Шапка свалям на Алексей Петров, но Първанов дирижира!

Премиерът призна, че се обаждал за Вучката и "Леденика"
Обновена: 28 яну 2011 14:53 | 28 яну 2011 10:17,
531
Шапка свалям на Алексей Петров, но Първанов дирижира!
Снимка: Булфото

Атаките срещу кабинета идват от президента, който ги осъществява чрез Алексей Петров, заяви премиерът Бойко Борисов пред TV7 по повод СРС гейт.

Според Борисов никой не вярва, че флашките се пускат в пощата от някой чичко с шлифер.

"Алексей Петров е един от хората, но над него има един по-голям, който от 20 години дирижира нещата. Той действа по коварен начин", коментира премиерът.

Според него Първанов е още млад и е нормално да има амбиция да остане във властта, поради което „в момента си прави организацията, за да осъществи този план“.

Премиерът каза още, че разбира добре и Алексей Петров, който пък имал своите права да доказва, че е невинен.

„С трима журналисти, Дачков, Патрашкова и Сашо Диков, един вестник и една телевизия, Петров обезличи всички медии, той ви подчини всичките. С няколко флашки обезличи всички партии. Без пари си направи такава реклама. Шапка му свалям", разлюти се Борисов и добави:

„Така майсторски ни разиграва, че трябва да му се признае, аз винаги съм бил джентълмен“. 

Той призна, че е разговарял с шефа на Митниците Ваньо Танов за „Вучката и „Леденика“.

В единия от изнесените разговори става ясно, че Борисов лобира за Николай Вучев, момчето "къде рита топката с мене", да се върне на длъжност на Терминал 2, от която е бил преместен от шефа на митницата на летището Павел Манченко.

От друг запис пък излезе, че премиерът натиска да се спре митническа проверка в „Леденика“. По-късно Борисов се оправда, че не той, а президентът се обаждал да ходатайства за това.

„Знаех че телефонът на Ваньо Танов е бил подслушван. Ако добавиш думи, изречения, точки и запетайки, да махнеш цели пасажи, този разговор придобива друг вид – оттук нататък това е манипулиран разговор“, мотивира се премиерът и обясни, че дори не познава шефа на митницата на летището, нито пък е назначавал Вучев.

Още по темата

„На Терминал 2 не съм назначавал никой. Вучката работи там много години преди аз да дойда на власт. Един ден го махнали, защото ритал с мен топка. Той е на най-ниската длъжност – обикновен посрещач на летището. Идва той и вика: Абе, шефе, толкова години работя в митниците, вие дойдохте на власт и ме махнаха. Освен на игрището, аз не съм го виждал в друга ситуация. Той даже беше голмайстор на армейската група“, обясни още ситуацията премиерът.

„И аз имам исхемична болест на сърцето, щото имам високо кръвно, и мен ме предупреждават да не тичам, но аз го правя“, добави още той

Борисов заяви обаче, че има разлика във времетраенето на разговорите, пуснати в публичното пространство и тези, които наистина са били проведени между него и Ваньо Танов.

Това показали поръчаните на мобилния оператор разпечатки.

„От тях личи, че разговорите са домонтирани, тоест – фалшифицирани“, коментира Борисов.

"Единият разговор е с 16 секунди по-дълъг, а другият – с 46 секунди", уточни премиерът.

Той е поискал от шефа на митниците също да си поръча разпечатка, за да се види каква е оригиналната продължителност на отчетения от мобилния оператор телефонен разговор и дали в тях има разминавания. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
492
0
 
1
 
! Отговори
Боримечка преди 13 години
На кои мегдан танцуваш бе мечко?Знаеш ли как во аз ги правиа мечките, особено такива червени като теб!
491
0
 
1
 
! Отговори
gonzo преди 13 години
me4ka ... ti oshte li si jiv bre...
490
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех кво стана бе храбър борецо срещу престъпноста натиснаха те с два компромата и почн да сваляш шапки след време и гащите си свалиш
489
7
 
10
 
! Отговори
Мечката преди 13 години
И аз имам исхемична болест на сърцето, щото имам високо кръвно, и мен ме предупреждават да не тичам, но аз го правя, добави още той Егати тапака е тоя!Кефи ме безнадежно е ***!
488
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Другото нещо е коментар 441
487
1
 
6
 
! Отговори
maroki преди 13 години
днес е петък,някой с каскет пак ще подхвърли я флашка,я нещо друго...
486
2
 
8
 
! Отговори
до Червените Кхмери преди 13 години
Днес" много бързо скриха тази статия от основните теми на деня. Защо ли ?Червените Кхмери явно се спотайват и мисля за нови компромати, очерниния, злепоставяния, удари под кръста..... Ужас Христе Боже Наш прости на тези безбожници.Св. Иван Рилски моли Христа Бога за Рода Български , Правителствотот и нашето Войнство.
485
19
 
9
 
! Отговори
вальо преди 13 години
Не усеща ли че става освен смешен , още и жалък стова подсмърчане. Лъжеш Бйко о лъжеш и мажеш. Ама трактора те награби и сега си в капана. Свършваш брато . Нямаш полезни ходове . Не трябваше да изпускаш Цецо от контрол. Ама то какво и кого ли контролираш. Ти устата си не можеш да управляваш ,камо ли.....Айде ходи си.
484
2
 
