Сядаме с червеното вино и сланината, после - инфаркт!

Премиерът даде пространно интервю пред проф. Юлиан Вучков
Обновена: 8 фев 2011 22:55 | 8 фев 2011 22:49,
444
Сядаме с червеното вино и сланината, после - инфаркт!
И ние грешим, призна Борисов. Снимка: БТА

"Някъде да има училище за премиери или за кметове? Не ми е известно да има, ето затова е нормално да грешим”. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Времена и нрави” на проф. Юлиан Вучков по Канал 3.

Премиерът изтъкна, че дори в предприятията има фабричен брак. Като пример за гаф той посочи неуспешната първа кандидатура за еврокомисар на Румяна Желева. Борисов обаче веднага подчерта, че управляващите са поправили грешката и сегашният ни еврокомисар Кристалина Георгиева е станала „европеец на годината”.
Премиерът определи като "жива спекулация” слуховете, че партията му е започнала да "прокарва ДПС, защото мнозинството е крехко”.


"Ние сме единствената партия, която извади всички кадри на ДПС от властта”, категоричен беше той.
"Ако бяхме взели ДПС в коалиция, щяхме да бъдем несменяеми”,смята той.  "Не искам да бутам джамии, но искам да строим черкви”, каза още Борисов. 
 

"Лекарите са най-интелигентните хора, те да бушуват, ми беше много тежко”, коментира Борисов напрежението в сферата на здравеопазването. "Всичко, което е правено в здравеопазването, е да те е срам да го говориш”, допълни той.

Още по темата

Проф. Вучков от своя страна каза, че лекарското съсловие трябва да се стегне и изрази съмнение дали сегашният здравен министър Стефан Константинов има авторитет, тъй като той нямал дълбок поглед за цялото здравеопазване. „Д-р Константинов е наблюдавал здравеопазването през кюстендилския си гинекологичен кабинет”, каза професорът.
Убеден съм, че министър Константинов ще се справи и първата задача е да се успокои сектора, посочи от своя страна Борисов.

Премиерът изтъкна, че всеки трябва да се грижи за здравето си. "Всеки е длъжен да спортува и да се храни правилно", призова той. Според него българинът "пие ментета, пуши лоши цигари – всичко това се отразява на здравето и всичко това се изсипва в болниците за лечение”.
"Българският народ трябва да се храни правилно – като седне с червеното вино и сланината, после инфаркт – ами как няма да има?”, заключи Борисов.

Телевизионният водещ настоя още премиерът да лобира да се ограничи чалгата и липсата на вкус в обществото.
 "За чалгата съм съгласен, прекалява се", каза Борисов по повод изказването на проф. Вучков, че вулгарните текстове допринасят за деморализацията на младите хора.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
4
 
2
 
! Отговори
kaco преди 13 години
ostavete 4oveka da si izjivee ambiciite
347
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интервюто наистена си беше много силно , Борисов показа че е един много хитър човек и не напразно заема този висок пост , харизматичен е за разлика от Станишеци и Парвановци
346
6
 
22
 
! Отговори
HАСКО преди 13 години
ДВАМА ОТВРАТЯГИ В ЕДНО СТУДИО. ГАДОСТ.
345
3
 
7
 
! Отговори
писнахте ни преди 13 години
ДИДИ, *** ти душа, верно не си у ред с горната част на тялото. Бля, бля, бля - така блеят овците, нещастно недоучило чуждопоклонниче. Може би си искал да кажеш българското "дрън-дрън"? Нещастници, нещастници, ръгнали с подмазвачество да се вредят за тлъст пай! Калинки, Румянки, Цветанки, Монки - една щампа алчни, амбициозни, безотговорни, но ненаказуеми некадърки. "Уау"-хи-хи, ме разбра, лудичко?
344
8
 
8
 
! Отговори
STOON преди 13 години
АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ЩЕ ВИ ОПРАВИ , ИДЕОТИ.
343
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българите наистена се тъпчат като прасета със сланина и бахур,за жалост правелното хранене е въпрос на култура а нашата е мноооого ниска ,тук трябва първо да се разболееш от рак и чак тогава вече когато няма шанс се започва великото ядене на цвекло
342
0
 
2
 
! Отговори
хххххххххх преди 13 години
много точно описано в резюме интервю
341
0
 
6
 
! Отговори
kuzmich преди 13 години
Iskam da popitam "koi cigari sa dobri i koi lo6i"???
340
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Титани на мисълта!
339
8
 
32
 
! Отговори
Изкуствовед преди 13 години
Театър на абсурда - двама ***, разсъждават за съдбата на нацията!
338
0
 
9
 
! Отговори
до БАЙ ГАНЬО преди 13 години
Евала, бае! По-точно не може да се наименуваш, освен и *** на подметки. Защото нито си строил Хаинбоаз, нито Кремиковци, нито другия огромен капитал, който държавни крадци ограбиха от народа. Такива като тебе, въшки ненапити, заради които сега и ти ядеш фуражен хляб, обогатяваш македонци, гърци и турци внасяйки и купувайки тук брака и отровата от земеделието им , но за сметка на това се богатееш, и то много. Но ... България е село без кучета, в което избуяват такива като тебе.
337
5
 
0
 
! Отговори
djon преди 13 години
голяма тъпотия за какво е отишъл там борисов професора немлъкна не трябва да се дава шанс на вучков сашо да го маха веднага и да не се появява повече
336
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"у натоварили на плещите на премиера 20години от жалката история на България "Че той е част от тази история бре! Да не е станал богат преди 89та? Или пък да е забогатял в чужбина?Ми като са му натежали плещите, да си вземе милиционерската шапка и да си ходи. Ама да си вземе и зловонните герберасти с него, че да се прочисти въздухът в България!
335
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Граждани за Екстремно Разграбване на България
334
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Нека за миг да си представим че БСП беше взела 60% от гласовете на избирателите през юли2009.Представихте ли си.Щяхме да строим Белене, Южен Поток и Нефтопровода през Бургас и щяхме да сме в подобно положение на Гърция.Ал.Петров щеше да е вътрешен министър, а ББ и ЦЦ щяха да са под домашен арест."Лъжливата пропаганда гербераска край няма!Защо Ал. Петров го свързваш с БСП?Нали Костов го назначи? Нали Петров даде документите на Борисов, заради които Станишев го разследваха?
333
1
 
9
 
! Отговори
do 384 преди 13 години
моля те кажи ни че иронизираш ....
332
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жълтата тениска беше най готиното нещо в цялото предаване .Сякаш гледах цирк.Толкова ли не можа да се облече ББ ,или вече е все тази .А за поведението на професора --уникум .То не бяха четканици ,то не бе всенародна любов.
331
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Силно интервю ,успех Борисов
330
1
 
5
 
! Отговори
ДО: 379 преди 13 години
пропусна най важното... щяха да са минали поправки в Конституцията Гоце да стане пожизнен президент...аааа Гоцееее Гоцееее МУбарак си отива ,а ти???
329
3
 
22
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
"Някъде да има училище за премиери или за кметове? Не ми е известно да има, ето затова е нормално да грешим. Това го каза и Станишев-горе-долу същото-учел се от грешките си, но и аз ПАК ще сажа МОЕТО СЪЩО Когато греши премиера/правителството-плаща цял народ - най-малка 10 години напред!Аз що не станах музикант? Защото ЗНАМ, че за това НЕ СТАВАМ!Калинки, Малинки , Румянки и други подобни-като им предложат постове-не си ли виждат интелектуалната сиромашия, а?Омръзна ми да съм "опитно поле"