ЕК спря процедурата за свръхдефицит срещу България

Борисов: Това е отговор към всички, които ни критикуваха
27 яну 2011 18:20,
124
ЕК спря процедурата за свръхдефицит срещу България
Борисов благодари на Барозу за решението. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Европейската комисия е обявила днес, че към момента не са необходими по-нататъшни стъпки по процедурата за прекомерен дефицит на България, съобщи Министерството на финансите.

В съобщение до Съвета на ЕС комисията посочва, че България е предприела мерки, които биха осигурили достатъчен напредък за коригиране на прекомерния дефицит в поставените срокове.

Очакваният дефицит за 2011 г. е под 3%, а този за 2010 г. е в съответствие с препоръките, дадени на България.

В тази връзка премиерът Бойко Борисов изказва своята благодарност към председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

„Това решение е отговор към всички, които в последните седмици се подведоха и поддадоха на опитите за различни внушения и критикуваха работата на правителството, както и знак за успешните действия на кабинета и парламентарната група на ГЕРБ”, заяви Борисов.

"Министерският съвет ще продължи да следва неотклонно водената досега политика на стриктна финансова дисциплина, като следващите стъпки ще бъдат в посока приемане на пакет от закони и законови промени, които да гарантират ненарушимост на тази дисциплина и икономическата стабилност на държавата в дългосрочен план", допълни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
3
 
! Отговори
Иван до 75 преди 13 години
Така ли ти изнася да коментираш компИтентно по коминтерновски! Направо си кажи - как не ги е срам от ЕС да работят за ГЕРБ?! Защо не се вслушат в трактора, янка, гоце и серГея! Та ако бяха те сега на власт ... дефицита щеше да е далече над 3% и заплатите сигурно по 5,6 Евро!
69
3
 
3
 
! Отговори
7238 преди 13 години
ДО 73Разправяй ги на СерГей.Не вървиш,нито ти,нито шефа ти.Пари няма,изборите са ви обречени...Гоцето как е?
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
74 GOLQM *** SI ISTINATA BOLII I TI GO ZNAE6 NO SE PRAVI6 NA UDAREN TAKA TI PRILQGA
67
2
 
2
 
! Отговори
BALTHAZAR преди 13 години
71 TRUDNA E ISTINATA ZA PRIEMANE RAZBIRAM TEE NE TI E LESNO V BALGARIQ DA DUHA6 SUPATA I DA NERAZBIRA6 NI6TOO DETE XVANI IZLEZI OT NETAA IDI SI BII EDNA *** NA NQKOQ BABA
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това са пълни глупости!!!Спират на всички, защото има да оправят Гърция, Испания, Италия и т.н.Ние сме последната дупка на кавала.Ама Тиквата пак си приписва заслугата...
65
5
 
6
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ДО 63 / Ето ти един виц за вечеря, дано го смелиш:Попитали радио Ереван:- Какво означава "Конграчулейшън"?Радио Ереван отговорило:- На теория означава "Поздравление", но на практика с "Конграчулейшън"в България вече се псуват......и най-вече Министър-Председателя си!!!
64
2
 
2
 
! Отговори
NE MI PUKA преди 13 години
A BE 66 Q HODI DA SE 6IBA6 NANQKADE
63
1
 
3
 
! Отговори
за 67 преди 13 години
Ти си нароТ.Т-то ти е тъпотата....
62
0
 
0
 
! Отговори
за65 преди 13 години
Играеш игри в нета.Тук не е за деца.Бегай....
61
0
 
2
 
! Отговори
ico преди 13 години
Вие дето си продавате гласовете ,утре и дупята ще си продадете затова така мислите.
60
2
 
9
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Тази новина е много лоша за феновете на гоце и серГея! Все повече им се изпаряват надеждите за служебно правителство, назначено от гоце ага! набижава времето, когато ще забием последният пирон в ковчега на столетницата!
59
3
 
5
 
! Отговори
BALTHAZAR преди 13 години
ZNAETE LI KOI E NAI PROSTIQT NAROT V SVETA? BALGARSKIQT ! I ZNAETE LI ZA6TO? ZA6TOTO MNOGO GOVORI I NI6TO NEPRAVII !
58
3
 
5
 
! Отговори
абе,64 преди 13 години
Вземи се скрий.Научи български,научи се да пишеш и тогава оправяй България.За планове ще ми приказваш.
57
0
 
1
 
! Отговори
бупси преди 13 години
хаха, 62, представих си трактора като трансформър с големи гумища и мачка..
56
5
 
4
 
! Отговори
NE MI PUKA преди 13 години
SAMO EDIN VAPROS IMAM NA TIQ DETO SA VAV FORUMA OT GERB KOLKO VI DAVA BOIKO DA PI6ETE GLUPOSTI ? ILI STE BEZPLATNI SAMO ZA SLAVATA DA KAZVATE OT GERB SAM ! PONE ZNAETE LI KAKVI SA PLANOVETE NA GERB ? NE MISLQ
55
2
 
3
 
! Отговори
До 62 преди 13 години
Ти си аланкоолуКакъв е Буда?Само дъвчете...***.Станишев искаш-прав ти път.Идват избори,покажете се,пребройте се.Ама няма пари за избори-Бойко спря каналите,е,да ви ги пусне ли?Както твоя идол спретна криза с *** за да изпере парите за изборите чрез Вълка.Всичко се знае....
54
10
 
11
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ББ:"Това е отговор към всички,които ни критикуваха"Абе аланкоолу......абе агент"Буда" такъв...Не че ти май не помниш от ден до пладне...Я да ти припомня,че казваше че това е дефицит на СтанишевТа ако използвам твоите думи:"ТОВА Е ОТГОВОР КЪМ ВСИЧКИ КОИТО КРИТИКУВАХА СТАНИШЕВ ЗА ДЕФИЦИТА НА БОРИСОВ"Но споко-още малко ти остана докато те размаже Трактора под гумищата си...А НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ВИДИШ КАК ГЛАСУВА ЗА БЛАГОДАРНОСТ ОЦЕЛЕЛИЯ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО ТИ ДАНЪКОПЛАТЕЦВИДОВДЕН ИДВА!!!
53
1
 
8
 
! Отговори
56 преди 13 години
Ами , то бива и да вземат отрицателно решение , та всички да разберат за какво иде реч, когато 70% от членките на еврозоната са с по- лоши показатели.
52
4
 
9
 
! Отговори
до 58 преди 13 години
Дам ще се разочеровам , че няма да пътувам до морето по 5-6 часа , а за 3 ....ужас . За какво ли им беше да правят магистрала , колко хубаво си беше , даже филм беше си направила столетницата... Помните го нали как се товари московеца по нощите и се потегля рано рано, за да може до вечерта да стигнеш до заветната цел. Не ставате по убедителен като пишете на маймуница и то с големи букви. Напротив. Лека вечер
51
6
 
6
 
! Отговори
BALTHAZAR преди 13 години
PRODALJAVAITE DA SE KARATE KOI ZA KOQ PARTIQ A 4INIITE VI PRAZNI BEZRABOTNI PROSTII OVCE