7
 
! Отговори
Давай Цецо преди 13 години
Цветанов: Значи имам вашата подкрепа за президентските избори ?!Уорлик: Цветанов мисли по-сериозно за бъдещето.. Човек като теб може да стане премиер.Цветанов: Аз премиер ! ?!?! Да не се шегувате нещо с мен. Уорлик: Ни най-малко. Той и Борисов така си мислеше в началото....Цветанов: И какво трябва да направя ?!Уорлик: Ами като за начало едни записи ще свършат чудесна работа.....
483
7
 
2
 
! Отговори
хех:) до Petkov преди 13 години
Сега ще кажа нещо, което после ще се префасонира, ама все пак ще го кажа-аз не съм гасувал за никой и смятам, че така е редно. И че именно младите с изразена позиция не трябва да гласуват. Така щяло да се вкара ДПС във властта. Да-да не ме крадът турци а българи-егати избора. Да не кажа, че даже май по-добре турците-поне те после сигурно ще емигрират и ще се махнат. Ако не се стагнат партиите до края на живота ми ако трябва ще остана с мнение и негласуващ.
482
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Елитна френска лаборатория: Разговорът между Борисов и Танов за Мишо Бирата е автентичен и цялостенРазговорът между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов, който стана известен като Мишо Бирата ми се обади е автентичен, цялостен и съдържанието му не е манипулирано. Това сочи независима експертиза направена от елитната френска лаборатория Липсадон, която работи с френското правосъдно министерство и експертизите й се използват от френския съд.
481
1
 
2
 
! Отговори
хех:) до Край преди 13 години
сега си почна пак старата песен. Питам те какъв ти е аргумента, какво искаш да промениш в сегашната и почваш да ми мънкаш. В СУ си завършил другия път. Там поне се аргументират. Не ми дреме с кой си ляга Яне или с кой не си. Кажи какво не ти харесва в сегашната, което да не можеш да промениш с обикновено народно събрание. И за да съм сигурен, че тоя път ще ме разбереш-коя точка или алинея не ти харесва на сегашната и как да се промени?
480
7
 
5
 
! Отговори
emil преди 13 години
Разговорът между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов, който стана известен като Мишо Бирата ми се обади е автентичен, цялостен и съдържанието му не е манипулирано. Това сочи независима експертиза направена от елитната френска лаборатория Липсадон, която работи с френското правосъдно министерство и експертизите й се използват от френския съд.
479
7
 
2
 
! Отговори
emil преди 13 години
Разговорът между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов, който стана известен като Мишо Бирата ми се обади е автентичен, цялостен и съдържанието му не е манипулирано. Това сочи независима експертиза направена от елитната френска лаборатория Липсадон, която работи с френското правосъдно министерство и експертизите й се използват от френския съд.
478
1
 
0
 
! Отговори
Petkov преди 13 години
не го очаквах.Наистина темата е безкрайна и мнения могат да се видят и в двете крайности.Надявам се, както каза хех:), ако се засечем пак, да си обменим аргументирани мнения.Нищо против, но изказвания от типа на "БившКоренякСофиянец" ме изумяват.Без доказателства, годни за осъдителна присъда, това си е чешене на клавиатурата.Кофти, но е така.Иначе този казал, онзи казал...
477
1
 
9
 
! Отговори
ТрактОрално преди 13 години
Ний сме *** ***,На Русия верните ***.Сутрин ,обед,вечер, с меракЩе ви храним с демагогия и мрак.В наш'та раПта няма бракний сме вещи в тозий занаятФлашки на пазара има, чака ни и дълга зима....
476
2
 
0
 
! Отговори
Petkov преди 13 години
Не знам откъде ми се явиха тия термини - гъвкава и твърда.Някакъв бегъл спомен от университета най-вероятно.Аз лично не съм против нищо - нито против нова/поправена Конституция, нито пртотив каквото и да е. Предпочитам позитивния подход, а не отричащия.Въпросът е да бъда убеден, че новото ще бъде по-добро от старото.Дори и да сгреша (както в случая с ББ) не съжалявам, а гледам напред. Признавам си, че не очаквах геройски подвизи и "оправяне" за n-на брой дни.Но и това, което се случва, също
475
3
 
3
 
! Отговори
шапка преди 13 години
ми сваляй шапка,то на празна плевня покрив и не требе
474
3
 
4
 
! Отговори
Край преди 13 години
Колега айде не ме нерви повече. Какво и харесваш на законодателната ти власт- От 240 постоянно ядящи човечета 20 -30 знаят що са там. Нали нашата конст с нашите избиратлни закони ги пращат там. Кой ти е представителя знаеш ли - той знае ли те. Петков е прав тази система тия ще я бранят щото иги храни. Даже еще обясняват че друга система не може да има. Янето е гол *** ама като каза нова контитуция го изкараха и *** и луд - само и само нещо да не ес промени.
473
0
 
0
 
! Отговори
хех:) до Край преди 13 години
другия път като си пишем тук ти желая да си станал малко по-оптимист и ако не в Тоскана, поне в някой наш Балкан.