БСП вини ГЕРБ в изборен туризъм

Управляващите тушират с 10 души на адрес
Обновена: 16 фев 2011 14:31 | 16 фев 2011 14:10,
82
БСП вини ГЕРБ в изборен туризъм
Имало изборно преселение. Снимка: Булфото

БСП предлага промени в новоприетия Изборен кодекс, за да се тушира изборният туризъм.

От левицата предлагат да се въведе правило, според което всички български граждани, които са променили настоящия си адрес след 1 септември 2010 г., на предстоящите местни избори да гласуват само по постоянен адрес.

"Така изборното преселение ще се окаже безсмислено и няма да може да повлияе на резултатите от вота", мотивира се червената Мая Манолова. 

Според нея в момента се извършва "небивало преселение на избиратели". Големи групи хора презаписвали настоящите си адреси от едни общини в други.

"За периода от 1 септември до 31 декември 2010 г. настоящия си адрес са променили над 146 000 български граждани. Това е с 21 000 души повече от същия период през 2009 г.", заяви Манолова, позовавайки се на справка от ГРАО.

Тя беше категорична, че целта е да се промени вотът в по-малките общини в полза на определена партия или кандидат и според журналистически разследвания в дъното на изборния туризъм стоял ГЕРБ.

Още по темата

Искра Фидосова обаче категорично отрече обвиненията на левицата за хиляди преселени граждани.

Тя поясни, че предложението на БСП – всички, които са променили настоящия си адрес след 1 септември 2010 година, на предстоящите местни избори да могат да гласуват само по постоянен адрес означава, че настоящият адрес не се зачита и уседналостта става не 10 месеца, а 15 месеца.

"Може би на вносителите на това предложение им липсват мотиви, за да падне уседналостта пред Конституционния съд. ПГ на ГЕРБ няма да влезе в този капан", отсече Фидосова.

По думите й предвидените промени в Закона за гражданската регистрация ще сложат край на изборния туризъм.

Предвижда се не повече от души да могат да бъдат регистрирани на един адрес. Изключение се допуска тогава, когато се представи удостоверение за родствени връзки и покажат, че става въпрос за роднини по права и съребрена линия.

"Тоест, ако едно ромско семейство има 13 деца, не е пречка те да бъдат регистрирани на един и същ настоящ адрес", поясни Фидосова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
видехтели коплексара слави трифоноф след вчерашната новина на господари на ефира за това какъв измамник е пЪрваноф и неговите дарения които уж ги дарява за специализирана техника която била ЕДИНСТВЕНАТА НА БАЛКАНИТЕ , всъщност излиза, че си ги е пребрал в джоба и лъже болните хора. и днес веднага комплексара славчо се опита да замаже положението с ред глупости по адрес на днешните управляващи и наи накрая некви платени излизат и обесняват глупости, че нашите доктори са неспособни да лекуват
73
0
 
4
 
! Отговори
Берлускони преди 13 години
А защо не го направихте когато бяхте на власт?Сега ще д...те супата.
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП има едно определение и то е враг на държавата и съответно на всички Нас
71
1
 
1
 
! Отговори
До 72 преди 13 години
Цецко ти е напълнил главата с доста добро количество конспирация на махленско ниво. Жална и майка на тая държава.
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крадецът вика - дръжте крадеца
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мърльото си ти, не съди по себе си за другите.
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мърльото си ти, не съди по себе си за другите.
67
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мърльовци, след няколко години като ГЕРБ се дискредитира тотално и загуби изборите (дали тези или следващите няма значение), ще се отречете сами от тях. Точно както се отрекохте от любимата си партия БКП, от любимата си партия БСП, така както се отрекохте от СДС и от НДСВ. Българи, мухльовци, фурнаджийски лопати. И майка си ще продадете за 100 долара.
66
5
 
5
 
! Отговори
БСП готви преврат преди 13 години
Гергов Прасето набира шпиц команди в Пловдив срещу няколко хиляди лева месечна заплата.Целта е да се предизвикат кръвопролития на настоящите протести на БСП и да се искат предсрочни избори.Необходимо е да се организираме и превантивно почерпим с Моловов огнищата на червена зараза - техни фирми , офиси, банки, коли, домове и пр..........Само огънят ще пречист таз чума........
65
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко Борисов - комунист номер 1! Хехехе, да не би аз да съм бил бодигард на Тодор Живков ? Смешници Всеки изминал ден ГЕРБ на власт, година повече тежък живот за вас, телета!
64
0
 
