БСП вини ГЕРБ в изборен туризъм

Управляващите тушират с 10 души на адрес
Обновена: 16 фев 2011 14:31 | 16 фев 2011 14:10,
82
БСП вини ГЕРБ в изборен туризъм
Имало изборно преселение. Снимка: Булфото

БСП предлага промени в новоприетия Изборен кодекс, за да се тушира изборният туризъм.

От левицата предлагат да се въведе правило, според което всички български граждани, които са променили настоящия си адрес след 1 септември 2010 г., на предстоящите местни избори да гласуват само по постоянен адрес.

"Така изборното преселение ще се окаже безсмислено и няма да може да повлияе на резултатите от вота", мотивира се червената Мая Манолова. 

Според нея в момента се извършва "небивало преселение на избиратели". Големи групи хора презаписвали настоящите си адреси от едни общини в други.

"За периода от 1 септември до 31 декември 2010 г. настоящия си адрес са променили над 146 000 български граждани. Това е с 21 000 души повече от същия период през 2009 г.", заяви Манолова, позовавайки се на справка от ГРАО.

Тя беше категорична, че целта е да се промени вотът в по-малките общини в полза на определена партия или кандидат и според журналистически разследвания в дъното на изборния туризъм стоял ГЕРБ.

Още по темата

Искра Фидосова обаче категорично отрече обвиненията на левицата за хиляди преселени граждани.

Тя поясни, че предложението на БСП – всички, които са променили настоящия си адрес след 1 септември 2010 година, на предстоящите местни избори да могат да гласуват само по постоянен адрес означава, че настоящият адрес не се зачита и уседналостта става не 10 месеца, а 15 месеца.

"Може би на вносителите на това предложение им липсват мотиви, за да падне уседналостта пред Конституционния съд. ПГ на ГЕРБ няма да влезе в този капан", отсече Фидосова.

По думите й предвидените промени в Закона за гражданската регистрация ще сложат край на изборния туризъм.

Предвижда се не повече от души да могат да бъдат регистрирани на един адрес. Изключение се допуска тогава, когато се представи удостоверение за родствени връзки и покажат, че става въпрос за роднини по права и съребрена линия.

"Тоест, ако едно ромско семейство има 13 деца, не е пречка те да бъдат регистрирани на един и същ настоящ адрес", поясни Фидосова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП СА ПРАВИ. НО НЯМА СТРАШНО, ГЕРБ ЩЕ СЕ ИЗДЪНЯТ. КОЕТО ЧЕСТНО КАЗАНО НЯМА ЗА МЕН ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ. ЗНАЧЕНИЕ ИМА, ЧЕ АТАКЕНЦАТА И ТЕХНИЯ БОЛЕН ЛИДЕР И ВСИЧКАТА ОСТАНАЛА ***, ОСОБЕНО МАКЕДОНСКИТЕ *** Е СА ВЪН ОТ ВЛАСТТА.
33
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП да си гледа турския президент Гоце и да не се обажда,защото на другите избори и толко няма да хване.
32
4
 
10
 
! Отговори
Яко преди 13 години
21 000 души разлика от предходната година не решава нищо. И БСП /Бандата на Сергей ***/ няма какво да се вайка. Твърдо счетам, че управлението на Тиквата е абсолютно кретенско. Но когато на изборната сергия видя Р.Овч, Р.Петков, К. Нинова, Масларова, Гагаузов, Г.Божинов, Мутафчиев, Миков и пр. крадци от БСП /Бандата на Сергей ***/, кара ме на повръщане и не участвам в избори. Същото се отнася и за муцуните от СДС и ДСБ. За Хайл Волен - твърдо найн. ДПС - Боже опази! Уви - улица без изход.
31
5
 
17
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Ако ГЕРБ не дай Боже, спечелят още един мандат, тържествено ви обещаваме, че нашата говорителка Янка ще изнесе в обществото абсолютно автентичен запис, от който става ясно, че всички в ГЕРБ се хранят с малки деца, че са канибали, човекоядци и не може да им се има никакво доверие. Също така веднага ще поискаме оставката на Цветанов.
30
0
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 13 години
Не е задължително, и дори не е препоръчително всеки път да сменяш адреса си. Аз съм регистриран на един адрес, после се преместихме, но го запазих, после се отделих, купих си апартамент, но си оставих най-стария адрес. Ако имаш на него роднини - най-добре, ще си получаваш евентуалната кореспонденция. Веднъж се опарих, за 1 година на общежитие ме принудиха да се регистрирам в София, а аз прекарвах там ден-два седмично и то не всяка седмица. Само разправии после, сменяй лични лекари, зъболекари..
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е все едно някой целия омазан с л-на, да се оплаче че някой друг е пръ-нал и му миришело.
28
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам -доста е базикат Фидосова- но мен лично адско ме кефи как им го забива на комунистие постоянно!:))
27
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахаха, тия сенилни комунисти вече освен да се излагат, друго не могат :)))) Изборния туризъм се прави с турци (електорат на ДПС), и *** (електорат на Янка и БСП). Нормален човек няма да си сменя адреса насам натам на всеки две години за да вземе 20-30 лева да гласува.
26
2
 
