Борисов иска вот на доверие от парламента

Процедурата ще е за цялостната политика на правителството
Обновена: 18 яну 2011 21:01 | 18 яну 2011 20:45,
813
Борисов иска вот на доверие от парламента
Снимка: Булфото

Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов поиска вот на доверие от Изпълнителната комисия на партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

На утрешното заседание на правителството премиерът ще предложи Министерския съвет да поиска от Народното събрание гласуване на вот на доверие за цялостната политика на управляващите.

Борисов е обявил пред ръководния орган на партията „своето непоколебимо решение да се стигне до тази процедура“.

„Изпълнителната комисия подкрепи напълно и единодушно гласува решението на председателя на ГЕРБ и министър-председател“, се посочва в съобщението.

Ходът на Бойко Борисов идва в деня, в който БСП обяви, че започва консултации за вот на недоверие към правителството заради скандала с подслушаните разговори на висши държавници.

В петък соченият за близък до Алексей Петров вестник "Галерия" оповести поредната порция записани разговори на шефа на агенция „Митници“ Ваньо Танов.

В последното изтекло „СРС“ Танов разговаря с министър-председателя. От записа се чува, че  Борисов иска от митническия шеф да прекрати проверка в пивоварна на Михаил Михов – Мишо Бирата.

Още по темата

Междувременно Европейският парламент и Европейската комисия реагираха на случващото се у нас.

ЕК поиска от страната ни информация дали аудиозаписите са законно направени или не. Евродепутатът Станимир Илчев пък поиска от трибуната на ЕП помощ от европейските институции за преструктуриране на българските специални служби.

Процедурата по искане на вот на доверие в НС се инициира от правителството. За да мине вотът в парламента са необходими 50% плюс един от гласовете на депутатите.

Ако кабинетът получи тези гласове, не може да бъде искан вот на недоверие. Ако обаче не събере необходимата подкрепа, което е малко вероятно предвид разпределението на силите в НС, правителството трябва да подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
26
 
44
 
! Отговори
злорадстващ преди 13 години
Ей ся Боко Тиквата опърдя кочана!!!!
7
41
 
24
 
! Отговори
toi преди 13 години
ima moeto doverie
6
58
 
18
 
! Отговори
живко сталев преди 13 години
Генерала даже много аванта им пуска на всички!Ако бях Аз,далеч по диктаторски щях да управлявам в тая страна ,където всеки иска да краде,пълно е с *** и радикализирани роми мислещи се за мюсюлмани, и където бедния се ражда и умира такъв,а комунизъм означава да си в управлението на държава вовеки веков!
5
44
 
41
 
! Отговори
СеСеСеРЕ (СеРеСе) преди 13 години
Тиквата изпревари БСП с протестите, които готвиха. И въпреки всичките мизерии правителството на Тиквата няма да падне ... хората няма да допуснат служебен кабинет съставен от агент Гоце.
4
16
 
16
 
! Отговори
Калин преди 13 години
боко иска ли разрешение от в. златев и гоце .. от паламара дали ще те подкрепят ??
3
83
 
41
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Бойко с теб сме.
2
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не
1
98
 
53
 
! Отговори
alex преди 13 години
С теб сме, Бойко!!!Давай напред!Реформите трябва да продължат!Червено-жълто-лилаво-синята помия трябва да си отиде завинаги от живота на българина!