2
 
! Отговори
hagen преди 13 години
До68 Иване аз на бълг.журналисти не вярвам ти на всеки сайт ни в клин ни в ръкав обясняваш какво си прочел във франс прес.Ами ако това не е истина дали ще се разкаеш после или ще се криеш като нашите журналисти.
63
12
 
12
 
! Отговори
Така е преди 13 години
Ей умен е този Бойко бе......Винаги когато му опре....в *** сменя тона и от заплахи преминава към молби както сега с Алексей и както виждаме тактиката му успява.....Сега се моли и коленичи пред Трактора и Трактора е умилостивен....А ние гледаме цирка - ха ха ха
62
9
 
10
 
! Отговори
Иван преди 13 години
TOVA PREDADE SEGA FRANS PRESS Борисов и Ал. Петров смекчиха тона16.02.2011 15:02 Двамата приеха тезата, че когато двамата се карат, печели трети, но не уточниха кой е той.Борисов каза също че никога не е визирал Петров и го цдени и уважава като експерт и човек. Петров приема извиненията и е съгласен с Борисов че печелят трети лица от всичко това. Както се казва - Томахавката е заровена и няма да научим отново истинските факти за меко казаното тъмно минало на милиардера Борисов.
61
8
 
10
 
! Отговори
Иван преди 13 години
ХОРА, АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ОФИЦИАЛНО ЩЕ РАЗКАЖЕ ФАКТИ ЗА ТОВА КАК БОЙКО Е ИСТИНСКИЯТ МИ БАЩА, И ТО НАСИЛСТВЕН. ОСТАВКА!
60
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НИКОГА КОМУНИСТИ!!! КОМУНИСТИТЕ СЕ НАДУПИХА НА ТУРЦИТЕ И СЕГА ИМ ЛАПАТ К*РА! ИСКАТ ДА МАХНАТ БОЙКО ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН АМА НЕ МОГАТ ЩОТО ТЕ САМО ТОВА ЗНАЯТ ДА ПРАВЯТ АМА И ТОВА НЕ ОГАТ ВЕЧЕ! *** КОМУНИСТИ ! ***! МАМКА ВИ!
59
12
 
14
 
! Отговори
Иван преди 13 години
ХОРА,ДНЕС ОТНОВО ЗАПОЧНАХА ПОДМАЗВАНИЯТА И МОЛБИТЕ НА ТИКВАТА КЪМ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ. ЗА ДА НЕ СИ ИЗПЪЛНИ ОБЕЩАНИЕТО КАКТО КАЗА ЧЕ СЛОЕД СЕДМИЦИ ЩЕ КАЖЕ ФАКТИ ЗА БОРИСОВ,КОЙТО САМИЯ ТОЙ ГО Е ПОМОЛИЛ ДА НЕ СПОДЕЛЯ ПРЕД ОБЩЕСТВОТО. БОКО СЕ ПОДМАЗВА И МОЛИ НА АЛЕКСЕЙ. ДНЕС ВЕЧЕ СЕ ОТРЕЧЕ ОТ ДУМИТЕ СИ ЧЕ ВЗРИВА ПРЕД " ГАЛЕРИЯ" Е БИЛ САМОВЗРИВЯВАНЕ..ЕТО ДУМИТЕ НА ГОРКАТА УПЛАШЕНА ТИКВА ОТ ДНЕС..Борисов: Като се караме с Алексей, печели трети
58
8
 
23
 
! Отговори
Niki преди 13 години
Доживях да прочета че БСП се борят с изборният туризъм :D:D:D:D:D:DТова е най-якият виц коойто съм чел на скоро !
57
4
 
8
 
! Отговори
ДО До Иван преди 13 години
Ами като са били толкова тайни срещите ти пък, тъпчо откъде си разбрал?Типично за червените кхмери-дезинформация и ЛЪЖИ!!!И аз мога да напиша , че си се срещал с Ленин тайно :)
56
9
 
9
 
! Отговори
Леля Минка преди 13 години
Другари коментатори, утре менюто в столовата ще бъде следното:1. Хот-дог с кренвирш "Сачи" (от на бате Серго, знам колко ги обичате)2. Бира Леденика (дарение на другаря Първанов от Мишо Бирата)3. Кадаиф (домашен, печен в барбекюто на Меди Доганов)Моля не забравяйте пропуските си за централата на БСП.
55
9
 
10
 
! Отговори
KALT преди 13 години
Мястото на Искра Фидосва е във ***.