5
 
! Отговори
4040 преди 13 години
Изборен туризъм не е представлява вътрешната миграция и смяна на адресната регистрация в рамките на две общини. Някоя от тия заспи двете замисляла ли се е че от 2010г. започна да изтича масово срока на валидност на личните ни карти. Всички тия имоти които се накупиха през периода 2007-2010г. От кого са купени...??? Всеки разумен гражданин, закупил имот ще си смени адресната рег. с изтичането на валидноста на личната му карта!
25
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредното доказателство, как всеки като захапе кокала се самозабравя. Нали ГЕРБ ревяха преди това за този вид гласуване, но вече са забравили и понеже сега им изнася да е така, вече нова песен пеят. Как пък едни не излезнаха читави до тук. 21 години си боксуваме с едни и същи във властта. Искат да са несменяеми и непоклатими. Да хвърляг едно око на Египет и да видят, че такъв филм няма.
24
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАГЛО, ПО-НАЙГЛО, НАЙ-НАГЛО, БЪЛГАРСКИ КОМУНИСТ! НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИСТИ НА ВЛАСТ!
23
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И МОЛЯ БСП ДА НЕ МИ ПУСКАТ СМС ЗА ИЗБОРИТЕ ,ЗАЩОТО АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
youtube/watch?v=qSFWT2bX0xM
21
5
 
16
 
! Отговори
агент Сава преди 13 години
Видяхте ли? Ето че не аз, а ГЕРБ правят изборен туризъм вече 20 години. Всичко си идва на мястото, само трябва повече доверие да имате на БСП, те ще ви разкрият истината и ще ви отворят очите. Сега говорих по телефона с Кутев, да поиска обяснение от Бойко за това дето казал за някакви "обръчи от фирми" и че "разпределял порциите на парите в БГ" . Може ли такова безобразие, питам аз ?!?
20
0
 
3
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
"Предвижда се не повече от души да могат да бъдат регистрирани на един адрес."Молим? Душите хубу, а телата к'во да ги правим???
19
19
 
8
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Щом герберастите така са се наежили здраво; и са обсебили форума, значи вече са отчаяни... това пък значи, че скоро може да се отървем от Боко и Цвичката!!!
18
5
 
26
 
! Отговори
Аз преди 13 години
БСП вини ГЕРБ в изборен туризъмБОЖЕ БОЖЕ, ГЛЕДАМ И НЕ ВЕРВАМ НА УШИТЕ СИ!
17
0
 
10
 
! Отговори
до Гуньо преди 13 години
Еми той дуан с твойте хора ги извъртя номерата ;)
16
6
 
20
 
! Отговори
Яко преди 13 години
Между БСП /Бандата на Сергей ***/ и БСП /Българска социалистическа партия няма нищо общо. Моите родители са привърженици на БСП /Българска социалистическа партия/ и на изборите през 2009 г. отказаха да гласуват за БСП /Бандата на Сергей ***/.
15
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МНОГО КАЛ ЩЕ ЯДЕТЕ ОЩЕ В РУСИЯ В МОСКВА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА Е 2000 ЕВРО ВЗИМАТ ПО 3-4000 ЕВРО ХОДЯТ НА ПОЧИВКИ В АРАБСКИЯ СВЯТ ПО ДВА ПЪТИ.ВИЕ АКО ВИДИТЕ КАКВИ КОЛИ ИМАТ ЩЕ СЕ ЗАСТРЕЛЯТЕ БЕ ЕВРОПЕЙЦИ НАПРАВО НИ СЕ ПРИСМИВАТ СЪС 100 ЕВРО ЗАПЛАТКИ.МАЛКО СЕ ИНФОРМИРАЙТЕ АМА ТОВА НЕ СЕ ГОВОРИ ЗАЩОТО Е ОПАСНО КАК ДА КАЖЕШ ЧЕ ИМАТ ЗАПЛАТИ ДАЖЕ И ОТ 6 000 ЕВРО И ТО ОБИКНОВЕНИ СКЛАДАДЖИИ "НЕ НАРОД А ***"