат си прекарва вота и после няколко месеца рахат -локум.........*** бил Боко, ама пак е по- умен от стадо позитанци :))