Станишев: ГЕРБ не въвежда ред, стана бардак!

Показват безпомощна реакция на всичко, твърди той
12 фев 2011 14:45,
540
Станишев: ГЕРБ не въвежда ред, стана бардак!
Снимка: БТА

"Това, което ГЕРБ говори, е доста безпомощна реакция на всичко, което се случва. Факт са скандалите със злоупотреба на СРС-та, в това число и взривът пред вестник „Галерия”. Факт е увеличаването на престъпността за една година с 10%", коментира пред Дарик лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Има официални данни, че използването на СРС-та се е увеличило 300%. В България имаме 49% оправдателни присъди по дела, където се използват СРС-та. Това е стряскащо и ужасяващо”, категоричен бе червеният лидер.

„И ГЕРБ, и Цветанов са наивни и смешни. Винаги във всички периоди срещу всяко правителство е имало интереси, кръгове, които са искали да постигнат нещо, но това правителство дойде с тезата: ние можем да въведем ред, какъв ред - то стана бардак”, подчерта Станишев.

"Шенген - видим провал, СРС-тата - само скандали. Това отеква тежко в ЕС. Тотално нарушаване на права на гражданите – арести по къщи на хората, задържане на бивш министър в болница", заяви Станишев.

"Защо трябва да я има тази показност – само за PR, разбира се. Време е Борисов да влезе в ролята на министър-председател, а не на опозиционер. Той трябва вече да задава отговори, не въпроси", подчерта Станишев.

Във връзка с вота на недоверие, лидерът на БСП коментира, че водят политически консултации с различни партии по тази ситуация с крайна цел внасяне на вот на недоверие и успоредно искат от Конституционния съд отмяна на текст от правилника в НС, който противоречи на Конституцията.

„Ситуацията в областта на сигурността и провалът в работата на МВР - полицейщина, подслушване, покровителство на контрабандата, неуспехът за Шенген, това е предостатъчно за вот на недоверие”, категоричен бе Станишев.

На въпрос иска ли отново да стане премиер, Станишев отговори, че в личен план - не.

„В политически план - това ще зависи от резултатите на изборите. Ако БСП поучи достатъчно доверие, силата на БСП е в това, че има силни професионални екипи. Това го доказахме за четири години, когато бяхме в коалиция. БСП знае какво трябва да се направи”, каза още лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


540
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
14
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
ВИЦ Попитали Станишката,защо винаги е по детски ухилен,оптимист и..непукист.Първо- казал Сергей- БСП е млада партия,има няма на 111 години и второ;докатостана и аз на...толкова,пак ще стана...премиер.
12
27
 
18
 
! Отговори
Истината преди 13 години
ИСТИНАТА Е ЧЕ ГЕРБ СЕ ПРОВАЛИ ТОТАЛНО И НА ВСИЧКИ НИВА - В ИКОНОМИЧЕСКАТА ПОЛИТИКА,ЗА 1-ВИ ПЪТ ИМАШЕ АКТУАЛИЗАЦИЯ В БЮДЖЕТА,В БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА/НИТО 1 ОСЪДЕН ДОРИ ОТ НАГЛИТЕ/,БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ Е НА НАЙ- ВИСОКИ НИВА ОТ ПРЕХОДА,*** БЕЗЧИНСТВАТ И ПОЛУЧАВАТ СОЦИАЛНИ ЗА СМЕТКА НА РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ.....КОШМАРНО Е - ПРОВАЛ И ТО ТОТАЛЕН НА ГЕРБ ВЪВ ВСИЧКО,НО НИЕ БЕРЕМ ПЛОДОВЕТЕ ОТ ТОВА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
11
8
 
32
 
! Отговори
Един преди 13 години
Червените платени драскачи май са в отпуска, щото нещо не са направили 700 коментара в полза на Серьожка Димитриевна.....
10
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Човек, който е получил всичко в живота благодарение на Т.Живков и положението на баща си, няма право да ми ГОВОРИ . Аз не желая да ги СЛУШАМ, тероризират ме. И не защото Т.Живков е бил лош, не затова ме отвръщават. Отвращават ме защото ежедневно говорят какъв убиец е бил, колко е бил лош, как съсипал България...А точно техните родители ( превратаджии ) най-много са се обогатили, крали ! Този ли ще ми държи речи ?!?! Айде марш куче краставо.
9
2
 
6
 
! Отговори
Аз до 7 преди 13 години
На Горна Баня под моста
8
8
 
35
 
! Отговори
lele преди 13 години
Г-н Станишев бихте ли се скрили завинаги ...
7
5
 
28
 
! Отговори
kulio преди 13 години
Нека голямото псуване на Съсела започне ....СЕГА
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе,тоо к`во работи?
5
14
 
38
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Аз помня ти СерГей как въвеждаше ред като премиер и управленец, когато всяка седмица имаше по едно показно убийство и всеки месец отвличане. Айде да ми нацвъкат минусите червените ви драскачи, но не само аз помна, а и другите помнят и това ще ви го докажем на изборите като едвам прескочите 4 %, заедно с ДПС коалиция.
4
14
 
16
 
! Отговори
В-к "Ди пресе&q преди 13 години
Ето подобна сцена се разигра вчера в Българския парламент.........Инициатор на свадата между Борисов и Станишев стана червеният депутат Антон Кутев. Тъй като от вчера, след взрива на редакцията на в. Галерия, явно темата е на дневен ред и в парламента, Кутев запита дали виновникът за бомбата срещу Галерия не е същият, който преди години се опита да възпламени Цветелина Бориславова. Социалистът смело зададе въпрос към премиера как така бившата му половинка стана приказно богата в периода, когато Борисов бе на поста главен секретар на МВР.Това изказване успя да промени бързо физиономията на Бойко, който иначе демонстрира привидно добро настроение и по принцип рядко може да бъде изкаран извън нерви.Както се казва обаче умният отстъпва и Бойко стисна ръката на Станишев на тръгване от пленарната зала.Като косвено призна че богатството на Цветелина започна да се трупа когато ментора му Сакскобурготски го назначи в управлението на НДСВ като главен секретар на МВР точно през този период на неговото секретарство София заприлича на Чикаго през 30-те. Халал да ви е Българи това управление и "нов морал"
3
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Намери кой да се обади,по времето на тоя серГей всеки си правеше каквото иска.НИто министрите го слушаха нито партията,всеки си крадеше каквото хване.......за овце ни взе вече тоя червен !!!
2
2
 
41
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Че той бардака е от 22 години.Кое е новото?
1
36
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напротив, ГЕЙБ показват много бърза реакция, когато стане дума за прибиране на пари и комисионни!